Havanka Posted November 19, 2020 Posted November 19, 2020 Domek zapowiada się super ! Tym bardziej, że Axa i Ayla zamieszkają w nim razem. Udało się !!! Quote
Bogusik Posted November 19, 2020 Posted November 19, 2020 Poker jeszcze raz z całego serca dziękuję za wizytę p/a dla suniek :) Ogromnie się cieszę,że wypadła bardzo dobrze :) Wyjątkowo zależało mi bardzo na tym aby obie trafiły do jednego domu i się udało! :) Obie z Martunią jesteśmy jak najbardziej za tym aby sunie pojechały do p. Ani i jej mamy o czym Panie poinformowałam :) Sprawy transportu i wszelkie z nim ustalenia zostawiłam Kasi.Będzie nas tu na wątku informować. 1 Quote
b-b Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 Wspaniale,że udało się im znaleźć wspólny domek :)) Quote
Anula Posted November 21, 2020 Author Posted November 21, 2020 11 godzin temu, b-b napisał: Wspaniale,że udało się im znaleźć wspólny domek :)) My też jesteśmy szczęśliwe i bardzo zadowolone.Tym razem też udało się znaleźć dla parki dom.Teraz tylko jakoś ogarnąć transport i czekać na wiadomości z nowego domku.Prawdopodobnie Axa i Ayla pojadą jednym transportem z Polą. A Ferri nadal czeka na dom. Quote
Tyśka) Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 Czyli pojadą za jakiś tydzień, półtora? Trzymam kciuki za odzew w sprawie Ferriego. Quote
Murka Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 36 minut temu, Tyśka) napisał: Czyli pojadą za jakiś tydzień, półtora? Trzymam kciuki za odzew w sprawie Ferriego. Sunie pojadą w tym tygodniu, najpóźniej za tydzień (przyszły weekend). Na pewno będzie jeszcze jechał kotek do Krakowa. W sprawie Ferriego dzwoniła jeszcze pani spod Wrocławia, ale nie do końca była przekonana akurat co do Ferriego, mówiła, że zastanawiają się także nad adopcją szczeniaka. Ma już kota, świnkę morską i 8-letniego syna. Mieli psa, ale po rozwodzie mąż go zabrał ze sobą. Ona teraz wraz z synem pracują/uczą się zdalnie więc jest czas na aklimatyzację nowego członka rodziny. Mówiłam jej, że Ferri jest generalnie bardzo łagodny, ale koty musiałabym sprawdzić. Pokazałam jej także nasze szczeniaczki i wybrała sobie jednego, są zdecydowani. Jak wizyta pa wypadnie ok, to maluch pojechałby razem z suńkami (mam nadzieję, że znajdzie się dla niego miejsce). Quote
Tola Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Czyli pojadą za jakiś tydzień, półtora? Trzymam kciuki za odzew w sprawie Ferriego. 52 minuty temu, Murka napisał: Sunie pojadą w tym tygodniu, najpóźniej za tydzień (przyszły weekend). Na pewno będzie jeszcze jechał kotek do Krakowa. W sprawie Ferriego dzwoniła jeszcze pani spod Wrocławia, ale nie do końca była przekonana akurat co do Ferriego, mówiła, że zastanawiają się także nad adopcją szczeniaka. Ma już kota, świnkę morską i 8-letniego syna. Mieli psa, ale po rozwodzie mąż go zabrał ze sobą. Ona teraz wraz z synem pracują/uczą się zdalnie więc jest czas na aklimatyzację nowego członka rodziny. Mówiłam jej, że Ferri jest generalnie bardzo łagodny, ale koty musiałabym sprawdzić. Pokazałam jej także nasze szczeniaczki i wybrała sobie jednego, są zdecydowani. Jak wizyta pa wypadnie ok, to maluch pojechałby razem z suńkami (mam nadzieję, że znajdzie się dla niego miejsce). Dzisiaj dzwoniła do mnie przyszła pańcia Axy i Ayli; nie moga doczekać sie dziewczynek;) Jakby wyjazd Poli przeciągał sie w czasie, to panie sa gotowe wyjechać po sunie, ale nie dalej niż do Katowic. Rozmawiałam z Murką, wszystko jest do dogrania. 1 Quote
