Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakładam następnemu psiakowi wątek aby odciążyć Tolę.Wraz z Bogusik podjęłyśmy się opieki nad biednym szczenięciem.Nazwałyśmy go Bixi.Jest to piesek.

Tola założyła wcześniej wątek dla trzech psiaków ze stodoły.Intensywnie szukała dla nich pomocy.

https://www.dogomania.com/forum/topic/351850-psia-rodzina-w-opuszczonej-stodole/

To maleństwo jest w środku.

image000002.jpg

Po prawej stronie to mama Bixi jest chora wymaga leczenia.Prawdopodobnie Bixi też wymaga leczenia.Megi pozostanie pod opieką Toli.Dzięki pomocy Bogusik został załatwiony transport Megi i Bixi na 09.05.20 (sobota) do Hoteliku u Szafirki.Hania zdecydowała się przyjąć chore psiaki.W tej chwili psiaki są przechowywane w przybudówce u znajomej Toli i czekają na transport.

A to nieszczęśnik Bixi.

imageproxy (6).jpg

imageproxy (7).jpg

W zasadzie to już nie mam śmiałości prosić o pomoc ale jeżeli ktoś by chciał pokłonić się nad pomocą dla Bixi,będziemy ogromnie wdzięczne.

23.05.20 - Bixi za [TM*] nie przeciwstawił się chorobie.Ta paskudna choroba parwowiroza zabiła Bixi.

• Like 3
Posted

Post informacyjny.

06.05.20-Tola

Awaryjnie dostaliśmy klucz od znajomych do ich przybudówki, wczoraj zrobiliśmy tam tak na szybko porządki, zawieźliśmy  posłanie ze starej kołdry i tak musimy wytrwać do soboty:(

Megi jest bardzo grzeczna, cicha, załatwia się na spacerkach, tylko ta skóra bardzo ją swędzi:(

Jeździmy tam na zmianę z TZ i córką;  mały trochę popłakuje, na pewno są w stresie,  tyle zmian.

Bardzo chciałabym, aby skończyła się już ich tułaczka:(

Transport-09.05.20 do Hoteliku u Szafirki.

Podany został lek o nazwie Simparica(kleszcze,pchły,świerzbowiec) i aniprazol.Badanie krwi str.1.

Bixi ma 8 tygodni.

19.05.20 - Bixi zachorował - parwowiroza - jest na kroplówkach,lekach,dostaje surowice.Stan jest stabilny - str.5

23.05.20 - Bixi za [TM*] - nie podołał chorobie.

Posted

Post rozliczeniowy.

Deklaracje stałe:

1.Bogusik - 20,00zł-wpł.10.05.20-20,00zł

2.Anula - 20,00zł-wpł.10.05.20-20,00zł

Deklaracje stałe: + 40,00zł

Wpłacone deklaracje stałe: + 40,00zł

Deklaracje jednorazowe i inna pomoc:

1.Havanka - bazarek transportowy-wpł.12.05.20-210,00zł + 10,00zł-wpł.15.05.20

https://www.dogomania.com/forum/topic/351855-bezdomna-psia-rodzina-zbiera-na-podróż-karmę-i-leki-do-805-godz-2000/

2.Fundacja ZEA - karma - rozliczenie z Hotelikiem

3.Nadziejka - bazarek-wpł.22.06.20-92,00zł

https://www.dogomania.com/forum/topic/351872-janiol-szczescia-smyczka-mysliweczkajablonexzaslony-fiolet-i-biale-na-kolkachalbum-schwarzeneggeraszeleczki-dla-malusiego-dzieciateczka-bixi-do-22-05/

4.b-b - bazarek-wpł.08.05.20 - 50,35zł

https://www.dogomania.com/forum/topic/351867-rozliczam-błyskawiczny-bazarek-z-nową-pościelą-dla-psiej-rodzinki-do-1205-2100/?tab=comments#comment-1761132

5.P.Agata od Aleksa -wpł.11.05.20 - 30,00zł

https://www.dogomania.com/forum/topic/347957-aleksfrędzel-ma-szansę-na-opuszczenie-radys-pomożeciealeks-od-291218-w-ds-w-zabrzu/?tab=comments#comment-17366593

