Jump to content
Dogomania

Dwie suczki Axa;Ayla oraz piesek dredzik Ferri dostały szansę na normalne życie.Jadą do Hoteliku u Murki.28.11.20-Axa i Ayla mają wspólny dom we Wrocławiu.05.12.20-Ferri także w swoim domku we Wrocławiu.

Recommended Posts

Posted

Ja już dzisiaj miałam telefon w sprawie Ferriego (pani wczoraj wysłała SMSa), ale na razie nie ma konkretów. Pani z Krakowa, chciała poznać psiaka na żywo przed podjęciem decyzji. Ma się zastanowić, ale pewnie już nie zadzwoni.

• Upvote 1
Posted

Nasza Nesiowata pomogła naszym psiaczkom wpłatą 20,00zł dla Ayli i Ferri.Z całego serca dziękujemy.Bardzo się przydadzą pieniążki,ponieważ trzeba będzie się szykować do opłaty za Hotelik.Jak na razie raczej nie ma zainteresowania adopcją ale cierpliwie czekamy.

Murko co słychać u psiaczków?

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Jak przeglądam olx co rusz wyskakuje mi Ferri - czyli jest widoczny. Aż dziwne, że nikt nie dzwoni :(

Puki co rozmawiałam tylko z jedną Panią z Warszawy,która ma roczne dziecko.Dla mnie taki dom odpada bo nie wiadomo czego można się spodziewać ze strony malca.Takie prawo małych dzieci,że krzyczą,płaczą i koniecznie chcą się bawić w różny sposób.Ferri  to nie zabawka a tak małemu dziecku,nie łatwo by było to wytłumaczyć.Nawet najłagodniejszy pies może stracić cierpliwość i chapnąć,a wtedy murowany zwrot z adopcji.Na szczęście Pani nie nalegała i wysłuchała mnie ze zrozumieniem :)

• Upvote 2
Posted
18 godzin temu, Tyśka) napisał:

Jak przeglądam olx co rusz wyskakuje mi Ferri - czyli jest widoczny. Aż dziwne, że nikt nie dzwoni :(

16 godzin temu, Bogusik napisał:

Puki co rozmawiałam tylko z jedną Panią z Warszawy,która ma roczne dziecko.Dla mnie taki dom odpada bo nie wiadomo czego można się spodziewać ze strony malca.Takie prawo małych dzieci,że krzyczą,płaczą i koniecznie chcą się bawić w różny sposób.Ferri  to nie zabawka a tak małemu dziecku,nie łatwo by było to wytłumaczyć.Nawet najłagodniejszy pies może stracić cierpliwość i chapnąć,a wtedy murowany zwrot z adopcji.Na szczęście Pani nie nalegała i wysłuchała mnie ze zrozumieniem :)

Jest taka statystyka OLX na Warszawę.Dziwne,że aż 21 osób obserwuje a telefonów brak.W tekście jest podane gdzie Ferri przebywa,może odstrasza odległość?

• Statystyki
  • 843
  • 70
  • 21
Posted

Telefony o Ferriego miałam dwa: pani z Krakowa, która się już nie odezwała i druga pani z Piaseczna z rocznym dzieckiem. 

W sprawie suniek był tylko ten jeden telefon o Aylę.

Wszystkie psiaki są super, więc po prostu trzeba poczekać.

Ferri okazuje się, że bardzo lubi towarzystwo innych psów, od razu się ożywia, biega, jest pewniejszy i wyraźnie szczęśliwszy. Jak go wypuszczam z boksu to zamiast pobiec sobie gdzieś, to podchodzi do sąsiedniego boksu i czeka aż wypuszczę kolegę, wtedy dopiero jest szaleństwo:)

Suńki już całkiem wygojone (u Axy też już wszystko ok), Ayla jest już śmielsza i przestała się bać gładkich podłóg:) 

Ayla nadal podkrada kapcie, ściereczki, skarpetki, ostatnio odchudziła mopa ze sznurków:)

Axa nieco bardziej poważna, ale to ona zaczepia Aylę do zabaw, szturcha ją itd.:)

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 16.10.2020 o 23:12, Nadziejka napisał:

Anulko poslalam przed chwila  z kramku 93 zl

bedziesz miec jutro na koncie,miala byc stowka ale zrezggnowano z jednego fantku

Przecudowne trzy serduszka sciskam ogromnie sciskam za wszystko   

65 รูปภาพที่ดีที่สุดในบอร์ด | Elephants Is All Around | | ช้าง, ภาพวาด,  สัตว์

Posted
1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Anulko poslalam przed chwila  z kramku 93 zl

bedziesz miec jutro na koncie,miala byc stowka ale zrezggnowano z jednego fantku

Przecudowne trzy serduszka sciskam ogromnie sciskam za wszystko   

65 รูปภาพที่ดีที่สุดในบอร์ด | Elephants Is All Around | | ช้าง, ภาพวาด,  สัตว์

Bardzo,bardzo dziękuję.U mnie jest 100zł. a więc razem 193zł. Dołożę 13zł,będzie po 70zł dla każdego psiaka.Na Axę przypada 70zł - wyślę do Murki i w tytule napiszę,że ta kwota jest z Twojego bazarku.Czy tak może być?