Tola Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 Dnia 19.11.2020 o 19:21, Bogusik napisał: Poker jeszcze raz z całego serca dziękuję za wizytę p/a dla suniek :) Ogromnie się cieszę,że wypadła bardzo dobrze :) Wyjątkowo zależało mi bardzo na tym aby obie trafiły do jednego domu i się udało! :) Obie z Martunią jesteśmy jak najbardziej za tym aby sunie pojechały do p. Ani i jej mamy o czym Panie poinformowałam :) Sprawy transportu i wszelkie z nim ustalenia zostawiłam Kasi.Będzie nas tu na wątku informować. Ja też dołączam się do podziękowań, dziękuję za rozmowę, była dla mnie również wsparciem w chorobie. Quote
Tola Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 Dnia 19.11.2020 o 08:56, Anula napisał: Ferri ma wyróżnione ogłoszenia na Wrocław;Kraków przeniesione na Katowice i Warszawę. To ja wystawiłam na Kraków, jak trzeba gdzie indziej, to zmienię https://www.olx.pl/oferta/jestem-ferri-i-czekam-na-nowy-dom-CID103-IDHsjWd.html Quote
Tola Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 Dnia 3.11.2020 o 10:55, Anula napisał: Trochę trudne jest dla mnie rozliczenie trzech psiaków ponieważ Axa jest pod opieką Toli ale damy radę.Tu postaram się wyłonić Aylę i Ferri. Rozliczenie psiaków za październik: +99,50 zł pozostałość po hotelowaniu Fibi - na Axę i Aylę i Ferri = 66,33zł +360 zł Havanka (bazarek) - na 3 psiaki = 240,00zł Razem u Murki jest: 306,33zł Wydatki: -272 zł hotelowanie Axy i Ayli (zniżka ze względu na karmę) za X -do podziału na 2- 136,00zł -60 zł hotelowanie Ferriego (zniżka ze względu na karmę) za X - 60,00zł -100 zł transport Axy i Ayli z Zamościa -do podziału na 2 - 50,00zł -40 zł odrobaczenie suniek 5-dniowe -do podziału na 2 - 20,00zł -8 zł Fiprex dla suniek -do podziału na 2 - 4,00zł -7,5 zł odrobaczenie II suniek -do podziału na 2 - 3,75zł -112 zł transport Ferriego z Zamościa do weta i hotelu - 112,00zł Razem wydatki na Aylę i Ferri: 385,75zł Rozliczenie całkowite za X: 306,33zł - 385,75zł = - 79,42zł Kwotę 79,42zł przelewam do Murki. Próbuje się zmierzyć z tym rozliczeniem... Nie jestem w tym dobra, mam problemy, ile jestem winna za Axę... Próbuję liczyć inaczej - do podziału było 459,50 zł czyli po 153,16 zł na każdego psa. Wychodzi mi , że koszt jednej suczki to 213,75 zł... czyli 153,16 zł -213,75 zł = - 60,59 zł za jedną suczkę. Czyli taką kwotę mam dopłacić za Axę? Quote
Murka Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Dzisiaj miałam nawał telefonów głównie o Ferriego, ale także o suńki:) Jeden z domków dla Ferriego wydaje mi się bardzo sensowny, przekazałam kontakt Bogusik:) Quote
