Tola Posted October 28, 2020 Posted October 28, 2020 Sunie cudne, zdjęcia tez, zwłaszcza te w domu:) Axa z tymi czarnymi cętkami przy oczach wygląda, jakby miała wielki kłopot;) Quote
Bogusik Posted October 28, 2020 Posted October 28, 2020 12 godzin temu, Tola napisał: Sunie cudne, zdjęcia tez, zwłaszcza te w domu:) Axa z tymi czarnymi cętkami przy oczach wygląda, jakby miała wielki kłopot;) Tak Martuniu,obie cudne i w sumie bardzo do siebie podobne.Przyjrzałam się zdjęciom jak obie siedzą i patrzą w obiektyw i gdyby nie jaśniejszy kolor i dłuższa sierść Ayli,to byłyby identyczne.Oczy Axa ma przepiękne, choć czasami i Ayla robi też takie wielkie, jak dwie dorodne czarne perły :) Myślę,że warto zrobić im też wspólne ogłoszenie, tak jak sugeruje Kasia.Byłabym najszczęśliwszą osobą pod słońcem gdyby się udało i sunie trafiły do jednego domku.Kiedyś tak poszczęściło się Kice i Mice a później Saruni i Majeczce, więc czasami cuda się zdarzają....:) Quote
helli Posted October 28, 2020 Posted October 28, 2020 one przed schroniskiem były gdzieś razem? Quote
pyra Posted October 28, 2020 Posted October 28, 2020 3 godziny temu, Tola napisał: Sunie cudne, zdjęcia tez, zwłaszcza te w domu:) Axa z tymi czarnymi cętkami przy oczach wygląda, jakby miała wielki kłopot;) Moja sunia też ma takie co mój znajomy skomentował następująco: zobacz jakie ona ma zmartwione brwi!! 1 1 Quote
Anula Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 Ayla na tym zdjęciu wygląda na bardzo chudą.Czy ona ma apetyt,czy je?Może podkarmić ją mokrą karmą? Quote
Bogusik Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 9 godzin temu, helli napisał: one przed schroniskiem były gdzieś razem? Tyle co wiadomo to to,że do schroniska trafiły razem i prawdo podobnie to jest mama z córką albo dwie siostry Quote
Bogusik Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 1 minutę temu, Anula napisał: Ayla na tym zdjęciu wygląda na bardzo chudą.Czy ona ma apetyt,czy je?Może podkarmić ją mokrą karmą? Też to zdjęcie mnie uderzyło....Waży tylko 6kg a Axa 7,5 więc jest spora różnica... 1 Quote
Anula Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 12 godzin temu, Murka napisał: Ferri jak na razie jest super psiakiem. Na początku trochę wył i wydawał koszmarne dźwięki kiedy go zamykałam w boksie lub kiedy był zamknięty i mnie zobaczył (i np. wypuszczałam sąsiedniego psa). Ale z każdym dniem jest spokojniejszy, przyzwyczaja się do tego, że spacery są regularne i teraz już tylko popiskuje. Co istotne, Ferri owszem lubi spacery, ale przede wszystkim chce do człowieka. Uwielbia po prostu siedzieć, kłaść się przy mnie. Bez problemu usunęłam mu wszystkie dredy i dziś już wyczesałam z grubsza. Czystość zachowuje super. Zdjęcia zrobię po kąpieli, na razie trzeba dużo samozaparcia, żeby go przytulać:) Tak właśnie oceniałam Ferri w myślach.I to się sprawdziło.On potrzebuje człowieka bardzo,tyle lat cierpiał bez niego.Masakra. Quote
Murka Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 5 godzin temu, Anula napisał: Ayla na tym zdjęciu wygląda na bardzo chudą.Czy ona ma apetyt,czy je?Może podkarmić ją mokrą karmą? Ayla nie jest chuda. Jest szczupła i może na zdjęciu wydaje się, że ma wcięty brzuch, ale to dlatego, że ma sierść wygoloną na brzuchu i jest takie wrażenie. Jest lżejszej budowy niż Axa. Quote
Havanka Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 Murka wystawiła Axie i Ayli bardzo pozytywne opinie, zrobiła świetne zdjecia i aż mnie korci, zeby zrobić im już wspólne ogłoszenie... 1 Quote
jankamałpa Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 1 godzinę temu, Havanka napisał: Murka wystawiła Axie i Ayli bardzo pozytywne opinie, zrobiła świetne zdjecia i aż mnie korci, zeby zrobić im już wspólne ogłoszenie... Jak korci to robić, nie pytać :). 1 Quote
Anula Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 2 godziny temu, Havanka napisał: Murka wystawiła Axie i Ayli bardzo pozytywne opinie, zrobiła świetne zdjecia i aż mnie korci, zeby zrobić im już wspólne ogłoszenie... 40 minut temu, jankamałpa napisał: Jak korci to robić, nie pytać :). Też tak myślę i dziękuję nasza Havanko za poddanie myśli.Może zrobić dwa ogłoszenia razem i osobno suniom. Informacje są w poście informacyjnym a kontakt na Kasię bo zna sunieczki. Quote
