Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
13 godzin temu, Poker napisał:

A może jednak pokazywać mamusię chętnym na Mukiego? Są ludzie nie tylko z dogo albo z innych organizacji, którzy potrafią  się zająć psem w potrzebie.

Też mi to przeszło przez myśl, ale nie chciałam się wychylać z tym pytaniem.

Hopi jest prześliczna, cudowna! I taka też trochę w typie mimronków anecik :)

Posted

Dziewczyny z tych telefonów co ja otrzymałam, to nie bardzo widzę aby można było tam polecać psiaka.Może Murka ma jakieś inne i warte uwagi, to na pewno da znać.Ponad to nic nie wiemy jeszcze o suniach i musimy poczekać na relację z wizyty u weta, a także Kasi o ich zachowaniu,charakterze itd.

Posted

Hopi to na bank mix yorka. Waży 5,5 kg i pyszczek, umaszczenie ma jak york. Ma ok. 2 latka.

Holka waży 3 kg i ma ok. 3 miesiące - na pewno będzie większa od mamy.

Obie suńki są świetne, grzeczne, łagodne i spokojne. 

Sierść Hopi jest trochę zdredziała, spróbuję delikatnie rozczesać, może nie trzeba będzie strzyc.

Suńki zostały odrobaczone i odpchlone/zabezpieczone przed kleszczami - koszty te pokryła Fundacja ZEA.

Obie wyglądają na zdrowe, uszka czyste, osłuchowo wszystko dobrze. Holka zrobiła w lecznicy koopkę i była bardzo "ładna" jeśli tak można powiedzieć o koopce:)

Za parę dni będzie można je zaszczepić. Wet powiedział, że jak sunia-mama już nie karmi, to 2 tygodnie po szczepieniu można będzie ją sterylizować.

Póki co Hopi ni w ząb nie chodzi na smyczy, będzie się musiała nauczyć. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Murka napisał:

Hopi to na bank mix yorka. Waży 5,5 kg i pyszczek, umaszczenie ma jak york. Ma ok. 2 latka.

Holka waży 3 kg i ma ok. 3 miesiące - na pewno będzie większa od mamy.

Obie suńki są świetne, grzeczne, łagodne i spokojne. 

Sierść Hopi jest trochę zdredziała, spróbuję delikatnie rozczesać, może nie trzeba będzie strzyc.

Suńki zostały odrobaczone i odpchlone/zabezpieczone przed kleszczami - koszty te pokryła Fundacja ZEA.

Obie wyglądają na zdrowe, uszka czyste, osłuchowo wszystko dobrze. Holka zrobiła w lecznicy koopkę i była bardzo "ładna" jeśli tak można powiedzieć o koopce:)

Za parę dni będzie można je zaszczepić. Wet powiedział, że jak sunia-mama już nie karmi, to 2 tygodnie po szczepieniu można będzie ją sterylizować.

Póki co Hopi ni w ząb nie chodzi na smyczy, będzie się musiała nauczyć. 

Dzięki Kasiu za opis suczek.

Czy suczki mają karmę?,czy są wychudzone? Ile mają w kłębie?

Posted

Dziękuję Poker za przeniesienie 120zł z Mukiego na sunie a także P.Agnieszce od elik za wpłatę 40,00zł.

Gify Ruchome Wiosenne Kwiaty | Gify, Kwiaty

• Like 1
Posted
Dnia 29.06.2020 o 19:20, Anula napisał:

Dzięki Kasiu za opis suczek.

Czy suczki mają karmę?,czy są wychudzone? Ile mają w kłębie?

Kupiłam u weta karmę dla szczeniaków, ponieważ normalnie nie mam je na stanie. 

Wychudzone nie są. Pani dokarmiała je od marca.

Wys. w kłębie muszę zmierzyć.

Póki co trochę fotek (Hopi udało mi się całkowicie rozczesać:))

c0725af48356a3a6gen.jpg

2d36ff170a15af42gen.jpg

98b693383a4bbb00gen.jpg

6917917c0f0e1bd3gen.jpg

690f87c1b2df61c4gen.jpg

• Like 4
Posted

c586372b92c73178gen.jpg

6165e504185cb152gen.jpg

602b1a105ecd76edgen.jpg

Hopi już trochę lepiej ze smyczą, jak idzie gdzie chce to jest ok, gorzej jak chcę iść w innym kierunku:)

Dziś mi się już wysiusiała na smyczy, koopki jeszcze nie było.

Zadziwia mnie natomiast mała Holka, bo póki co wszystko załatwia na trawce:) Jak tylko poczuje pod łapkami trawkę to robi co trzeba:)

Przejadę dla pewności Hopi czytnikiem jutro.

I tak: sunia nie ma ogonka, tzn. ma taki kikutek tylko.

Nadal mam zgłoszenia w sprawie Mukiego... nawet było pytanie czy piesek do Anglii może pojechać:)

Dzisiaj przesłałam zdjęcia Hopi i Holki jednej pani, która wydała mi się w porządku.

• Like 4
  • Upvote 2
Posted

I ja witam się na wątku suczek, nie wiem ile zdążę napisać, bo tutaj na wsi mam bardzo rzadko internet. Bardzo dziękuję Anuli i Bogusik za pomoc, nie wiem co byłoby z rodzinką, gdyby nie ich pomoc.:) Dziękuję też Murce, że przyjęła pięknoty:). ZEA pomoże w pokryciu kosztów, no i a rola  matki chrzestnej też zobowiązuje;). Sunie cudne:)

Posted

W telefonie nie potrafię wstawiać zdjęć ani grafiki i bardzo mi tego brakuje. Sunie zostały znalezione w tej samej wsi, co jakiś czas temu malutka Nowika, która była u Jaaga. Sunia bardzo szybko wybyła do DS do Pryszkowa, dlatego mało kto ją pamięta, może Bogusik wstawi link. Nowika miała w tej wsi 4 szczeniaki...

Posted

Murka, to moje ogłoszenie nadal aktualne ale ja z tel nie mogę się zalogować na pocztę, może będę się jakoś starała córkę poprosić...

Posted

Obie sunie cudne niesamowicie. Aż wierzyć się nie chce, że to mama i córcia. U małej nie widać absolutnie żadnych genów po mamuni.

Posted
37 minut temu, Poker napisał:

Obie sunie cudne niesamowicie. Aż wierzyć się nie chce, że to mama i córcia. U małej nie widać absolutnie żadnych genów po mamuni.

Był jeszcze synuś i był długowłosy;). Pani oddala go komuś w rodzinie.