malagos Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Wirus - takie imię zaproponował Tomek, jak powiedziałam, że niestety, trzeba zabrać kolejnego psa spod sklepu na wsi. Widziałam go kilka razy, a to pod moim biurem, a to pod sklepem, a to w parku. Za każdym przechodniem nieśmiało chodził, z ogonkiem pod brzuszkiem i niemym błaganiem w oczach o coś do jedzenia. I tak trzy dni... Ale jak siedział skulony i trzęsący się pod sklepowym daszkiem, w lejącym deszczu, to nie wytrzymałam. Jest u nas w kojcu w sadzie, czyli małym i skromnym. Cudak z niego! Wypuszczam go na pobieganie 3 razy dziennie, ale na razie osobno z innymi psami, niech się chłopak zadomowi. Taki pogodny, wesoły, roześmiany, wdzięczny za każdy gest, pogłaskanie, zawołanie! Aż mi się buzia do niego śmieje, jak pędzi do mnie popiskując z radości: patrzcie, pańcia mnie woła, hurra! Do kojca wbiega chętnie, bo tam dostaje jedzenie. Na smyczy nieźle sobie radzi, nie szarpie i nie ciągnie. Waży ok. 10 kg, ma ze 3 - 4 lata. Odrobaczony, odkleszczony (3 osobniki wyciągnięte) 1 Quote
malagos Posted May 10, 2020 Author Posted May 10, 2020 Zrobiłam na szybko ogłoszenie na MojaOstrołęka i olx na Warszawę, dwa dni temu, ale na razie nie ma zainteresowania. Tysiu, a napisałabyś krótki tekścik, tak ciepło i serdecznie o Wirusku? Proszę!... A ja wstawię go z innymi zdjęciami na olx. Quote
konfirm31 Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Fajny maluszek - Wirusek :). Szczęściarz z niego. Quote
Poker Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Bardzo sympatyczny cudaczek. Oby wypatrzyl go ktoś sensowny. Quote
Nesiowata Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 Śliczny "przeciętniaczek", uchachany od ucha do ucha. Ma chłopak szczęście. 1 Quote
Tyśka) Posted May 10, 2020 Posted May 10, 2020 malagos, wysłałam Ci dwa opisy na PW. Czasem korzystam z tego, co już kiedyś sama napisałam (zapisuję swoje opisy w jednym dokumencie, obecnie mam ponad 100 stron opisów zapisanych w Wordzie czcionką 10tką) i ten jeden opis przyniósł dobre domy dwóm bezdomniakom, teraz troszkę zmodyfikowałam i powinno być ok :) Na zupełnie nowy opis Wirusek musi poczekać tak z tydzień, ale wierzę, że do tego czasu pójdzie na swoje. Powodzenia <3 Śliczny myszuńcio. 3 Quote
malagos Posted May 11, 2020 Author Posted May 11, 2020 12 godzin temu, Tyś(ka) napisał: malagos, wysłałam Ci dwa opisy na PW. Czasem korzystam z tego, co już kiedyś sama napisałam (zapisuję swoje opisy w jednym dokumencie, obecnie mam ponad 100 stron opisów zapisanych w Wordzie czcionką 10tką) i ten jeden opis przyniósł dobre domy dwóm bezdomniakom, teraz troszkę zmodyfikowałam i powinno być ok :) Na zupełnie nowy opis Wirusek musi poczekać tak z tydzień, ale wierzę, że do tego czasu pójdzie na swoje. Powodzenia <3 Śliczny myszuńcio. Tyśka, jesteś niesamowita! Opisy są super, cudne i urocze! Już jeden podmieniłam na olx, wykasowałam ten mój skromniutki, a dałam ten pierwszy, co podałaś na pw. https://www.olx.pl/nowe-ogloszenie/edit/603360013/?bs=myaccount_edit&ref[0][action]=myaccount&ref[0][method]=index Quote
malagos Posted May 11, 2020 Author Posted May 11, 2020 aha, Tysiu, te dwa wystarcza w zupełności, nie zawracaj sobie głowy kolejnym!... Quote