6.atulek - wpł.11.05.20-50,00zł

7.Poker - wpł.18.05.20-80,00zł

8.MarysiaR-wpł.22.05.20-86,00zł

9.helli-400,00zł

Wpłacone deklaracje jednorazowe: + 1008,35zł

Wydatki:

1.Opłata za pobyt w hoteliku za V - 23dni - wpł.10.05.20-230,00zł

2.Leczenie + utylizacja - 140,00zł - U Hani pozostała kwota za pobyt w Hoteliku - 80,00zł,w związku z tym po odliczeniu została uregulowana kwota - 60,00zł-02.06.20

Wydatki: - 290,00zł

Ogólnie:

Deklaracje stałe: +40,00zł + deklaracje jednorazowe: + 1008,35zł - wydatki: - 290,00zł = 02.06.20  +758,35zł

U szafirki pozostała kwota za pobyt w hoteliku za V (8dnix10,00zł)=80,00zł - odniesienie do wydatków poz.2 = 0,00zł

W dniu 15.11.21 została przekazana kwota 758,35zł dla Sary z tego wątku:

https://www.dogomania.com/forum/topic/354536-długowłosa-sara-z-łańcucha-nie-zna-innego-życia-teraz-próbujemy-je-zmienić-na-pewno-będzie-łatwiej-jak-sunia-nie-zostanie-tutaj-sama/

Stan konta = 0,00zł

Posted

Witam sie na wątku Bixi. Strasznie biednie wygląda teraz ten maluszek. Na pewno jakiś grosik dostanie z mojego bazarku. Czy Bixi to piesek czy suczka?

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Witam sie na wątku Bixi. Strasznie biednie wygląda teraz ten maluszek. Na pewno jakiś grosik dostanie z mojego bazarku. Czy Bixi to piesek czy suczka?

To jest piesek,już uzupełniłam w opisie.Dzięki w imieniu Bixi.

39 minut temu, Nesiowata napisał:

Witam kolejnego farciarza.

Witaj Nesiowata.Te psiaki musiały być szybko zabrane.Prawdopodobnie Bixi rodzeństwo upolowały lisy.Został tylko jeden piesek.

14 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Okruszek jak wyzdrowieje to będzie skradał serca niemal każdemu, jestem tego pewna :)

Tak jak to szczeniaczek jest cudny ale żeby był najcudowniejszym potrzeba go wyleczyć,zadbać o niego.

Posted

Jestem i ja u maluszka;  jest cudny, tylko bardzo biedniutki, wymęczony tą bezdomnością, biedą.

Najważniejsze, że jest już bezpieczny i że będzie już tylko lepiej, trafił  pod doskonałą opiekę, bardzo dziękuję Anuli i Bogusik za tą pomoc.  serce-ruchomy-obrazek-0820.gif

Anulko, pisałam już u psiej rodzinki - wetka nie zgodziła się na przyjecie do lecznicy, są zabezpieczone bardzo awaryjnie, jezdzimy do nich na zmianę z TZ i córcią.

Bixi ma ok. 8 tyg.

• Upvote 1
Posted
34 minuty temu, Tola napisał:

Jestem i ja u maluszka;  jest cudny, tylko bardzo biedniutki, wymęczony tą bezdomnością, biedą.

Najważniejsze, że jest już bezpieczny i że będzie już tylko lepiej, trafił  pod doskonałą opiekę, bardzo dziękuję Anuli i Bogusik za tą pomoc.  serce-ruchomy-obrazek-0820.gif

Anulko, pisałam już u psiej rodzinki - wetka nie zgodziła się na przyjecie do lecznicy, są zabezpieczone bardzo awaryjnie, jezdzimy do nich na zmianę z TZ i córcią.

Bixi ma ok. 8 tyg.

Tolu,czy Bixi był odrobaczony,ma książeczkę?

