Anula Posted May 14, 2020 Author Posted May 14, 2020 Haniu,weź książeczkę,niech wetka posprawdza bo musi być jakiś nadany plan szczepień o odrobaczeń. Quote
Havanka Posted May 14, 2020 Posted May 14, 2020 Anula, wysłałam jeszcze dla Bixi 10 zł z mojego ostatniego bazarku (dostałam jeszcze jedną wpłatę).Jutro na pewno już będzie u Ciebie. Proszę, potwierdź jej odbiór. Drugą dyszkę wpłaciłam dla Reszki, na konto ZEA. Quote
Tola Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Dnia 13.05.2020 o 18:59, Anula napisał: Tola,bardzo podziękuj w naszym imieniu p.Magdzie za paczkę.I powiedz,że jest cudną osobą o wspaniałym serduszku. Oczywiście, mam z p. Magdą stały kontakt od momentu adopcji naszej Bezy:) Quote
Poker Posted May 15, 2020 Posted May 15, 2020 Wejdźcie na wątek Imbira. Trzeba działać szybko . Quote
Nadziejka Posted May 16, 2020 Posted May 16, 2020 Witaj malenki dzieciaczku witaj skarbenku pozdrawiam stokroc pozdrawiam 1 Quote
Poker Posted May 17, 2020 Posted May 17, 2020 Czy zostały podjęte kroki w związku z chorobą Imbira? Quote
Anula Posted May 17, 2020 Author Posted May 17, 2020 4 godziny temu, Poker napisał: Czy zostały podjęte kroki w związku z chorobą Imbira? Bixi przebywa w osobnym pomieszczeniu(nie przebywał w pomieszczeniu z Imbirkiem).Wszystkie pomieszczenia są odkażane codziennie kilka razy,przedmioty myte, prane koce,zmieniane.Jest włączany ozonator. Żaden pies nie ma objawów parwowirozy jak na razie. Nie wiem czy o te zapobiegawcze kroki pytasz Poker czy o jakieś inne? Quote
Poker Posted May 17, 2020 Posted May 17, 2020 Biorąc pod uwagę , że choroba Imbira mogła być wywołana szczepieniem , a nie zarażeniem się od innego psa, te kroki wydają się być wystarczające. Quote
szafirka Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 Bixi nie widział się nigdy z Imbirem, nie chadzali po tym samym wybiegu, ślady ich łapek nigdy nie miały możliwości nanieść się na siebie. Wet powiedział, że nie ma czegoś, co można dać fizycznie do organizmu zapobiegawczo. Jutro Bixi będzie odrobaczony, wet zasugerował pierwsze szczepienie na wirusówki na koniec tego tygodnia. Powiedział, że choroba skóry nie jest przeszkodą. Quote
Poker Posted May 18, 2020 Posted May 18, 2020 To dobrze, że nie mieli kontaktu. Fizycznie to można dać surowicę. Ale jak widać , na szczęście nie ma potrzeby.Czy skóra się poprawiła? Quote
Bogusik Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Dzisiejsza wiadomość zwaliła nas z nóg....Bixi ma parwo :(:(:( Hania napisała,że dzisiaj rano był lekko osowiały i zrobił kupę z łezką krwi.Natychmiast pojechali do weta,który potwierdził parwo.Otrzymał surowicę i kroplówkę.Piotrek do mnie zadzwonił bo Hania nie była w stanie rozmawiać.Oboje są wykończeni i zdołowani,że mimo wszelkich starań, jednak ta straszna choroba dotknęła psiaki pod ich opieką.Wiemy dobrze,jaka to podstępna i w zasadzie śmiertelna choroba,więc możemy się tylko modlić,że Bixi jakimś cudem ją pokona i wspierać Szafirków w tak trudnym dla nich wszystkich czasie. Reszka bez objawów ale Piotrek zawiózł jej dzisiejszy kał do badania. Quote
agat21 Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Ogromne kciuki i masa dobrych myśli dla maluszka. Mam nadzieję, że wyjdzie jednak z tego, że da radę. Nie wyobrażam sobie, żeby po tym wszystkim, co się dobrego zadziało, miał odejść. Quote
Sowa Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Ok. 30 lat temu w Polsce szalało nadostre parvo. Padały całe mioty w zadbanych hodowlach, także szczeniaki 3-4-miesięczne już po szczepieniach. Oby to nie była znowu jakaś mutacja wirusa. Quote
iwna5702 Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Agat 21 - przepraszam, ze tutaj, nie mogę wysłać do Ciebie wiadomośći z rozliczeniem bazarku - chyba masz skrzyneczkę pełną Quote
Poker Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 A niech to . Oby maluch dał radę i inne psy się nie rozchorowały. I oby Szafirki się nie załamały. Quote
agat21 Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 10 minut temu, iwna5702 napisał: Agat 21 - przepraszam, ze tutaj, nie mogę wysłać do Ciebie wiadomośći z rozliczeniem bazarku - chyba masz skrzyneczkę pełną Zaraz sprawdzę , wydawało mi się, że jest jeszcze miejsce :) 1 Quote
Bogusik Posted May 19, 2020 Posted May 19, 2020 Na razie jest dobrze.Bixi jest zainteresowany otoczeniem,obserwuje. Walcz maluszku kochany, bo tyle osób o Tobie myśli i trzyma kciuki! 1 Quote
Recommended Posts