Gabi79 Posted June 22, 2020 Posted June 22, 2020 Znowu mam oczy w mokrym miejscu, Tonik jest cudowny, a fotka z zabawką najbardziej mnie rozczuliła. Cudowny, kochany piesku bądź zawsze szczęśliwy i oby nikt już nigdy Cię nie zawiódł. 2 Quote
kiyoshi Posted June 22, 2020 Author Posted June 22, 2020 43 minuty temu, Gabi79 napisał: Wszystko super, mam tylko jedno ALE. Przecież Tonik jest piękny. Mam nadzieję, że będą wieści i fotki z DS. A gdzie Tonik zamieszkał, w jakim mieście? no pewnie zę piękny ;) ale wiadome o co chodzi. Tonik mieszka w ....WARSZAWIE :) A fotki to Gabi tak jak na każdym watku moich podopiecznych... 1 Quote
Gabi79 Posted June 22, 2020 Posted June 22, 2020 4 minuty temu, kiyoshi napisał: no pewnie zę piękny ;) ale wiadome o co chodzi. Tonik mieszka w ....WARSZAWIE :) A fotki to Gabi tak jak na każdym watku moich podopiecznych... Wiem o co chodziło, dla nas jest piękny, a dla większości ludzi zwyczajny. Warszawa, super Quote
uxmal Posted June 22, 2020 Posted June 22, 2020 16 minut temu, Jo37 napisał: A w jakiej dzielnicy? :) też jestem ciekawa Quote
Jo37 Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 11 godzin temu, kiyoshi napisał: Blisko Pałacu KiN ;) Słabiutko ze spacerami. Samo centrum. Quote
kiyoshi Posted June 23, 2020 Author Posted June 23, 2020 1 godzinę temu, Jo37 napisał: Słabiutko ze spacerami. Samo centrum. hmm...w obecnych casach gdy Pani ma samochód, to spacer za miastem nie jest żadnym problemem. Tonik jest nauczony życia w centrum miasta, nie przeraża go hałaś, ruch uliczny, ludzie. W pobliżu jest nieduży park. Pani ma tez działke pod Warszawa, gdzie będa spędzać wekendy, a decolowo jest planowana tam przeprowadzka. Dla Tonika najważniejsze jest bymiał spokojną, odpowiedzialną osobę przy swoim boku....słabiutkie spacery przeżyje... Także- patrze w dobrą strone 1 1 Quote
Jo37 Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Ja nie krytykuję tylko stwierdzam fakt. Na szybkie siusiu nikt nie jedzie samochodem. Quote
kiyoshi Posted June 23, 2020 Author Posted June 23, 2020 1 minutę temu, Jo37 napisał: Ja nie krytykuję tylko stwierdzam fakt. Na szybkie siusiu nikt nie jedzie samochodem. jasne, no ja sobie zdawałam sprawe jaka to okolice i tak jak napisałam, dla Tonika sa to dobre warunki, w których się bez problemu odnajdzie. On ma ok. 7-9 lat, więc tez nie jest psem na maratony po lasach..Będzie dobrze. Dzięki za wsparcie :) Quote
Tyśka) Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Ależ się Cieszę :) Toniku kochany, trzymam kciuki, aby Twoje szczęście trwało już całe życie!!! Powodzenia! Quote
kiyoshi Posted June 23, 2020 Author Posted June 23, 2020 U Tonika wszystko dobrze. Szybko się zaaklimatyzował, Pani nie opuszcza dopraszając się o głaski, w domu czysty, niekłopotliwy, na spacerkach dobrze, przd przejściem już uczy się że trzeba się zatrzymać. Z kotkami nie jest źle. Tzn. koty się obraziły, Tonik z ciekawością spogląda na nie i merda ogonem, ale na razie na interakcje zdecydował się tylko jeden kot, który mocno i zdecydowanie ofuczał Tonika wskazując mu jego miejsce (i dobrze :)) Pani kupiła dziś jakies feromony dla kotów na poprawe ich nastroju.. Przelałam Pani Ewie 242 zł za pobyt Tonika w czerwcu. Dziękuje przyjęcie i za wyleczenie tego biedaka, za wcale nie łatwy ponad miesiąc opieki i trudnego godzenia Tonika z Olo...;) Mam nadzieje, że udało sie, że naprawde mamy TO :) a osoby spacerujące w okolicy PałacuKiN prosze o obserwacje wnikliwe czy naszego czarnulka gdzieś nie wypatrzą ;) 1 Quote
agat21 Posted June 23, 2020 Posted June 23, 2020 Boże jaki to dobry psiak. Do każdego od razu się pozytywnie nastawia, dla każdego przyjazny :) Anioł po prostu! Tak się cieszę, że fajną panią trafił wreszcie :) Quote