Posted
18 godzin temu, Murka napisał:

Ayla nadal podkrada kapcie, ściereczki, skarpetki, ostatnio odchudziła mopa ze sznurków:)

A nie można zastąpić innymi akcesoriami jak pluszaki,gryzaki itp.Obawiam się aby w nowym domu nie było problemu.

Posted
6 minut temu, Anula napisał:

Bardzo,bardzo dziękuję.U mnie jest 100zł. a więc razem 193zł. Dołożę 13zł,będzie po 70zł dla każdego psiaka.Na Axę przypada 70zł - wyślę do Murki i w tytule napiszę,że ta kwota jest z Twojego bazarku.Czy tak może być?

Kolczyki SERCA RÓŻOWE - 15mm - 6574120116 - oficjalne archiwum Allegro

Ciociu Anulko pisz prosze ze z mojego  93 i ze Cegielki 100 zl

dokladacie sercem swoim Anulka Bogunia

• Like 1
Posted

Ja też po 3 tygodniach rozliczyłam w końcu bazarek bez wpłaty 72,00zł od Babcia Ania.Nie wiemy co się stało bo paczka z fantami została odebrana 04.11.20 a wpłaty nie ma.

Pieniądze dla Axy przelej Anulko na konto Mureczki bo tak ustałiłam z Martunią.Proszę o potwierdzenia skarbników otrzymanie wpłaty tu na wątku i bazarku.

https://www.dogomania.com/forum/topic/352603-rozliczam-coś-do-szafykuchni-i-nie-tylkozapraszam-na-bazarek-do-241020/

ROZLICZENIE:

WPŁATY ZA FANTY 516,00zł + NADPŁATY 18,41,00zł = 534,41,00zł

Dla Axy  -             178,00zł

Dla Ayli i Ferri - 356,41zł

---------------------------------------

RAZEM :               534,41zł

Posted
21 minut temu, Poker napisał:

Babcia Ania zwykle jest bardzo terminowa. Coś się musiało wydarzyć  albo po ludzku zapomniała. Pisałaś do niej PW?

Wiem,że to bardzo rzetelna osoba i naprawdę nie wiem co się stało...Moje PW nie zostało odczytane.Jakiś tydzień temu dzwoniłam i zostawiłam wiadomość na poczcie głosowej,a Anula wysłała smsa

Posted

Dziś był bardzo fajny telefon o suńki z Wrocławia:) pani jest w kontacie z Tolą:)

Anulaakcesoria są: pluszaki, zabawki... ale takie znalezione i ukradzione jest lepsze:) Na szczęście najczęściej po prostu chomikuje na swoim legowisku, rzadko nad czymś pracuje.

Posted

Dziś był bardzo fajny telefon o suńki z Wrocławia:) pani jest w kontacie z Tolą:)

Anulaakcesoria są: pluszaki, zabawki... ale takie znalezione i ukradzione jest lepsze:) 

• Like 1
Posted
51 minut temu, Murka napisał:

Anulaakcesoria są: pluszaki, zabawki... ale takie znalezione i ukradzione jest lepsze:) 

Mureczko,cudna wiadomość oby sunieczki znalazły domek.

Wysyłam do Ciebie przelew dla Axy z bazarków Bogusik i Nadziejka (178,00zł-Bogusik i Nadziejka-70,00zł=248,00zł)

Posted
4 godziny temu, Bogusik napisał:

Wiem,że to bardzo rzetelna osoba i naprawdę nie wiem co się stało...Moje PW nie zostało odczytane.Jakiś tydzień temu dzwoniłam i zostawiłam wiadomość na poczcie głosowej,a Anula wysłała smsa

czas koronawirusowy...może zwyczajnie nie mieć siły :( oby wkrótce sie wszystko wyjasniło i obysmy wszyscy pozostali w zdrowiu.

Posted
14 minut temu, kiyoshi napisał:

czas koronawirusowy...może zwyczajnie nie mieć siły :( oby wkrótce sie wszystko wyjasniło i obysmy wszyscy pozostali w zdrowiu.

Wszystko Izuniu możliwe....:( Straszne czasy nastały,w których nic właściwie nie można planować i nie wiadomo co może być za kilka godzin...:(  Tak jak napisałaś:  obyśmy wszyscy pozostali w zdrowiu.

• Like 2
Posted
4 godziny temu, Murka napisał:

Tola jest chora i przeprowadziła tylko wstępną rozmowę z Panią. Nie da rady popilotować dalej sprawy,więc na jej prośbę zrobię to ja. Martuniu wracaj szybko do zdrowia,do nas i psiaków! :)

Pani Ania mieszka wraz ze swoją mamą w mieszkaniu na parterze.Miały kilkunastoletniego pieska,którego pożegnały w zeszłym roku.Po przejściu żałoby postanowiły dać dom innemy psiakowi po przejściach i natrafiły na ogłoszenie Axy i Ayli.Obie są zdecydowane na sunie i obie są tego zdania aby ich nie rozdzielać.Obecnie p.Ania pracuje zdalnie w domu więc jest czas aby pomóc suniom w aklimatyzacji.

Poprosiłam naszą kochaną Poker o zrobienie wizyty p/a i jutro ma zadzwonić i się na nią umówić :) Z całego serca kolejny raz dziękuję!:)

• Like 2
Posted
49 minut temu, Tyśka) napisał:

Poker ma niesamowite zdrowie:) Trzymam kciuki za wizytę.

Jak mawiał mój ojciec " cholera złego nie weźmie".

• Like 3