Bogusik Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 1 godzinę temu, Murka napisał: Dzisiaj miałam nawał telefonów głównie o Ferriego, ale także o suńki:) Jeden z domków dla Ferriego wydaje mi się bardzo sensowny, przekazałam kontakt Bogusik:) Jestem już po rozmowie i na pewno warto zrobić wizytę p/a :) Pani Ola mieszka wraz z narzeczonym i rodzicami w domku jednorodzinnym w Otwocku. Mają 4 letniego maltańczyka oraz sędziwego kota. W domu zawsze ktoś jest więc psiaki nie pozostawały by same,=.Maltańczyk o imieniu Wituś uwielbia sąsiedzkie towarzystwo i to dużych psów,są tam 2 labladory.Na spacerach ciągnie do nich jak parowóz i zaczepia do zabawy.Decyzję o adopcji kolejnego pieska pomogła pomóc znajoma behawiorystka,która uważa,że Witusiowi nie wystarcza tylko towarzystwo ludzi i potrzebuje czworonożnego przyjaciela do wspólnych zabaw.Pani Ola to bardzo fajna osoba,znająca potrzeby zwierzaków. Przeglądając ogłoszenia Ferri zwrócił ich uwagę i właśnie jemu bardzo chcieliby dać dom :) Wszystko zależy od tego, czy się psiaki dogadają więc planują wraz z Witusiem wizytę zapoznawczą u Murki.Jeżeli wszystko będzie dobrze to zabiorą od razu Ferriego do domu. W sprawie wizyty p/a rozmawiałam z agat21 ale z przyczyn rodzinnych nie może jej przeprowadzić 1 Quote
Bogusik Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 Wizytę p/a zgodziła się przeprowadzić Jo37 za co z całego serca dziękujemy :) Quote
Nesiowata Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 1 minutę temu, Bogusik napisał: Wizytę p/a zgodziła się przeprowadzić Jo37 za co z całego serca dziękujemy :) Akurat miałam napisać, że może właśnie ona. Quote
Bogusik Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 29 minut temu, Nesiowata napisał: Akurat miałam napisać, że może właśnie ona. Kasia mi podpowiedziała :) Wizyta umówiona na czwartek o godz. 12 Quote
Gabi79 Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 52 minuty temu, Bogusik napisał: Wizytę p/a zgodziła się przeprowadzić Jo37 za co z całego serca dziękujemy :) Jo to jest niezastąpiony wizytator w stolicy, tak, jak Poker we Wrocławiu. Trzymam kciuki. 2 Quote
Anula Posted November 23, 2020 Author Posted November 23, 2020 Cudnie,czekamy do czwartku i zaciskamy kciuki aby to był ten domek i koniecznie rozejrzenie się po posesji czy przypadkiem nie stoi tam buda. Quote
Bogusik Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Pani Ola przesłała krótki filmik i napisała: :) Vituś i Pani kota.Podstawa to duże łóżko żeby się wszyscy zmieścili :):) 1 Quote
Tola Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Miałam dzisiaj zapytanie o Ferriego z Krakowa, wysyłam do Bogusik, może jakiś inny piesek spodoba się, jakby wizyta w Otwocku wypadła pomyślnie? Quote
Tola Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Dzwoniła pani ANIA od dziewczynek - po sunie mogą wyjechać tylko w weekend, więc jeśli ze wspólnego wyjazdu z Polą nic nie wyjdzie, panie podjadą w sobotę lub niedzielę, do uzgodnienia z Murką. 1 1 Quote
Poker Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Cieszę się , że panie są mocno zainteresowane suniami. Quote
Murka Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 Trzymam kciuki za wizytę pa:) Dziś na wszelki wypadek sprawdziłam czy Ferri nie zjada kotów:) 3 Quote
Anula Posted November 24, 2020 Author Posted November 24, 2020 Wygląda na to,że nie jest zainteresowany konsumcją.Miałam w tym kierunku zapytanie,odesłałam do Murki bo nie umiałam odpowiedzieć. Quote
Nadziejka Posted November 24, 2020 Posted November 24, 2020 Sciskam trzymam ogromnie ogromnie ❤ Quote
Recommended Posts