Nadziejka Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 Sciskam z wielka modlitwa caluni czas i za Ciebie ciociu stokrosci Quote
mari23 Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 Dnia 13.07.2022 o 11:06, Nesiowata napisał: Nareszcie piszę. Przy tej ilości kiepskich wieści bałam się nawet napisać, że razem z Aresem walczymy o dalsze życie. Chłopak znów przestał jeść, przewracał się chodząc przez własne łapki. Ale to chyba był efekt osłabienia. A do tego w ubiegłym tygodniu "nasz"weterynarz poszedł sobie na urlop - zastępował go kolega, który czasem jest przy operacjach. Czwartek, piątek i sobota - weterynarz, zastrzyki i niewielka poprawa. Karmiłam go właściwie na siłę.Dobrze, że sam pił. I do kompletu - czarna kupa. +Nawet nie brałam, paragonów, patrzyłam tylko co się z nim dzieje. Nieważne, zapłacone. Od wczoraj jest już "stary" lekarz - była kroplówka, cztery zastrzyki i po południu trochę się polepszyło. Wprawdzie sam nie je ale nie muszę już wpychać mu jedzenia tak głęboko do gardła, trochę mamle i łyka. No i wczorajsza kupa była już dużo jaśniejsza, podobnie dziś. Ale przy okazji okazało się, że jego serduszko jest słabe. Dziś dał mi jakieś 3 tabletki, które ma brać codziennie i na kontrolę w sobotę. Za tabletki nie wziął pieniędzy. Teraz sobie spaceruje, zaraz zgarnę go do domu. No i znów musi cokolwiek przegryźć. Na szczęście jest lepiej i oby tak zostało. Trzymajcie za niego kciuki! Kciuki mocno trzymam ❤️ Quote
elik Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 O rany! Zewsząd słabe wieści 😞 Dobrze choć, że jest poprawa. Dostaje jakieś leki na wątrobę? Quote
Nesiowata Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 Dnia 13.07.2022 o 12:49, elik napisał: O rany! Zewsząd słabe wieści 😞 Dobrze choć, że jest poprawa. Dostaje jakieś leki na wątrobę? On od początku brał Hepatil i tak jest cały czas. Mam nadzieję, że jednak będzie lepiej. Jest słaby ale chce żyć. Quote
elik Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 Dnia 13.07.2022 o 13:39, Nesiowata napisał: On od początku brał Hepatil i tak jest cały czas. Mam nadzieję, że jednak będzie lepiej. Jest słaby ale chce żyć. Oby jak najszybciej wróciły mu siły i poczuł się lepiej. Quote
Nesiowata Posted July 14, 2022 Posted July 14, 2022 Ares pozdrawia wszystkich - żyje i chyba ma zamiar dalej tak czynić. Wprawdzie sam nie chce jeść ale to nie problem. Zrobił rano małą kupę (no bo z czego można więcej?) ale już właściwie normalną. Tylko słabiutki łapki plączą się chłopakowi. Mam jednak nadzieję, że z czasem i z tym będzie lepiej. Podreptał sobie rano na podwórku, trochę jedzenia mu wcisnęłam w pyszczek i teraz śpi. 1 Quote
elik Posted July 14, 2022 Posted July 14, 2022 Ile Aresik ma lat? Czy to już starość tak go atakuje, czy jakieś choróbsko go trawi? Quote
Nesiowata Posted July 14, 2022 Posted July 14, 2022 Dnia 14.07.2022 o 08:56, elik napisał: Ile Aresik ma lat? Czy to już starość tak go atakuje, czy jakieś choróbsko go trawi? A kto to wie? może mieć 13, może 16? Lekarz też mówi, że to starość. 1 Quote
elik Posted July 14, 2022 Posted July 14, 2022 Na razie kasa pusta 😪 Bazarek w trakcie i Ares będzie jednym z beneficjentów, ale dopiero robię zdjęcia 😞 Może ktoś zechce wspomóc Areska? Quote
Nadziejka Posted July 14, 2022 Posted July 14, 2022 Dnia 14.07.2022 o 07:28, Nesiowata napisał: Ares pozdrawia wszystkich - żyje i chyba ma zamiar dalej tak czynić. Wprawdzie sam nie chce jeść ale to nie problem. Zrobił rano małą kupę (no bo z czego można więcej?) ale już właściwie normalną. Tylko słabiutki łapki plączą się chłopakowi. Mam jednak nadzieję, że z czasem i z tym będzie lepiej. Podreptał sobie rano na podwórku, trochę jedzenia mu wcisnęłam w pyszczek i teraz śpi. Quote
Nesiowata Posted July 15, 2022 Posted July 15, 2022 Dnia 15.07.2022 o 10:32, Poker napisał: Jak się sprawuje dzielny Ares? Po staremu - popije, nakarmię go, pośpi, podrepcze na podwórku i na nowo od początku. Nie chce jeść sam, chociaż coś tam mamle jak mu włożę do pyska.Jutro odwiedziny w gabinecie. Kupy (choć niewielkie) mają normalny kolor. Zobaczymy co dalej. Quote
elik Posted July 15, 2022 Posted July 15, 2022 Zapraszam na bazarek. Otwarcie 16.07. (za godzinę). Dla Areska będzie 50 % pozyskanych środków. < L I N K > Quote
Nadziejka Posted July 16, 2022 Posted July 16, 2022 Dnia 15.07.2022 o 11:01, Nesiowata napisał: Po staremu - popije, nakarmię go, pośpi, podrepcze na podwórku i na nowo od początku. Nie chce jeść sam, chociaż coś tam mamle jak mu włożę do pyska.Jutro odwiedziny w gabinecie. Kupy (choć niewielkie) mają normalny kolor. Zobaczymy co dalej. Quote
Nesiowata Posted July 16, 2022 Posted July 16, 2022 Już pół dnia zbieram się do pisania i ciągle nie mogę. Jest bardzo źle, mam być przygotowana na wszystko. Ares przestał zupełnie jeść. Od rana już było źle. Pogubiłam się już w liczeniu ilości zastrzyków, które dziś dostał, do tego kroplówka. Jego se=duszko jest bardzo słabe. Jeden zastrzyków był związany z sercem, jeden przeciwkrwotoczny. Reszta - nie wiem.Próbuję karmi go strzykawką ale ciężko jest. Do lekarza zaniosłam go, nawet nie próbowałam stawiać na nogi. I tym razem ludzie w przychodni mnie zaskoczyli. Byłam czwarta w kolejce i spokojnie siedziałam. Kiedy wyszła osoba, która była w gabinecie - kazali mi z nim iść. Nawet drzwi mi otwierali. Chyba widok chłopaka z opuszczoną głową bardzo ich poruszył. Jest słabiutki ale ja mam nadzieję, że jednak jeszcze raz zawalczy. Trzymajcie kciuki za nas! Quote
elik Posted July 16, 2022 Posted July 16, 2022 Aresiu kochany, dzielny chłopaku bądź silny, wracaj do zdrowia. Nesiu trzymam kciuki żeby Aresik wykaraskał się i stanął pewnie na łapkach. Trzymaj się i bądź dobrej myśli. Quote
Nadziejka Posted July 16, 2022 Posted July 16, 2022 😥 Jesusiku ciocia sciskamy ile sil z calej duszy Quote
elik Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Dnia 17.07.2022 o 07:47, Nesiowata napisał: ŻYJEMY! Oby jak najdłużej i w dobrej formie! 1 Quote
Recommended Posts