agat21 Posted August 30, 2020 Posted August 30, 2020 Szybki, nieduży, ale mam nadzieję ;) fajny bazarek, który przyniesie troszkę grosza dla suniek, które znalazły się w trudnej sytuacji z powodu poważnej choroby opiekunki, pod swoją opiekę wzięła je Kiyoshi psiaki od Pipi, oraz dla Fado, który od ponad roku jest w hotelu u Jamora: Fado. Ewentualny dochód będzie na pół podzielony na oba cele. Rzeczy są nowe, dostałam je w prezencie, ale chętnie przekażę na potrzeby naszych psiaków, może ktoś też weźmie te rzeczy na fajny prezent :) Licytacja trwa do 10 września do godz. 22.00 Możliwa opcja KT wynosząca 150% licytowanej ceny. 1. Świeca Yankee tak opisywana na stronie Yankee: "SALT MIST PEONY Obudź się w mglisty poranek w swoim domku na wybrzeżu, zatopionym w ogrodzie pełnym zroszonych kwiatów i owoców jagodowych. nuty zapachowe Nuty górne: malina, sól morska Nuty środkowe: kwiat wiśni, lotos, piwonia Nuty dolne: fiołek, drzewo cedrowe, piżmo" Opis ładny, mimo, że nie każdy z nas ma dom na wybrzeżu ;)) Cena 46 zł zł w sklepie, tutaj cena wywoławcza to 20 zł :) 2. Kubek z kolekcji Planet Happy brytyjskiego sklepu MillyGreen. W 30 % z ceramiki z recyklingu. Cena w sklepie 7,5 funta, tutaj wywoławcza 20 zł - Elik za wywoławczą. 3. Do tego w zestawie jest tacka bambusowa. Cena w sklepie 8,5 funta. U nas 25 zł wywoławcza. A razem prezentują się tak :) Serdecznie zapraszam! :)) Quote
elik Posted August 31, 2020 Posted August 31, 2020 Witam i bardzo proszę o wymiary tacki i pojemność kubka. Do czasu podania danych proszę o rezerwację. Quote
agat21 Posted August 31, 2020 Author Posted August 31, 2020 31 minut temu, elik napisał: Witam i bardzo proszę o wymiary tacki i pojemność kubka. Do czasu podania danych proszę o rezerwację. Hej eliku :) Po powrocie z pracy do domu, zmierzę i podam :) Kubek jak to kubek, pojemność ma taką "standardową" bym rzekła, czyli coś około 250 ml, ale tackę należy zmierzyć na pewno :) Quote
elik Posted August 31, 2020 Posted August 31, 2020 38 minut temu, agat21 napisał: Kubek jak to kubek, pojemność ma taką "standardową" bym rzekła, czyli coś około 250 ml, ale tackę należy zmierzyć na pewno :) Kubki mają baaaardzo różne kształty i pojemności. Ja preferuję te duże :) Quote
agat21 Posted August 31, 2020 Author Posted August 31, 2020 Tacka ma 30 x 16,5 cm.Kubek mieści - jestem w szoku! - prawie 400 ml. Myślę, że jakieś 380 dokładnie. Ale zauważyłam jeden szczegół: na spodzie koleżanka napisała jakimś srebrnym pisaczkem (dlatego nie zauważyłam od razu, dopiero przy mierzeniu pojemności) " Agatka urodziny 2020". Zrobię zdjęcie. Bo nie wiem, czy nie będzie przeszkadzać :/ Albo będzie można uznać za kolekcjonerski! :D Quote
elik Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 Dnia 31.08.2020 o 19:11, agat21 napisał: Tacka ma 30 x 16,5 cm.Kubek mieści - jestem w szoku! - prawie 400 ml. Myślę, że jakieś 380 dokładnie. Ale zauważyłam jeden szczegół: na spodzie koleżanka napisała jakimś srebrnym pisaczkem (dlatego nie zauważyłam od razu, dopiero przy mierzeniu pojemności) " Agatka urodziny 2020". Zrobię zdjęcie. Bo nie wiem, czy nie będzie przeszkadzać :/ Albo będzie można uznać za kolekcjonerski! :D Nie wiem czemu nie dostałam powiadomienia o nowych postach na tym wątku. Subskrybuję go. Proszę kubek za C.W. Tacka jak dla mnie zbyt mała. Szkoda, stanowiłaby ciekawy komplet z kubkiem. Quote
agat21 Posted September 2, 2020 Author Posted September 2, 2020 10 godzin temu, elik napisał: Nie wiem czemu nie dostałam powiadomienia o nowych postach na tym wątku. Subskrybuję go. Proszę kubek za C.W. Tacka jak dla mnie zbyt mała. Szkoda, stanowiłaby ciekawy komplet z kubkiem. Dzięki! Zaraz zapisuję. Tacka jest w stosunku do kubeczka taka, jak na zdjęciu. Mieści albo dwa kubki, albo kubek i talerzyk. Nie jest to wielka taca na której serwuje się jakieś większe rzeczy. Quote
elik Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 1 godzinę temu, agat21 napisał: Tacka jest w stosunku do kubeczka taka, jak na zdjęciu. Mieści albo dwa kubki, albo kubek i talerzyk. Nie jest to wielka taca na której serwuje się jakieś większe rzeczy. No i o to loto :) Dla mnie tacka powinna zmieścić 2 filiżanki, cukiernicę i talerzyk deserowy. To minimum :) Jak piję kawę sama, to nie potrzebuję tacki, a jak we dwoje, to zwykle i talerzyk deserowy jest potrzebny. Quote
agat21 Posted September 2, 2020 Author Posted September 2, 2020 Zapraszam, świeca fajna i pięknie pachnie.. Opuszczona tacka bez kubka jest z kolei super eko, bo z bambusa czyli najszybciej rosnącej trawy i materiału na świecie. Quote
agat21 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 Podrzucam i dziękuję za podrzucanie :) Quote
agat21 Posted September 4, 2020 Author Posted September 4, 2020 I znowu w górę. Bazarek malutki, ale potrzebniutki :/ Quote
Recommended Posts