Posted
32 minuty temu, Nadziejka napisał:

matko ziemio ..kruszenku kokany

Anulenko jak dobrze ze wzielyscie maluszenka dzieciateczko pod opieke 

A ja nad tym maluszkiem płaczę.Biedne psie dzieciątko.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Anula napisał:

A ja nad tym maluszkiem płaczę.Biedne psie dzieciątko.

placzemy  wszystcy

nad tymi wszystkimi biedakami

i na zawsze w sercu juz ostaja

z caleho serca modlimy o maluszeczka

aby ktos nieba przychylil

Posted
4 minuty temu, Nadziejka napisał:

placzemy  wszystcy

nad tymi wszystkimi biedakami

i na zawsze w sercu juz ostaja

z caleho serca modlimy o maluszeczka

aby ktos nieba przychylil

Bardzo dziękuję za wspaniałe Twoje serduszko,przepełnione niesamowitą miłością.

Posted
13 minut temu, Anula napisał:

Tolu,czy Bixi był odrobaczony,ma książeczkę?

Tak, są książeczki, właśnie rozmawiałam z Bogusik, jutro jeszcze wszystko posprawdzam.

Posted
24 minuty temu, Tola napisał:

Tak, są książeczki, właśnie rozmawiałam z Bogusik, jutro jeszcze wszystko posprawdzam.

26 minut temu, Anula napisał:

Bardzo dziękuję za wspaniałe Twoje serduszko,przepełnione niesamowitą miłością.

2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Witam kolejnego farciarza.

Serduszka 

czaruje na szybko kramik malusiemu 

boc nie moge tak nic nie wyczarowac 

wprawdzie wyprzedalalm juz prawie wszytko z domu

ale jeszcze cos zostalo

za godzinke  bedzie gotowy 

w podpisie mam zajrzyjcie prosze

• Like 1
  • Upvote 2
Posted
Przed chwilą, Bogusik napisał:

Dzękuję Anulko za założenie wątku maluchowi.Ja odliczam dni i godziny aby Bixi i Megi  szczęśliwie w sobotę dotarli do Hani.

zapraszam na kramik 

serdecznie ogromnie

• Upvote 1
Posted

Maluteczek z mamunka 

do soboty w szopce 

jaki cud ze sie udalo 

sciskam sciskam tulinkam za wszystko 

spokojnych snow malenki spokojnych mamuniu dzidziunia

Posted

Śliczny z niego chłopczyk :)

Widzę ,że biedak też ma wyłysienia.

Aniu  konto to samo co do Czesia przelewam?.

Dla chłopaka z mojego bazarku jest 50,35zł

Posted
10 godzin temu, b-b napisał:

Śliczny z niego chłopczyk :)

Widzę ,że biedak też ma wyłysienia.

Aniu  konto to samo co do Czesia przelewam?.

Dla chłopaka z mojego bazarku jest 50,35zł

Tak Bogduniu,to samo.Bardzo dziękuję za pomoc.

Posted

Jeszcze pozostały dwa dni do wyjazdu,oby do soboty.Jak długo maluszek będzie jechał?

Tola,bardzo proszę sprawdź książeczkę,co w niej jest wpisane aby wet miał wiedzę na temat podanych środków bo chyba szczepień nie ma a muszą być przeprowadzone 3 szczepienia i podane leki na robale.

Może będzie trzeba robić kąpiele z Hexodermem?

Posted
6 godzin temu, Anula napisał:

Jeszcze pozostały dwa dni do wyjazdu,oby do soboty.Jak długo maluszek będzie jechał?

Tola,bardzo proszę sprawdź książeczkę,co w niej jest wpisane aby wet miał wiedzę na temat podanych środków bo chyba szczepień nie ma a muszą być przeprowadzone 3 szczepienia i podane leki na robale.

Może będzie trzeba robić kąpiele z Hexodermem?

Są książeczki;  był podany aniprazol i simparica, jest wpis.

Nie ma wyniku z zeskrobin, TZ dzwonił dzisiaj do weta, mają dosłać na maila.

Są też wyniki badania krwi, tutaj Bixi

IMG_20200507_151820.jpg

Posted

Dzisiaj odezwała się do mnie p. Magda z Warszawy, rok temu adoptowała od nas suczkę Bezę,  która jest bardzo podobna do Pajdy i Megi.

Chce pomoc, wysłała dzisiaj paczkę na adres hoteliku dla mamusi i szczeniorka -  dla Megi jest karma mokra i olej z łososia, dla szczeniorka karma mokra i preparat odżywczy.

Pięknie dziękujemy serce-ruchomy-obrazek-0827.gif

• Like 1