Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dowiedziałam się od Niesiowata, że maluszek nie żyje  :( Strasznie, strasznie mi go żal. Taki fajny berbeć, ledwo co przyszedł na ten świat i już go opuścił :( :( :(  Straszna tragedia. Staruszek, a teraz maluszek.  Współczuję Wam Dziewczyny.  Okropnie to przygnębiające.

• Upvote 1
Posted

Bardzo bardzo bardzo ... mi i Szafirkowi przykro. Mam nadzieję, że Bixi wybaczył mi, że go zawiodłam. W tym tygodniu byłam z nim praktycznie 24 godziny na dobę, pilnowałam jego samopoczucia, pomagałam mu jak tylko potrafiłam, a mimo wszystko zgasł :((((((((((((((((((((((((((

Dziękuję wszystkim za rady, wsparcie, Bogusi i Marcie za możliwość "obgadania" tematu. Nie byliśmy z Bixi sami.

Na wtorek postaram się mieć faktury od weta za Bixi i Imbirka, aby była możliwość rozliczenia psiaków. Po Bixi zostały puszki i witaminy, które przysłała P. Magda.

• Upvote 1
Posted

szafirko , Ty go nie zawiodłaś. Zrobiliście co mogliście.

To paskudny los go zawiódł i to potrójnie. Raz że urodził się nikomu niepotrzebny, , drugi raz, że trafił do schronu , a trzeci raz , że dopadło go to cholerne choróbsko.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

szafirko , Ty go nie zawiodłaś. Zrobiliście co mogliście.

To paskudny los go zawiódł i to potrójnie. Raz że urodził się nikomu niepotrzebny, , drugi raz, że trafił do schronu , a trzeci raz , że dopadło go to cholerne choróbsko.

Nie był w schronie.

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, szafirka napisał:

Bardzo bardzo bardzo ... mi i Szafirkowi przykro. Mam nadzieję, że Bixi wybaczył mi, że go zawiodłam. W tym tygodniu byłam z nim praktycznie 24 godziny na dobę, pilnowałam jego samopoczucia, pomagałam mu jak tylko potrafiłam, a mimo wszystko zgasł :((((((((((((((((((((((((((

Dziękuję wszystkim za rady, wsparcie, Bogusi i Marcie za możliwość "obgadania" tematu. Nie byliśmy z Bixi sami.

Na wtorek postaram się mieć faktury od weta za Bixi i Imbirka, aby była możliwość rozliczenia psiaków. Po Bixi zostały puszki i witaminy, które przysłała P. Magda.

Haniu,wszystko co tylko było możliwe to zrobiliście i chwała Wam za to.W tym trudnym okresie opiekowaliście się Bixi bardzo rzetelnie.Niekiedy nie uda się wyratować psiaka i tak to się stało w przypadku maluszka.Ta straszna choroba nie jednego już psiaka zabrała.Bardzo Wam dziękuję za wszystko.

Jeżeli chodzi o puszki i witaminy to trzeba uzgadniać z Tolą ten temat.

Posted

o matko ziemio kruszenku ...kruszenku tylko  nie ty malunki skarbie

zagladam po kilku dniach a tu traged...

juz nie daje rady 

ale wszystcy razem cierpimy 

wszystcy razem 

malutenku na zawsze w duszy 

na zawsze w sercu

• Upvote 1
Posted

Nadeszły dwie wpłaty dla naszego kruszyneczka od MarysiaR po Pajdze - 86,00zł i helli - 400,00zł

Bardzo,bardzo dziękuję a szczególnie za tak znaczną wpłatę od helli.Ta wpłata podreperuje nasz budżet pieskowy.

WESOŁE MINKI in 2020 | Grappige gezichten, Grappige plaatjes, Smiley

Posted

Przyszłam pożegnać się z Bixi [*]

Jego odejście to dla mnie szok, który trwa, budzę się rano i wydaje mi się, że to się nie wydarzyło.

Przeżyłam parwo ze szczeniakami rok temu, ale tamte były zabrane ze schroniska, pozostawione tam i tak by nie przeżyły, a tak chociaż parę z nich dostało szansę na  nowe życie.

Bixi miał tyle energii:(

Tak bardzo mi przykro, przepraszam malutki:(

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Nadeszły dwie wpłaty dla naszego kruszyneczka od MarysiaR po Pajdzie - 86,00zł i Ewa R.-Tychy - 400,00zł

Bardzo,bardzo dziękuję.

Na koncie ZEa jest jeszcze 100 zł dla maluszka, to 1/2 wpłaty od p, Grażyny i Shirayuki - wpłat dla psów ze stodoły na konto fundacji.  Mówiłam już Hani.

Posted
21 godzin temu, Anula napisał:

Haniu,wszystko co tylko było możliwe to zrobiliście i chwała Wam za to.W tym trudnym okresie opiekowaliście się Bixi bardzo rzetelnie.Niekiedy nie uda się wyratować psiaka i tak to się stało w przypadku maluszka.Ta straszna choroba nie jednego już psiaka zabrała.Bardzo Wam dziękuję za wszystko.

