Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Lilek jak ojciec dyrektor z wyżyn naszego łóżka pilnuje porządku.

Dzisiaj kazałam Adzie zejść z fotela. Zeszła, ale Lilek dla porządku zeskoczył z łóżka i na nią "nakrzyczał" aż zapiszczała. Potem wrócił z powrotem na swoje/nieswoje łoże.

• Like 2
Posted

Ale że tak Lilek do Mazowszankowego TŻ przylgnął  - jaka męska solidarność! Śpią razem, dał się nawet przesunąć nogą, jak się za bardzo w łóżku rozpanoszył, i wziąć pod paszki i przełożyć dalej... Koledzy 🙂

• Like 2
Posted
Dnia 6.02.2022 o 09:25, malagos napisał:

Ale że tak Lilek do Mazowszankowego TŻ przylgnął  - jaka męska solidarność! Śpią razem, dał się nawet przesunąć nogą, jak się za bardzo w łóżku rozpanoszył, i wziąć pod paszki i przełożyć dalej... Koledzy 🙂

Jakoś go lubią nasze tymczasy.

Posted
Dnia 10.02.2022 o 10:10, Poker napisał:

Kto by chciał zejść z takich piernatów. Mądry Lilek, wie co dobre.

Ale jak się tyje !

Liczę na roboty wiosenne i traktory za którymi Lilek lata wzdłuż płotu.

• Like 1
  • 1 month later...
Posted

Lilek dał nam rano popalić. Jednak ciągle coś jest nie tak.

W nocy łapka zaplątała mu się w obrożę (jakim cudem ?). Rano zeskoczył z łóżka i z wielkim hukiem zaliczył glebę. Było ciemno, my zaspani, nie bardzo było wiadomo o co chodzi. W końcu udało mi się rozpiąć obrożę i uwolnić łapkę. Za to rozpięły się szelki gardy. Lilek w panice. Nie było mowy o ściągnięciu obręczy szyjnej (nierozpinanej). Kilkakrotnie zasadzałam się z nożyczkami, ale Lilek albo uciekał albo szczerzył na mnie swoje żółte (!) zęby .Naostrzyłam nożyczki i wieczorem, kiedy będzie zaspany, spróbuję przeciąć obręcz szyjną.

Ciągle nieufny. Powinnam zaszczepić go na wirusówki, ale nie ma jak. Nawet jak go przytrzymam, to na widok weta ze strzykawką zwieje. I tak mam dobrze, że Tomek B. obsługuje go na miejscu.

• Like 1
Posted

Z zaplątaną łapą poczuł się zniewolony dlatego wpadł w panikę. Nie przyszło mu do główki, że sam sobie to zrobił więc "wszyscy jesteście podejrzani" :)) Przejdzie mu !

• Like 1
Posted
Dnia 13.03.2022 o 10:53, Mazowszanka13 napisał:

Dziś już zachowuje się w porządku, a ja przecinam po milimetrze obręcz szyjną szelek.

15 idées de Ours mignons | ours mignons, image tendresse, dessins mignons

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...