Filipki Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Nie mogę pomóc inaczej, ale chcę coś wplacić na najbardziej potrzebującego pieska. Proszę o nr konta. Quote
Jaaga Posted April 4, 2021 Author Posted April 4, 2021 6 godzin temu, Mruczka napisał: Poker, czy w tym BDT, do którego jedzie Twoja sunia zmieściłby się jeszcze ten ósmy piesek? W opcji płatnej oczywiście (biorę to na siebie). Bardzo martwię się, że ten maluszek będzie SAM w kojcu. Jeśli to jest dziki szczeniaczek, to tym bardziej, bez rodzeństwa, psów które zna, będzie to dla niego trauma. Tam szczeniak nigdy nie bedzie sam, jest niestety jeszcze wiele maluchów. W sumie to pokazałam tu ich dziesięć, więc i tak dodatkowe piesek i sunia tu pokazane zostają w schronisku. Chodzi Ci pewnie o tą malutką kaszlacą suczkę? Nie wiem, czy ona może już jechać. Transport płatny,z którego ja odbieram 3 maluchy juz raczej wyjechał, bo mają być w nocy z poniedziałku na wtorek. Przez Ukrainę, do granicy jadą 2 doby. Byłoby super, jakbyś wzięła ją pod swoją opiekę a Poker dała radę załatwić miejsce. Wtedy zapytałabym Oli, czy mała może już jechać i czy Amelia może ją jeszcze zabrać. Quote
Jaaga Posted April 4, 2021 Author Posted April 4, 2021 4 godziny temu, Filipki napisał: Nie mogę pomóc inaczej, ale chcę coś wplacić na najbardziej potrzebującego pieska. Proszę o nr konta. ślicznie dziękuję w imieniu opiekunów maluchów. Myślę, że najlepiej podam konto fundacyjne, a z niego pieniądze moga byc rozdysponowane wg potrzeb. Bardzo prosze tylko o dopisek w tytule "szczeniaki z Ukrainy", żeby ułatwić ksiegowanie. Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 Quote
Jaaga Posted April 4, 2021 Author Posted April 4, 2021 6 godzin temu, Mruczka napisał: Bardzo martwię się, że ten maluszek będzie SAM w kojcu. Jeśli to jest dziki szczeniaczek, to tym bardziej, bez rodzeństwa, psów które zna, będzie to dla niego trauma. Dla pewności, chodzi Ci o to maleństwo? Jak widac na pewno nie jest dzika, bo patrzy wyczekująco w aparat. Quote
Jaaga Posted April 4, 2021 Author Posted April 4, 2021 10 minut temu, Poker napisał: Jutro się spytam. Dziś nie wypada. To daj prosze jutro znać, a ja zapytam Olę. Tez dziś nie chcę jej psuć jednego z niewielu wolnych, światecznych dni pytaniami o szczeniaki. Quote
Poker Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Nie mam na razie pomysłu jak załatwić transport do Wrocławia z Bochni. Quote
Mruczka Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 24 minuty temu, Jaaga napisał: Tam szczeniak nigdy nie bedzie sam, jest niestety jeszcze wiele maluchów. W sumie to pokazałam tu ich dziesięć, więc i tak dodatkowe piesek i sunia tu pokazane zostają w schronisku. Chodzi Ci pewnie o tą malutką kaszlacą suczkę? Nie wiem, czy ona może już jechać. Transport płatny,z którego ja odbieram 3 maluchy juz raczej wyjechał, bo mają być w nocy z poniedziałku na wtorek. Przez Ukrainę, do granicy jadą 2 doby. Byłoby super, jakbyś wzięła ją pod swoją opiekę a Poker dała radę załatwić miejsce. Wtedy zapytałabym Oli, czy mała może już jechać i czy Amelia może ją jeszcze zabrać. Jaga, mi chodziło o to, że w hotelu u Anecik byłby sam, w nowym miejscu, w boksie. Dlatego byłoby super, gdyby Ósmy mógł zatrzymać się w tym miejscu, w którym będzie sunia Poker. Może się uda..... Quote
Poker Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Dokąd dojadą maluchy drugim transportem ? Do Bochni ? Quote
