Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nareszcie....Fabio  już u Murki.......nie było łatwo pomóc temu psiakowi,nie jest to wszystko takie proste,ale w końcu się udało:)wielkie podziękowania dla Murki:):) że przyjechała po psiaka

teraz czekamy na info od Murki...odpchlania,odrobaczanie i kastracja,mam nadzieję,że Fabio jest zdrowy

• Like 6
Posted

Murka napisała na wątku szczebrzeszyniaków:

U nas jest psiak uratowany z łańcucha, o którym tu Dora kiedyś pisała (nie mogę teraz znaleźć). Psiak nazywa się  Fabio , jest średniej wielkości, ma coś z gończego i coś z labradora. Bardzo miły i sympatyczny piesek. Niestety nie jest już młody, ale mam nadzieję, że dobry charakter pomoże mu znaleźć dom:

Posted

Nie wiedziałam, że psiak ma wątek:)

Z całą pewnością jest jakimś mieszańcem psa gończego (z labradorem lub posokowcem), widać to po jego postawie, ruchach i głosie.

Póki co to bardzo spokojny, grzeczny i przyjazny psiak. Ładnie chodzi na smyczy i załatwia się na spacerach.

W samochodzie jechał grzecznie, nie ma choroby lokomocyjnej. Jest przyjaźnie nastawiony do innych psów; nawet do samców, które podchodzą do jego boksu się przywitać z nowym lokatorem, Koker macha ogonem:)

Zapodałam mu już Fiprex i robię mu odrobaczenie 5-dniowe. Uszy ma czyste, żadnych niepokojących objawów, więc nie woziłam go na razie do weta. Waży na ok. 20 kg. 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Olena84 napisał:

A gdzie to widzisz;)? bo ja nie widzę ani jednego zdjęcia na wątku:(

rozumiem że psiak nie ma żadnych deklaracji?

....................................

• Like 1
Posted
7 godzin temu, Poker napisał:

Gdzie są fotki Piesa? I jak stoi finansowo ?

Fotki wstawi Murka, ma mu zrobic na dniach

zrobi też rozliczenie,to będziemy wiedziały jak stoi finansowo

Posted
8 minut temu, Poker napisał:

dziewczyny piszą , że jest śliczny , to znaczy ,że gdzieś go widzą , a ja nie . BUU

Był na wątku grupowym Dory i hoteliku. Ale zdjęć już nie ma, zniknęły.

Posted
7 godzin temu, Poker napisał:

dziewczyny piszą , że jest śliczny , to znaczy ,że gdzieś go widzą , a ja nie . BUU

7 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Był na wątku grupowym Dory i hoteliku. Ale zdjęć już nie ma, zniknęły.

Nie martwcie się,będą:)

Posted

Na razie wrzucę znów fotki, które zniknęły:

3395ad49e8ce52a6gen.jpg

53f362319139ac0agen.jpg

cb8de92f3de4caaegen.jpg

e04d354ae5b853bbgen.jpg

Sesję do ogłoszeń postaram się zrobić w weekend. Jutro Fabio będzie zaszczepiony, a za dwa tygodnie kastracja.

Psiak jest ogólnie fajny, bardzo łagodny, przyjazny do ludzi nawet obcych. Czasem bywa uparty i ciągnie na smyczy jak coś zwęszy. Ewidentnie płynie w nim krew jakiegoś psa myśliwskiego:)