Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wirus - takie imię zaproponował Tomek, jak powiedziałam, że niestety, trzeba zabrać kolejnego psa spod sklepu na wsi.

Widziałam go kilka razy, a to pod moim biurem, a to pod sklepem, a to w parku. Za każdym przechodniem nieśmiało chodził, z ogonkiem pod brzuszkiem i niemym błaganiem w oczach o coś do jedzenia. I tak trzy dni... Ale jak siedział skulony i trzęsący się pod sklepowym daszkiem, w lejącym deszczu, to nie wytrzymałam.

Jest u nas w kojcu w sadzie, czyli małym i skromnym. Cudak z niego! Wypuszczam go na pobieganie 3 razy dziennie, ale na razie osobno z innymi psami, niech się chłopak zadomowi.

Taki pogodny, wesoły, roześmiany, wdzięczny za każdy gest, pogłaskanie, zawołanie! Aż mi się buzia do niego śmieje, jak pędzi do mnie popiskując z radości: patrzcie, pańcia mnie woła, hurra! Do kojca wbiega chętnie, bo tam dostaje jedzenie. Na smyczy nieźle sobie radzi, nie szarpie i nie ciągnie. Waży ok. 10 kg, ma ze 3 - 4 lata. Odrobaczony, odkleszczony (3 osobniki wyciągnięte)

3a780b2f5339.jpg

269d5f1377f8.jpg

24698b7f1571.jpg

1999c9c18d22.jpg

8f82f8033a49.jpg

• Like 1
Posted

Zrobiłam na szybko ogłoszenie na MojaOstrołęka i  olx na Warszawę, dwa dni temu, ale na razie nie ma zainteresowania.

Tysiu, a napisałabyś krótki tekścik, tak ciepło i serdecznie o Wirusku? Proszę!... A ja wstawię go z innymi zdjęciami na olx.

Posted

malagos, wysłałam Ci dwa opisy na PW. Czasem korzystam z tego, co już kiedyś sama napisałam (zapisuję swoje opisy w jednym dokumencie, obecnie mam ponad 100 stron opisów zapisanych w Wordzie czcionką 10tką) i ten jeden opis przyniósł dobre domy dwóm bezdomniakom, teraz troszkę zmodyfikowałam i powinno być ok :) Na zupełnie nowy opis Wirusek musi poczekać tak z tydzień, ale wierzę, że do tego czasu pójdzie na swoje. Powodzenia <3
Śliczny myszuńcio.

• Like 3
Posted
12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

malagos, wysłałam Ci dwa opisy na PW. Czasem korzystam z tego, co już kiedyś sama napisałam (zapisuję swoje opisy w jednym dokumencie, obecnie mam ponad 100 stron opisów zapisanych w Wordzie czcionką 10tką) i ten jeden opis przyniósł dobre domy dwóm bezdomniakom, teraz troszkę zmodyfikowałam i powinno być ok :) Na zupełnie nowy opis Wirusek musi poczekać tak z tydzień, ale wierzę, że do tego czasu pójdzie na swoje. Powodzenia <3
Śliczny myszuńcio.

Tyśka, jesteś niesamowita! Opisy są super, cudne i urocze! Już jeden podmieniłam na olx, wykasowałam ten mój skromniutki, a dałam ten pierwszy, co podałaś na pw. 

https://www.olx.pl/nowe-ogloszenie/edit/603360013/?bs=myaccount_edit&ref[0][action]=myaccount&ref[0][method]=index

Posted
2 godziny temu, malagos napisał:

Na razie zero zapytań.

Znajomy znajomego szuka psiaka , Mokotów, ale cholerka, upiera się przy suczce :(

A może Pajda u MarysiR się spodoba. Ale ona dopiero do wydania po sterylizacji.

Posted
3 godziny temu, Jo37 napisał:

A może Pajda u MarysiR się spodoba. Ale ona dopiero do wydania po sterylizacji.

O tak! Pajda jest prześliczna i ma fajny charakter :)

Posted
21 godzin temu, agat21 napisał:

Ale ślicznota! Czyli nie jest to jakiś specjalnie wymagający pies według Waszego rozeznania?

Nie, to pies wdzieczny za każdy gest, za pogłaskanie, zajada wszystko, suchą i mokrą karmę, wraca na zawołanie, nie załatwia się w kojcu!

Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

Nie, to pies wdzieczny za każdy gest, za pogłaskanie, zajada wszystko, suchą i mokrą karmę, wraca na zawołanie, nie załatwia się w kojcu!

Do domu jeszcze go nie wpuściliście, żeby sprawdzić czy on domowy? Mam taką kobietę z fb, która chciała Pieguska, ale się zagapiła i Piegusek poszedł do innej rodziny. Brzmi sensownie, ale mieszkają z mężem w bloku, zanim jej podeślę psiaka, muszę coś na temat jego zachowania w domu wiedzieć.

Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Do domu jeszcze go nie wpuściliście, żeby sprawdzić czy on domowy? Mam taką kobietę z fb, która chciała Pieguska, ale się zagapiła i Piegusek poszedł do innej rodziny. Brzmi sensownie, ale mieszkają z mężem w bloku, zanim jej podeślę psiaka, muszę coś na temat jego zachowania w domu wiedzieć.

Planuję go zabrać do domu po kastracji - w przyszłym tygodniu. Będę  miała go pod opieką - Dziś ostatni dzień jestem w pracy - od jutra urlop i emerytura :( I jeśli zaakceptuje koty, to będzie domowy :)

• Like 1
Posted
Dnia 12.05.2020 o 08:42, malagos napisał:

Na razie zero zapytań.

Znajomy znajomego szuka psiaka , Mokotów, ale cholerka, upiera się przy suczce :(

a Wasza gończa tymczaska za energiczna ?