Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
6 godzin temu, Mruczka napisał:

Poker, czy w tym BDT, do którego jedzie Twoja  sunia   zmieściłby się  jeszcze ten ósmy piesek?   W opcji  płatnej oczywiście (biorę to na siebie). 

Bardzo martwię się, że ten maluszek  będzie SAM  w kojcu.  Jeśli to jest dziki szczeniaczek, to  tym bardziej, bez rodzeństwa, psów które zna, będzie to dla niego  trauma. 

Tam szczeniak nigdy nie bedzie sam, jest niestety jeszcze wiele maluchów. W sumie to pokazałam tu ich dziesięć, więc i tak dodatkowe piesek i sunia tu pokazane zostają w schronisku. Chodzi Ci pewnie o tą malutką kaszlacą suczkę?

Nie wiem, czy ona może już jechać. Transport płatny,z którego ja odbieram 3 maluchy juz raczej wyjechał, bo mają być w nocy z poniedziałku na wtorek. Przez Ukrainę, do granicy jadą 2 doby. Byłoby super, jakbyś wzięła ją pod swoją opiekę a Poker dała radę załatwić miejsce. Wtedy zapytałabym Oli, czy mała może już jechać i czy Amelia może ją jeszcze zabrać.

Posted
4 godziny temu, Filipki napisał:

Nie mogę pomóc inaczej, ale chcę coś wplacić na najbardziej potrzebującego pieska.  Proszę o nr konta.

ślicznie dziękuję w imieniu opiekunów maluchów. Myślę, że najlepiej podam konto fundacyjne, a z niego pieniądze moga byc rozdysponowane wg potrzeb. Bardzo prosze tylko o dopisek w tytule "szczeniaki z Ukrainy", żeby ułatwić ksiegowanie. 

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700

Posted
6 godzin temu, Mruczka napisał:

Bardzo martwię się, że ten maluszek  będzie SAM  w kojcu.  Jeśli to jest dziki szczeniaczek, to  tym bardziej, bez rodzeństwa, psów które zna, będzie to dla niego  trauma. 

Dla pewności, chodzi Ci o to maleństwo? Jak widac na pewno nie jest dzika, bo patrzy wyczekująco w aparat.

163649927_193976342181508_4133413556386564434_n.jpg

Posted
10 minut temu, Poker napisał:

Jutro się spytam. Dziś nie wypada.

To daj prosze jutro znać, a ja zapytam Olę. Tez dziś nie chcę jej psuć jednego z niewielu wolnych, światecznych dni pytaniami o szczeniaki.

Posted
24 minuty temu, Jaaga napisał:

Tam szczeniak nigdy nie bedzie sam, jest niestety jeszcze wiele maluchów. W sumie to pokazałam tu ich dziesięć, więc i tak dodatkowe piesek i sunia tu pokazane zostają w schronisku. Chodzi Ci pewnie o tą malutką kaszlacą suczkę?

Nie wiem, czy ona może już jechać. Transport płatny,z którego ja odbieram 3 maluchy juz raczej wyjechał, bo mają być w nocy z poniedziałku na wtorek. Przez Ukrainę, do granicy jadą 2 doby. Byłoby super, jakbyś wzięła ją pod swoją opiekę a Poker dała radę załatwić miejsce. Wtedy zapytałabym Oli, czy mała może już jechać i czy Amelia może ją jeszcze zabrać.

Jaga, mi chodziło o to, że w hotelu u Anecik byłby sam, w nowym miejscu, w boksie. Dlatego byłoby super, gdyby Ósmy mógł zatrzymać się w tym miejscu, w którym będzie sunia Poker. Może się uda.....

Posted
Dnia 29.03.2021 o 22:17, Jaaga napisał:

Bardzo wszystkim dziękuję. U mnie odpadają koszty hotelikowania, tylko potrzebne sa pieniadze na weta i ta dietę Gastro Intestinal. Trochę pogubiłam się w tych deklaracjach, na które są. pojutrze, jak bede miała luz od lekcji, założę wątek 'moim" i to uporządkujemy. 

Właśnie zadzwoniła Ola, że ta mała jasna podpalana sunia rozkaszlała się. Ja niestety nie moge wziać kaszlącego szczeniaka i do hoteliku też raczej taki nie ma szans. Dostałam więc kolejne zdjecia. Wybrałam pieska. Ustaliłam z Olą, że jak mała będzie musiała być leczona, to może do mnie przyjechac nastepnym transportem ( jesli uda się nazbierać 250 euro). Dostałam też filmik cudnej, wesolutkie przylepki jamnisi, ale ją trzebaby koniecznie wysterylizowac przed adopcją, bo teraz jest szał na ta rasę i to gratka dla jakiegos rozmnozyciela. To z kolei zakłada dłuższe tymczasowanie, na co ja sobie przy trójce nie moge pozwolić, więc wybrałam tego maluszka. 

164628152_275747697323339_4670184067946322975_n.jpg

O tym Niuńku myślę. To ten ósmy piesek, który jako jedyny jechałby do Anecik. 

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Mruczka napisał:

O tym Niuńku myślę. To ten ósmy piesek, który jako jedyny jechałby do Anecik. 

Ten piesek jedzie do Jaaga razem z małą czarną  sunią i tą,  która będzie pod moją opieką. 

• Like 1
Posted

Żeby się nie okazało , że jest więcej chętnych do opieki niż psów.

Może Jaaga dałaby jednak radę powklejać zdjęcia maluchów i podpisać który  jest czyj.

Posted
2 minuty temu, Poker napisał:

rozi, Ty jesteś spryciula. Wielkie dzięki. Która sunia kaszle?Czy aby nie Mruczki ?

Mruczki jest piesek. Kaszle (chyba) ta sunia Toli. Nie spryciula, tylko cierpliwość włączyłam dla dobra ogółu  :)

Posted
11 minut temu, rozi napisał:

Nie spryciula, tylko cierpliwość włączyłam dla dobra ogółu  🙂

I chwała Ci za to.

Która mała, jasna kaszle?

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Która mała, jasna kaszle?

Toż mówię, ta Toli. Ty nie edytuj postów, bo jak coś piszesz, to ze trzy razy trzeba spojrzeć, żeby Ci odpowiedzieć.

Posted

A mnie się wydaje, że kaszle ta krótkołapka od Jaagi, na ostatnim zdjęciu. Dzięki Rozi, że tak fajnie zrobiłaś porządek :) To w takim razie wpłacać na ZEĘ ?

Posted
13 minut temu, Isiak napisał:

A mnie się wydaje, że kaszle ta krótkołapka od Jaagi, na ostatnim zdjęciu.

Możesz mieć rację. Jaaga wyjaśni.

Posted

Ojej, tyle postów. Jest trochę inaczej. Do mnie dziś w nocy przyjeżdżają. Odbieram je od przewoźnika w Katowicach

piesek i dwie czarne sunie. Tym założę wątek.

164628152_275747697323339_4670184067946322975_n.jpg

163123277_638602350292094_6207025244164245393_n.jpg

163770666_831579234232512_7718677100881702278_n.jpg