[email protected] Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Witam, pisze tutaj bo sama już nie wiem do kogo sie zwrócić. Mój trzymiesięczny szczeniak ugryzł dziś przy zabawie mojego męża do krwi,proszę o pomoc nie wiemy co mamy z nim juz robić. Quote
Sowa Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Szczeniaki w zabawie gryzą się nawzajem - Wasz szczeniak nie wie, że skóra człowieka jest wrażliwsza niż psia. Należy zmienić sposób zabawy, uczyć szczeniaka jakie zabawki może gryźć, jakie nosić i uczyć delikatności wobec rąk - to ostatnie najprościej przez częste karmienie z otwartej dłoni. Jesli to Wasz pierwszy pies, poszukajcie dobrego trenera, który pokaże jak bawić się ze szczeniakiem, jak uczyć odpowiednich zachowań w zabawie . Quote
Cerro Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Tak jak pisze Sowa, to zupełnie normalne, że szczeniak gryzie, nawet do krwi. Szczeniaki nie mają jeszcze wyczucia w gryzieniu, poza tym mleczaki są bardzo ostre i łatwo przebijają ludzką skórę. Skoro nie wiecie, co z nim zrobić, to udajcie się do dobrego szkoleniowca. Myślę że tak czy inaczej się Wam to przyda, bo zgaduję po tym poście że to Wasz pierwszy psiak i nie macie szczególnie dużej wiedzy na temat jego wychowania. Quote
Recommended Posts