Nadziejka Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 Caluje tulinkam kruszenku z calego serca modle Badz badz kochany najcudniejszym skarbenkem badz Quote
Livka Posted May 3, 2020 Author Posted May 3, 2020 Niedzielne dzień dobry :) Ciekawe co u Tobisia słodkiego ? Oby tylko kupki się unormowały, na wszystko czasu trochę trzeba. Dzisiaj leje to chyba nie będzie spacerków po trawce. Haniu ja mam chyba jakieś zaległości w płatnościach? Kwiecień się skończył i wizyta weterynaryjna ... Quote
szafirka Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 Tobi ma się dobrze, dzisiaj rano sam zaprowadził mnie na trawkę, o nic się nawet nie otarł, więc musi cokolwiek widzieć :))))) Za weta będę płacić dopiero w przyszłym tygodniu po badaniu krwi, więc wszystko razem podliczę i prześlę kwotę. 1 Quote
Livka Posted May 3, 2020 Author Posted May 3, 2020 30 minut temu, szafirka napisał: Tobi ma się dobrze, dzisiaj rano sam zaprowadził mnie na trawkę, o nic się nawet nie otarł, więc musi cokolwiek widzieć :))))) Za weta będę płacić dopiero w przyszłym tygodniu po badaniu krwi, więc wszystko razem podliczę i prześlę kwotę. Ok. :) Wymiziaj okruszeczka ode mnie :) Roztkliwia mnie ta drobinka :) Quote
Anula Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 Tobiś robi postępy,super.Jest to mądry inteligentny psiak skoro w nowym miejscu tak szybko wszystko załapał. Quote
Havanka Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 A ja mam nadzieję, ze jeszcze trochę widzi... Kochany staruszek. Quote
Poker Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 Myślę , że on jednak rrochę widzi. Może tylko kontury , ale to i tak mu pomaga w poruszaniu się. Quote
Livka Posted May 3, 2020 Author Posted May 3, 2020 Obserwowałam jak zachowuje się na filmiku, radzi sobie świetnie w nieznanym sobie terenie. Filmik był przecież nagrywany zaraz w drugim dniu pobytu w hoteliku. Nosek wpychał między sztachetki i tylko solarek go trochę zdziwił. 1 Quote
Bogusik Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 Ja też mam takie odczucie,że Tobiś może tylko kontury ale widzi.Doskonale sobie radzi w zupełnie nie znanym mu dotychczas otoczeniu. Kochany staruszeczek,który rozczula gdy się na niego patrzy :) Quote
Tyśka) Posted May 3, 2020 Posted May 3, 2020 Cudowny ten Tobiś :) Niby kundelek, ale ma w sobie to coś. 1 1 Quote
Livka Posted May 4, 2020 Author Posted May 4, 2020 Witam mojego Tobisia i jego wielbicieli :) Taka ładna pogoda ... i już widzę tuptusia na trawce, wąchającego kwiatki ;) Pozdrowienia dla wszystkich, szczególnie szafirków i oczywiście mizianka dla skrzatka. :) Quote
Livka Posted May 5, 2020 Author Posted May 5, 2020 Przyszłam przywitać moje serduszko. Jutro mija tydzień jak Tobiś wyruszył do lepszego świata :) 1 1 Quote
Havanka Posted May 5, 2020 Posted May 5, 2020 6 godzin temu, Livka napisał: Przyszłam przywitać moje serduszko. Jutro mija tydzień jak Tobiś wyruszył do lepszego świata :) Ja też przyszłam nacieszyć oko szczęściem Tobiego ! Nie miał łatwego życia a jednak jest pogodny, wszystkie zmiany przyjmuje z ufnością i wdzięcznością. Naprawdę można się uczyć takich zachowań od niego. 2 Quote
Livka Posted May 6, 2020 Author Posted May 6, 2020 Do skarbonki okruszka Tobisia wpłynęły pieniążki od cioci Nesiowatej 20 zł - bardzo dziękujemy ! Na koncie Tobisia zaksięgowały się również cegiełki z bazarku Nadziejki : Nesiowata 10 zł Anula 10 zł koja 20 zł Dziękujemy z całego serca ! Quote
Livka Posted May 6, 2020 Author Posted May 6, 2020 Kolejne wpłaty zaksięgowały się na koncie Tobisia :) Maria1957 = 25 zł z bazarku Nadziejki Havanka = 48 zł z bazarku dla Tobisia i Imbirka Dziękujemy ślicznie :) Quote
szafirka Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 https://youtu.be/EeD-S_Utk5E Tobisiowo - Imbirkowy filmik. 1 Quote
Livka Posted May 6, 2020 Author Posted May 6, 2020 5 godzin temu, szafirka napisał: https://youtu.be/EeD-S_Utk5E Tobisiowo - Imbirkowy filmik. Cudny filmik - dziękuję :) Quote
Livka Posted May 7, 2020 Author Posted May 7, 2020 16 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Ten Tobisiowy ogonek <3 rozczula tak mocno :) Ogonek cały czas w ruchu - malutek kochany :) Szafirko, a jak kupki Tobisiowe ? Quote
szafirka Posted May 7, 2020 Posted May 7, 2020 Tobi odżył przez ten tydzień. Dzisiaj był u weterynarza, została pobrana mu krew do badania. Okazało się, że chłopak przytył prawie półtora kg, waży obecnie 9,9 kg. U weta Tobi musiał mieć założony kaganiec, ponieważ nie dawał sobie pobrać krwi, krzyczał bardzo i kłapał zębami na lewo i prawo. Ujawnia się charakterek jamniczkowy :) Wczoraj wieczorem głaskałam Tobisia i wtedy podszedł Imbir, Tobi zaczął warczeć, nastroszył się i nie czekałam co będzie dalej, tylko rozgoniłam towarzystwo. Nie da sobie psiak zabrać człowieka głaszczącego :) Dzisiaj rano pierwszy raz ujrzeliśmy uformowaną prawidłowo kupę Tobisia. Jutro mam odebrać wyniki badań krwi i fakturę za leczenie.Jeśli wyniki będą w miarę, to można pomyśleć o zaszczepieniu na choroby zakaźne. Quote
Recommended Posts