Baski_Kropka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ja wypróbowałam już różnego rodzaju szczotki, grzebienie i zgrzebła dla mojego miśka...ale on ma sierści tyleee że w ogóle nie potrafie tego opanować ;) Jest bardzo bujna jeśli tak można to opisać, gęściutka przeokropnie, przy czesaniu wychodzi jak ten puszek z Pałki Wodnej.. :/ Znacie jakąś taką która porządnie wyczesuje? Bo w mieszkaniu na podłodze mam pogrom o tej porze roku... HELP =D Quote
ARGIS Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ja używam szczotki z obrotowymi ząbkami... Jest jeszcze wątek o Furminatorze który podobno dobrze usuwa martwy włos... ale ja nie mam więc się nie wypowiem :razz: Quote
Semper Amigo Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Furminator jest dobry ja go używałam do mojego psiaka. A jest co czesać.... Quote
Agrafka2- Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Ja mam Alaskan Malamute i szczeże mówiąc to na lnienie najlepsze jest zagrzebło czy jak to tam się mówi. A tak do pielęgnacji to dobra jest szczotka taka z lekko zagiętymi kolcami (drucikami) Quote
Kiniak Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Szcotaka z drucikami nie jedzie na mojego Husky'ego. Z obłędem w oczach czekam na furminator, bo zaczynam tonąc w sierści :roll: EDIT 01.10.09: Furminator rozwiązał problem tonięcia w sierści. Jestem bardzo zadowolona z urządzenia. Quote
monmar123 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 furminator jest dobry ale jeśli ktoś nie umie go używać to z długiej sierści może zrobić krótką - sama skorzystałam z niego i powiem że jest super ale moja suczka wyglądała jakby maszynką została obcięta na krótko...zalecam raczej do krótkowłosych .. Husky potrzebuje zgrzebła lub grzebienia do wyczesania a nie do wyrywania lub wycinania bo później wygląda nie ciekawie a cały efekt daje jemu gęste i długie futerko.... Na rynku pojawiło się zgrzebło obrotowe firmy trixie jest rewelacja... Quote
ARGIS Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Mam to z obrotowymi ząbkami i polecam!! :cool3: Quote
jolek68 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 u nas zgrzebło sprawdziło się rewelacyjnie najpierw na sh a potem na owczarku długowłosym :) Quote
ARGIS Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Na wystawie polecono mi coś takiego: [url]http://i90.twenga.com/zwierzeta/filcak/trixie-filcak-grabki-duzy-tp_9159698721511250963b.jpg[/url] kto używa i może się wypowiedziec? Quote
marekb Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 a powiedzcie co zrobić w przypadku kiedy moja szczotka (cienkie druciki zagięte na końcu) daje rade sobie z podszerstkiem ale zostawia sierść wierzchnią ? Czytałem o furminatorze (do sierści długiej rozmiar L ?) Jak myślicie poradzi sobie z sierścią wierzchnią czy może kupić coś innego ? Quote
marekb Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 a powiedzcie jaki furminator dla hasiora ? do sierści długowłosej ? L czy M ? Quote
PaulaPauli Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 O 20.05.2014 o 20:48, marekb napisał: a powiedzcie jaki furminator dla hasiora ? do sierści długowłosej ? L czy M ? Furminator jest do trymowania jak sie nie umie trymować pies moze wygladac jak chodzaca tragedia. A husky sie nie trymuje :) Quote
Recommended Posts