Havanka Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 1 godzinę temu, jankamałpa napisał: Jak korci to robić, nie pytać :). Wolałam jednak zapytać... 20 minut temu, Anula napisał: Też tak myślę i dziękuję nasza Havanko za poddanie myśli.Może zrobić dwa ogłoszenia razem i osobno suniom. Informacje są w poście informacyjnym a kontakt na Kasię bo zna sunieczki. No to zaczynam od wspólnego. Przed weekendem zrobię suczkom osobno. Aniu, jakie województwo proponujesz? Quote
Anula Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 1 minutę temu, Havanka napisał: Wolałam jednak zapytać... No to zaczynam od wspólnego. Przed weekendem zrobię suczkom osobno. Aniu, jakie województwo proponujesz? Może najpierw na Warszawę następnie na Kraków i jeszcze coś pomyślimy. Bardzo,bardzo dziękuję za pomoc. Quote
Havanka Posted October 29, 2020 Posted October 29, 2020 36 minut temu, Anula napisał: Może najpierw na Warszawę następnie na Kraków i jeszcze coś pomyślimy. Bardzo,bardzo dziękuję za pomoc. Ok, zrobiłam na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/axa-i-ayla-przesympatyczny-duet-do-adopcji-CID103-IDH9EjY.html Tak sobie teraz pomyślałam, ze moze przez "chwilę" nie robić ogłoszeń osobno. Dajmy im szansę na wspólny dom. Jeżeli jednak nie będzie zainteresowania duetem, to wtedy zrobimy ogłoszenia osobno. 3 1 Quote
Anula Posted October 29, 2020 Author Posted October 29, 2020 1 minutę temu, Havanka napisał: Ok, zrobiłam na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/axa-i-ayla-przesympatyczny-duet-do-adopcji-CID103-IDH9EjY.html Tak sobie teraz pomyślałam, ze moze przez "chwilę" nie robić ogłoszeń osobno. Dajmy im szansę na wspólny dom. Jeżeli jednak nie będzie zainteresowania duetem, to wtedy zrobimy ogłoszenia osobno. Dobrze. Quote
Tola Posted October 30, 2020 Posted October 30, 2020 Dnia 29.10.2020 o 19:06, Havanka napisał: Wolałam jednak zapytać... No to zaczynam od wspólnego. Przed weekendem zrobię suczkom osobno. Aniu, jakie województwo proponujesz? Dnia 29.10.2020 o 19:09, Anula napisał: Może najpierw na Warszawę następnie na Kraków i jeszcze coś pomyślimy. Bardzo,bardzo dziękuję za pomoc. Późnym wieczorem zrobię dziewczynom wspólne na Kraków, tez myślę, ze trzeba dać im szansę, prawdopodobnie te parę lat były razem, szkoda je rozdzielać. Quote
Tola Posted October 30, 2020 Posted October 30, 2020 Dziewczynki na Kraków https://www.olx.pl/oferta/milosc-do-kwadratu-czyli-axa-i-ayla-do-adopcji-CID103-IDHamKs.html 1 Quote
Anula Posted October 31, 2020 Author Posted October 31, 2020 Wyróżniłam te dwa ogłoszenia na Warszawę i Kraków.Są do 30,11.20 ważne. https://www.olx.pl/oferta/milosc-do-kwadratu-czyli-axa-i-ayla-do-adopcji-CID103-IDHamKs.html https://www.olx.pl/oferta/axa-i-ayla-przesympatyczny-duet-do-adopcji-CID103-IDH9EjY.html 1 Quote
Bogusik Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 Ferri okazał się bardzo fajnym psiakiem :) Czekamy na wiadomości i jego zdjęcia od Mureczki i też będzie trzeba chłopczyka ogłaszać . Quote
b-b Posted October 31, 2020 Posted October 31, 2020 Wszystkie psiaki są cudowne! A te wielki oczy suni powalają 1 Quote
Anula Posted November 1, 2020 Author Posted November 1, 2020 12 godzin temu, Bogusik napisał: Ferri okazał się bardzo fajnym psiakiem :) Czekamy na wiadomości i jego zdjęcia od Mureczki i też będzie trzeba chłopczyka ogłaszać . Tak ja też czekam na zdjęcia i wiadomości i będziemy Ferri intensywnie ogłaszać aby jeszcze przed zimą mógł trafić do swojego domku. Quote
Murka Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 Dzisiaj miałam pierwszy telefon o suńki z Warszawy, pani pytała czy jest możliwość adopcji jednej suni (Ayli). Ma już psiaka, więc dwóch nie może adoptować. Podesłałam kontakt Bogusik. Ferri ma już zrywy do zabawy:) Ostatnio jak go wyprowadzałam to musiał na początku odtańczyć taniec radości (piruety dookoła siebie:)), a jak go wczoraj spuściłam ze smyczy to biegał dłuższy czas dookoła placu jak torpeda:) Zabawkami niestety nie umie się jeszcze bawić. Próba rzucenia piłki kojarzy mu się z zagrożeniem. Bardzo lubi być przy człowieku. Jak gdzieś siadam, to Ferri obok mnie siada, jak mu znikam z oczu to pędzi i szuka:) Sam już wraca do boksu, załapał, że spacerki są i będą:) Zaczyna też trochę szczekać. Czystość nadal super. Quote
Poker Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 Fajny ten Ferri. Liczę na to, że szybko znajdzie domek. Quote
Recommended Posts