agat21 Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Masz wieści od Toniczka? Jak mu "w wielkim mieście"? Quote
kiyoshi Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 Wszystko dobrze :) z kotami coraz lepiej Wygrał los na loterii.... PS. Taki ma piękny, ogromny, w pełni oszklony taras ps2. na tym drugim zdjęciu, żebyście nie wiem co nie myśłały-Tonik ma taką poze bo wpatruje się w kota, który lezy 1,5 metra dalej ;) 3 1 Quote
Nadziejka Posted June 25, 2020 Posted June 25, 2020 Niechaj trwa i trwa przecudny niunio i przecudne serca domeczek Quote
kiyoshi Posted June 26, 2020 Author Posted June 26, 2020 Dziś Pani podesłała zdjęcie ze spacerku :) 1 Quote
agat21 Posted June 26, 2020 Posted June 26, 2020 Ale ma fajny balkon Tonik! Aż mu zazdroszczę :)) Quote
kiyoshi Posted July 2, 2020 Author Posted July 2, 2020 Ostatnio Tonika można bardzo często spotkać na Wilanowie :) tam mieszka partner pani Elwiry. Spacerują duz po okolicznych terenach zielonych (rozglądajcie sie kto z Wilanowa ;)) Tonik zmienił po raz kolejny imie na CZARUŚ :) Pani się tak biedna tłumaczyła, że zupełnie przez przypadek odkryła, że na takie reaguje :) 2 Quote
agat21 Posted July 2, 2020 Posted July 2, 2020 Mam koleżankę z Wilanowa, ile razy tam będę u niej, będę się rozglądać za czarnymi psami :D 2 Quote
kiyoshi Posted July 3, 2020 Author Posted July 3, 2020 A dziś Tonik- tzn. Czaruś, zaliczył skromną kąpiel w tej rzeczce :)) Pani Elwira wysłała mi kilka filmików. Czarek szaleje w trawie, tarza się, merda ogonkiem jak szalony i wpatrzony jest w Panią Elwire jak w największe bóstwo świata...nie kłamie.... 1 Quote
kiyoshi Posted July 3, 2020 Author Posted July 3, 2020 21 godzin temu, agat21 napisał: Mam koleżankę z Wilanowa, ile razy tam będę u niej, będę się rozglądać za czarnymi psami :D może jak będziesz, to zapytaj jej gdzie tam w okolicy jest takie miejsce z tym mostkiem ;) bo tam Czarek spaceruje :) Quote
agat21 Posted July 3, 2020 Posted July 3, 2020 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: może jak będziesz, to zapytaj jej gdzie tam w okolicy jest takie miejsce z tym mostkiem ;) bo tam Czarek spaceruje :) Zapytam :) Chociaż mam podejrzenia gdzie. Bardzo się cieszę patrząc na obecne życie Czarusia :)) Quote
kiyoshi Posted July 4, 2020 Author Posted July 4, 2020 9 godzin temu, agat21 napisał: Zapytam :) Chociaż mam podejrzenia gdzie. Bardzo się cieszę patrząc na obecne życie Czarusia :)) to fajnie :) a ja dziś zajrzalam na konto i są dwie nowe wpłaty od deklarowiczów (DZIEKUJE <3 ) - 30 zł od Jolanta N. - 100 zł od Kinga R. W poniedziałek napisze wszystkim deklarowiczom z fb o domu :) chociaż przyznaje, że jakoś mam ostatnio takie dziwne strasznie w sobie odczucia, że znów wolałabym jeszcze z tydzień odczekać na spokojnie, ale tez nie chce by potem ktoś miał pretensje.... Środki zebrane tutaj, które zostaną po Toniku zasilą konto innego Radysiaka na pewno. Jeśli nie pod moją opieką, to innego, także nic się nie zmarnuje... Quote
kiyoshi Posted July 8, 2020 Author Posted July 8, 2020 Dziś wpłynęlo jeszcze 30 zł od Małgosi M. (stała) DZIEKUJE ŚLICZNIE :) prosze juz nie wpłacać na Czarusia :) wszyscy deklarowicze z fb poinformowani o nowym domu :) Jakimś cudem- mimo 2 tygodniowej zwłoki- nikt nie miał mi za złe, że dopiero teraz mówie :) wszyscy się ucieszyli. Większość deklarowiczów mieszka w Warszawie więc jest szansa, że ktoś gdzies kiedyś spotka tego Czarusia, a tak za miesiąc bardzo bym chciała i tak poprosić kogos o wizytę PoA. Na koncie Czarusia zostało troszkę pieniązków. w ciągu około tygodnia podejme decyzje gdzie je przekazać :) DZIĘKUJE JESZCZE RAZ WSZYSTKIM <3 1 Quote
Recommended Posts