Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.10.2020 o 20:54, Nesiowata napisał:

Na szczęście wróciliśmy spokojnie. Powrotna droga była szybka, bez żadnych niespodzianek w przeciwieństwie do wyjazdu z domu.  Przez  kilka km na obwodnicy Warszawy jechałam 30 40 km/godz. Byłam pewna, że gdzieś przede mną jest jakaś stłuczka i stąd takie żółwie tempo. Ale nic takiego nie widziałam. W pewnym  momencie po prostu wszyscy zaczęli jechać szybko. Trochę zeszło mi na cmentarzu, ale to w końcu 3 groby. Ale już sprzątnięte i chociaż to mam z głowy. Brat przynosił wodę, wynosił  śmieci ale mimo wszystko jestem zmęczona. Przy okazji odwiedziliśmy ciotkę, dla której miałam zrobione zakupy na czas zimowy. I Ptysiek "błysnął" - ledwo dobrze wszedł do domu (choć wcześniej zostaliśmy na dworze aby miał możliwość wysikać się) nalał przy piecu i dołożył do tego kupę. Dobrze, że ciotka nie zwraca uwagi na takie rzeczy, sprzątnęłam i spokój. Miał za to możliwość pospacerować po ogródku bez smyczy z czego skwapliwie korzystał.

Mamy trochę zdjęć

DSCF3029_wynik.jpg

DSCF3030_wynik.jpg

DSCF3035_wynik.jpg

DSCF3036_wynik.jpg

DSCF3037_wynik.jpg

Serce rośnie:)

Posted

Przepraszam za parę dni ciszy ale mam piekło w pracy , multum schroniskowych spraw i nie wiem gdzie ręce włożyć.

Kupiłam Ptysiowi Unidox na 3 tygodnie i probiotyk, wysłałam poleconym.

Posted
31 minut temu, ewu napisał:

Przepraszam za parę dni ciszy ale mam piekło w pracy , multum schroniskowych spraw i nie wiem gdzie ręce włożyć.

Kupiłam Ptysiowi Unidox na 3 tygodnie i probiotyk, wysłałam poleconym.

Dotarło bez problemu.

• Like 1
Posted

Muszę wam powiedzieć, że Ptysiek w sobotę pogryzł pas bezpieczeństwa w samochodzie!  Dopiero dziś zauważyłam. Widać chłopak nudził się. Jutro podjadę do mechanika żeby sprawdził jaki musi być i mam szukać w internecie.  Powiedział mi, że nie warto kupować nowy, wystarczy używany. Zobaczymy. 

Posted
Dnia 21.09.2020 o 22:36, Nadziejka napisał:

Sciskam pozdrawiam lapucinki

Ciociu kochana zapraszam na kramik maly nowy

dla Krzysia Ptysia wyczarowany teraz

Krzysiowi Ptysiowi z Calego Serca do 8.10.Zajrzyj Dobraduszko

60+ Best LucyZ MiloC images in 2020 | shih tzu, dog art, shih tzu dog

Ciociu na dobranocun jeszcze

Z zakonczonego dzis Ptysiowego Krzysiowego bedzie jednak stoweczka

bedzie huraaa i za dni kilka juz bede slac

Posted
6 godzin temu, Nesiowata napisał:

Muszę wam powiedzieć, że Ptysiek w sobotę pogryzł pas bezpieczeństwa w samochodzie! 

No bo jak nie dostaje papu, to musi pasem się pożywić. Biedaczek  :(

Posted
17 godzin temu, Nadziejka napisał:

Ciociu na dobranocun jeszcze

Z zakonczonego dzis Ptysiowego Krzysiowego bedzie jednak stoweczka

bedzie huraaa i za dni kilka juz bede slac

Jesteś prawdziwą czarodziejką Nadziejko - bardzo, bardzo dziękujemy.

15 godzin temu, elik napisał:

No bo jak nie dostaje papu, to musi pasem się pożywić. Biedaczek  :(

Namordnik mu zafunduję i będzie spokój.

Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Ludzieeeeee ratunkuuuu,  psa chcą zagłodzić!!!

On nie da się zagłodzić, sam potrafi ściągnąć jeśli tylko coś poczuje. Ponieważ abażur poszedł precz (jeszcze nie przyzwyczaił się do tego) - chłopak wsadza nos gdzie trzeba i nie trzeba. Jest trochę zdezorientowany ale wyraźnie wyluzowany.

• Like 1
Posted
Dnia 8.10.2020 o 18:16, Nesiowata napisał:

Muszę wam powiedzieć, że Ptysiek w sobotę pogryzł pas bezpieczeństwa w samochodzie!  Dopiero dziś zauważyłam. Widać chłopak nudził się. Jutro podjadę do mechanika żeby sprawdził jaki musi być i mam szukać w internecie.  Powiedział mi, że nie warto kupować nowy, wystarczy używany. Zobaczymy. 

Ojej:(

Posted
22 godziny temu, Nesiowata napisał:

I paragon, który ja zostawiłam na pamiątkę, a brat zabrał i teraz wygrzebał z kieszeni.

DSCF3062_wynik.jpg

To jest ten za wizytę u tej pani wetki?

Posted
24 minuty temu, Nesiowata napisał:

Ptysiek pozdrawia i zaprasza do obejrzenia swojej fizjonomii bez dodatkowej "ozdoby".

Całkiem przystojny facio tylko na tym pierwszym zdjęciu z drugiej serii wygląda, jakby szczerzył kły  :)

Posted
Przed chwilą, Nesiowata napisał:

tak, właśnie ten paragon.  przetrzepał spodnie przed praniem i znalazł.

Super  :) To wrzuć go do kolekcji  :)

Posted
27 minut temu, Nesiowata napisał:

Ptysiek pozdrawia i zaprasza do obejrzenia swojej fizjonomii bez dodatkowej "ozdoby".

Pin by Natalia Holzmann on tatty 3 | Teddy bear pictures, Teddy bear  images, Tatty teddy

Posted
8 godzin temu, Nesiowata napisał:

Ptyś bardzo lubi głaskanie. Obraca się na wszystkie strony, podstawia pysk, boki, A jego krótki ogonek mało się nie urwie tak nim kręci.

Ciociuniu glasiaj tulaj za wszytkie czasy

pozdrawiam goraco cala druzynke

zimnica juz wszedzie ....niemozebna i deszcze marznace

Jak dobrze jak cud ze ptys Krzys u Was u Cioci