Jump to content
Dogomania

Elegancka świeca zapachowa Yankee oraz ekologiczny zestaw Milly Green - mogą być na fajny prezent -dla Fado i suniek od chorej Pipi zaopiekownych przez Kiyoshi - do 10 września 22.00

Recommended Posts

Posted

Szybki, nieduży, ale mam nadzieję ;) fajny bazarek, który przyniesie troszkę grosza dla suniek, które znalazły się w trudnej sytuacji z powodu poważnej choroby opiekunki, pod swoją opiekę wzięła je Kiyoshi psiaki od Pipi, oraz dla Fado, który od ponad roku jest w hotelu u Jamora: Fado. Ewentualny dochód będzie na pół podzielony na oba cele.

Rzeczy są nowe, dostałam je w prezencie, ale chętnie przekażę na potrzeby naszych psiaków, może ktoś też weźmie te rzeczy na fajny prezent :)

Licytacja trwa do 10 września do godz. 22.00

Możliwa opcja KT wynosząca 150% licytowanej ceny.

1. Świeca Yankee tak opisywana na stronie Yankee:

"SALT MIST PEONY

Obudź się w mglisty poranek w swoim domku na wybrzeżu, zatopionym w ogrodzie pełnym zroszonych kwiatów i owoców jagodowych.
  • nuty zapachowe
Nuty górne: malina, sól morska
Nuty środkowe: kwiat wiśni, lotos, piwonia
Nuty dolne: fiołek, drzewo cedrowe, piżmo"

Opis ładny, mimo, że nie każdy z nas ma dom na wybrzeżu ;))

Cena 46 zł zł w sklepie, tutaj cena wywoławcza to 20 zł :)
obraz.png.80f55121fe02b4aecc62aca0cbb267c2.png
obraz.png.aa451bee403ce0004147f253e070ac9d.png

obraz.png.99eb161c75ccb5035361609d509e8a32.png

2.  Kubek z kolekcji Planet Happy brytyjskiego sklepu MillyGreen. W 30 % z ceramiki z recyklingu. Cena w sklepie 7,5 funta, tutaj wywoławcza 20 zł - Elik za wywoławczą.

obraz.png.71eb9bad7def57be45f7f1a4b1c561ff.png
3. Do tego w zestawie jest tacka bambusowa. Cena w sklepie 8,5 funta. U nas 25 zł wywoławcza.

obraz.png.13eae170b48c5833eaab10dcabb13491.png

A razem prezentują się tak :)

obraz.png.fc2663506f36b04e243b18e967609e56.png
obraz.png.bc315a665c0367e3aecf4c4d3b4ec3e4.png

Serdecznie zapraszam! :))

Posted
31 minut temu, elik napisał:

Witam i bardzo proszę o wymiary tacki i pojemność kubka. Do czasu podania danych proszę o rezerwację.

Hej eliku :) Po powrocie z pracy do domu, zmierzę i podam :) Kubek jak to kubek, pojemność ma taką "standardową" bym rzekła, czyli coś około 250 ml, ale tackę należy zmierzyć na pewno :)

Posted
38 minut temu, agat21 napisał:

Kubek jak to kubek, pojemność ma taką "standardową" bym rzekła, czyli coś około 250 ml, ale tackę należy zmierzyć na pewno :)

Kubki mają baaaardzo różne kształty i pojemności. Ja preferuję te duże  :)

Posted

Tacka ma 30 x 16,5 cm.Kubek mieści - jestem w szoku! - prawie 400 ml. Myślę, że jakieś 380 dokładnie. Ale zauważyłam jeden szczegół: na spodzie koleżanka napisała jakimś srebrnym pisaczkem (dlatego nie zauważyłam od razu, dopiero przy mierzeniu pojemności) " Agatka urodziny 2020". Zrobię zdjęcie. Bo nie wiem, czy nie będzie przeszkadzać :/  Albo będzie można uznać za kolekcjonerski! :D

Posted
Dnia 31.08.2020 o 19:11, agat21 napisał:

Tacka ma 30 x 16,5 cm.Kubek mieści - jestem w szoku! - prawie 400 ml. Myślę, że jakieś 380 dokładnie. Ale zauważyłam jeden szczegół: na spodzie koleżanka napisała jakimś srebrnym pisaczkem (dlatego nie zauważyłam od razu, dopiero przy mierzeniu pojemności) " Agatka urodziny 2020". Zrobię zdjęcie. Bo nie wiem, czy nie będzie przeszkadzać :/  Albo będzie można uznać za kolekcjonerski! :D

Nie wiem czemu nie dostałam powiadomienia o nowych postach na tym wątku. Subskrybuję go.

Proszę kubek za C.W.  Tacka jak dla mnie zbyt mała. Szkoda, stanowiłaby ciekawy komplet z kubkiem.

Posted
10 godzin temu, elik napisał:

Nie wiem czemu nie dostałam powiadomienia o nowych postach na tym wątku. Subskrybuję go.

Proszę kubek za C.W.  Tacka jak dla mnie zbyt mała. Szkoda, stanowiłaby ciekawy komplet z kubkiem.

Dzięki! Zaraz zapisuję.

Tacka jest w stosunku do kubeczka taka, jak na zdjęciu. Mieści albo dwa kubki, albo kubek i talerzyk. Nie jest to wielka taca na której serwuje się jakieś większe rzeczy.

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Tacka jest w stosunku do kubeczka taka, jak na zdjęciu. Mieści albo dwa kubki, albo kubek i talerzyk. Nie jest to wielka taca na której serwuje się jakieś większe rzeczy.

No i o to loto  :) Dla mnie tacka powinna zmieścić 2 filiżanki, cukiernicę i talerzyk deserowy. To minimum :) Jak piję kawę sama, to nie potrzebuję tacki, a jak we dwoje, to zwykle i talerzyk deserowy jest potrzebny.

Posted

Zapraszam, świeca fajna i pięknie pachnie.. Opuszczona tacka bez kubka jest z kolei super eko, bo z bambusa czyli najszybciej rosnącej trawy i materiału na świecie.