malagos Posted May 12, 2020 Author Posted May 12, 2020 Na razie zero zapytań. Znajomy znajomego szuka psiaka , Mokotów, ale cholerka, upiera się przy suczce :( Quote
agat21 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Ale ślicznota! Czyli nie jest to jakiś specjalnie wymagający pies według Waszego rozeznania? 1 Quote
Mazowszanka13 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 Należy docenić, że jest normalny, proludzki i bez żadnych lęków. Quote
Jo37 Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 2 godziny temu, malagos napisał: Na razie zero zapytań. Znajomy znajomego szuka psiaka , Mokotów, ale cholerka, upiera się przy suczce :( A może Pajda u MarysiR się spodoba. Ale ona dopiero do wydania po sterylizacji. Quote
Isiak Posted May 12, 2020 Posted May 12, 2020 3 godziny temu, Jo37 napisał: A może Pajda u MarysiR się spodoba. Ale ona dopiero do wydania po sterylizacji. O tak! Pajda jest prześliczna i ma fajny charakter :) Quote
malagos Posted May 13, 2020 Author Posted May 13, 2020 21 godzin temu, agat21 napisał: Ale ślicznota! Czyli nie jest to jakiś specjalnie wymagający pies według Waszego rozeznania? Nie, to pies wdzieczny za każdy gest, za pogłaskanie, zajada wszystko, suchą i mokrą karmę, wraca na zawołanie, nie załatwia się w kojcu! Quote
agat21 Posted May 13, 2020 Posted May 13, 2020 1 godzinę temu, malagos napisał: Nie, to pies wdzieczny za każdy gest, za pogłaskanie, zajada wszystko, suchą i mokrą karmę, wraca na zawołanie, nie załatwia się w kojcu! Do domu jeszcze go nie wpuściliście, żeby sprawdzić czy on domowy? Mam taką kobietę z fb, która chciała Pieguska, ale się zagapiła i Piegusek poszedł do innej rodziny. Brzmi sensownie, ale mieszkają z mężem w bloku, zanim jej podeślę psiaka, muszę coś na temat jego zachowania w domu wiedzieć. Quote
malagos Posted May 13, 2020 Author Posted May 13, 2020 2 godziny temu, agat21 napisał: Do domu jeszcze go nie wpuściliście, żeby sprawdzić czy on domowy? Mam taką kobietę z fb, która chciała Pieguska, ale się zagapiła i Piegusek poszedł do innej rodziny. Brzmi sensownie, ale mieszkają z mężem w bloku, zanim jej podeślę psiaka, muszę coś na temat jego zachowania w domu wiedzieć. Planuję go zabrać do domu po kastracji - w przyszłym tygodniu. Będę miała go pod opieką - Dziś ostatni dzień jestem w pracy - od jutra urlop i emerytura :( I jeśli zaakceptuje koty, to będzie domowy :) 1 Quote
Mazowszanka13 Posted May 13, 2020 Posted May 13, 2020 47 minut temu, konfirm31 napisał: Witam emerytkę :*) I ja witam w klubie :) Quote
Aldrumka Posted May 13, 2020 Posted May 13, 2020 Dnia 12.05.2020 o 08:42, malagos napisał: Na razie zero zapytań. Znajomy znajomego szuka psiaka , Mokotów, ale cholerka, upiera się przy suczce :( a Wasza gończa tymczaska za energiczna ? Quote
Nesiowata Posted May 13, 2020 Posted May 13, 2020 12 minut temu, agat21 napisał: Ależ Wam emerytkom zazdroszczę :) Nie zawsze jest czego zazdrościć. 1 Quote
Isiak Posted May 13, 2020 Posted May 13, 2020 Ja zawsze zazdrościłam emerytkom, a teraz, kiedy już do emerytury coraz bliżej, zaczynam mieć mieszane uczucia. Quote
Recommended Posts