Mruczka Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Dnia 29.03.2021 o 22:17, Jaaga napisał: Bardzo wszystkim dziękuję. U mnie odpadają koszty hotelikowania, tylko potrzebne sa pieniadze na weta i ta dietę Gastro Intestinal. Trochę pogubiłam się w tych deklaracjach, na które są. pojutrze, jak bede miała luz od lekcji, założę wątek 'moim" i to uporządkujemy. Właśnie zadzwoniła Ola, że ta mała jasna podpalana sunia rozkaszlała się. Ja niestety nie moge wziać kaszlącego szczeniaka i do hoteliku też raczej taki nie ma szans. Dostałam więc kolejne zdjecia. Wybrałam pieska. Ustaliłam z Olą, że jak mała będzie musiała być leczona, to może do mnie przyjechac nastepnym transportem ( jesli uda się nazbierać 250 euro). Dostałam też filmik cudnej, wesolutkie przylepki jamnisi, ale ją trzebaby koniecznie wysterylizowac przed adopcją, bo teraz jest szał na ta rasę i to gratka dla jakiegos rozmnozyciela. To z kolei zakłada dłuższe tymczasowanie, na co ja sobie przy trójce nie moge pozwolić, więc wybrałam tego maluszka. O tym Niuńku myślę. To ten ósmy piesek, który jako jedyny jechałby do Anecik. 1 Quote
Tola Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 3 godziny temu, Mruczka napisał: O tym Niuńku myślę. To ten ósmy piesek, który jako jedyny jechałby do Anecik. Ten piesek jedzie do Jaaga razem z małą czarną sunią i tą, która będzie pod moją opieką. 1 Quote
rozi Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Załóżcie im wątek, bo się wszytko myli. No albo kilka wątków. Quote
Poker Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Mnie się wszystko merda. Na pewno wiem która jest moja. Quote
Mruczka Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 16 minut temu, Poker napisał: Mnie się wszystko merda. Na pewno wiem która jest moja. A ja nie wiem, który jest "mój". Quote
Poker Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Żeby się nie okazało , że jest więcej chętnych do opieki niż psów. Może Jaaga dałaby jednak radę powklejać zdjęcia maluchów i podpisać który jest czyj. Quote
rozi Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 12 minut temu, Mruczka napisał: A ja nie wiem, który jest "mój". Moim zdaniem ten. Prześliczny! Quote
rozi Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Postaram się zebrać do kupy. agat21: Poker: Tola: Mruczka: I trzy sunie Jaagi: 1 Quote
Poker Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 rozi, Ty jesteś spryciula. Wielkie dzięki. Która sunia kaszle?Czy aby nie Mruczki ? Quote
rozi Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 2 minuty temu, Poker napisał: rozi, Ty jesteś spryciula. Wielkie dzięki. Która sunia kaszle?Czy aby nie Mruczki ? Mruczki jest piesek. Kaszle (chyba) ta sunia Toli. Nie spryciula, tylko cierpliwość włączyłam dla dobra ogółu :) Quote
Poker Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 11 minut temu, rozi napisał: Nie spryciula, tylko cierpliwość włączyłam dla dobra ogółu 🙂 I chwała Ci za to. Która mała, jasna kaszle? Quote
rozi Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Która mała, jasna kaszle? Toż mówię, ta Toli. Ty nie edytuj postów, bo jak coś piszesz, to ze trzy razy trzeba spojrzeć, żeby Ci odpowiedzieć. Quote
Isiak Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 A mnie się wydaje, że kaszle ta krótkołapka od Jaagi, na ostatnim zdjęciu. Dzięki Rozi, że tak fajnie zrobiłaś porządek :) To w takim razie wpłacać na ZEĘ ? Quote
rozi Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 13 minut temu, Isiak napisał: A mnie się wydaje, że kaszle ta krótkołapka od Jaagi, na ostatnim zdjęciu. Możesz mieć rację. Jaaga wyjaśni. Quote
Poker Posted April 4, 2021 Posted April 4, 2021 Na psiaki , które jadą do Jaaga chyba należy wpłacać na konto ZEA. Quote
Jaaga Posted April 5, 2021 Author Posted April 5, 2021 Ojej, tyle postów. Jest trochę inaczej. Do mnie dziś w nocy przyjeżdżają. Odbieram je od przewoźnika w Katowicach piesek i dwie czarne sunie. Tym założę wątek. Quote
Recommended Posts