Jeżeli chodzi o puszki i witaminy to trzeba uzgadniać z Tolą ten temat.

Rozmawiałam z Hanią, w hoteliku nie ma szczeniaków, więc puszki będzie dostawała Reszka, jej morfologia trochę lepsza, ale jeszcze nie w normie.

Posted
3 godziny temu, Nadziejka napisał:

Cale niebo placze

malenki malenki

Anulko rozliczam kramik dla tutusia malusiego

To ja poproszę o wysyłkę.20zł dołożę za szeleczki do kwoty uzyskanej z bazarku.

Posted
1 minutę temu, Anula napisał:

To ja poproszę o wysyłkę.20zł dołożę za szeleczki do kwoty uzyskanej z bazarku.

Wszystkie Twoje fantuski kupione z kilku bazarkow

posle razem w jednej paczce

musze spisac wszystkie zakupy Anulko i podelsle pw

a z baz dla malusiego  bedzie kilka dyszeczek

jak juz bede miec calosci

20 zl za szeleczki zostaje u Ciebie

Posted

Nie wiedziałam nic wczesniej, bo zaglądałam tylko na ogólny zamojski wątek, bardzo mi żal dzieciaka. Czasem pomagając dokonujemy wyborów, za które potem winimy się, ale tego nikt z góry nie przewidzi. Konsekwencją może być, że nastepnym razem nie pomoże sie wcale i tez się to źle skończy. Niestety, całe życie składa się z wyborów, które nie zawsze kończą się tak, jak sobie wymarzymy. Trzymajcie się, opiekunki i Szafirki. 

Jesli to parwo, to pół roku może sie utrzymać. Warto poszukac firmy zajmującej się dezynfekcja i zrobic ozonowanie domu. Tylko niczego żywego nie może być wtedy przez kilka godzin w pomieszczeniach, nawet roslin. Dobrze, że kupiłyście od razu Virkon. Mozna tez używać lampy biobójczej. 

• Upvote 1
Posted
20 minut temu, Poker napisał:

Szafirków sami ozonują pomieszczenia. Tak przynajmniej wyczytałam.

Wiem, ale taki domowy ozonator ma słabsza moc i trzeba to robic długo, kazde pomieszczenie.  Interesowałysmy się tym z kolezanką, ale zrezygnowałysmy z zakupu, bo mamy profesjonalistów w pobliżu. Jak przyjeżdża firma, to ozonuje profesjonalnym sprzętem, idzie pomieszczenie po pomieszczeniu. Od razu cały dom jest zrobiony. Za dom 200 m płacimy ok 300-350 zł. Do kompletu dla bezpieczeństwa warto tez wyozonowac auto. Robią to  w warsztatach zamujących sie klimatyzacją. Nie wiem, jak po domowym ozonowaniu, ale po firmie trzeba posprzatac, bo wszedzie zostaje biały pył. 

• Like 1
Posted
13 godzin temu, Jaaga napisał:

Wiem, ale taki domowy ozonator ma słabsza moc i trzeba to robic długo, kazde pomieszczenie.  Interesowałysmy się tym z kolezanką, ale zrezygnowałysmy z zakupu, bo mamy profesjonalistów w pobliżu. Jak przyjeżdża firma, to ozonuje profesjonalnym sprzętem, idzie pomieszczenie po pomieszczeniu. Od razu cały dom jest zrobiony. Za dom 200 m płacimy ok 300-350 zł. Do kompletu dla bezpieczeństwa warto tez wyozonowac auto. Robią to  w warsztatach zamujących sie klimatyzacją. Nie wiem, jak po domowym ozonowaniu, ale po firmie trzeba posprzatac, bo wszedzie zostaje biały pył. 

A skąd ten pył?Przecież ozon jest gazem O3 bezbarwnym jedynie o silnym zapachu.Mam w domu ozonator i absolutnie nie wydziela żadnego pyłu bo niby skąd ten pył ma powstać z czego.Aby zniwelować zapach jest pojemnik wypełniony granulkami silikonowymi,które niwelują intensywność i one absolutnie nie pylą.

Posted
6 godzin temu, Anula napisał:

A skąd ten pył?Przecież ozon jest gazem O3 bezbarwnym jedynie o silnym zapachu.Mam w domu ozonator i absolutnie nie wydziela żadnego pyłu bo niby skąd ten pył ma powstać z czego.Aby zniwelować zapach jest pojemnik wypełniony granulkami silikonowymi,które niwelują intensywność i one absolutnie nie pylą.

Nie wiem, może coś jeszcze dodają. Tez za pierwszym razem zdziwiłam się. za to wszystko odbywa się ekspresowo i profesjonalnie. Dlatego nie kupiłam domowego ozonatora, który stosuje się po kilka godzin w jednym pomieszczeniu. Na co dzien też stosuję środki odkażające typu Virkon, Rapidexon, Eimeran i to wystarczy.