Anula Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 My zawsze zakupujemy dodatkowo mokrą karmę bo przeważnie psiaki przyjeżdżają wychudzone.W przypadku Tobisia to być może nie był dopuszczany do jedzenia,zanim się ogarnął to już zostało wyjedzone.Na sierść prosiłyśmy Hanię o kupienie Olekardinu.Hania wie o czym piszę.A Olekardin-Omega 3+6+9+E zawiera jeszcze witaminę E,która bardzo poprawia wzrok. Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Przed chwilą, Anula napisał: My zawsze zakupujemy dodatkowo mokrą karmę bo przeważnie psiaki przyjeżdżają wychudzone.W przypadku Tobisia to być może nie był dopuszczany do jedzenia,zanim się ogarnął to już zostało wyjedzone.Na sierść prosiłyśmy Hanię o kupienie Olekardinu.Hania wie o czym piszę.A Olekardin-Omega 3+6+9+E zawiera jeszcze witaminę E,która bardzo poprawia wzrok. To lekarstwo już znam - Bruno też je dostawał :) Quote
Havanka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobiś wygląda wyjątkowo biednie a mimo wszystko jest nadal ufny, cieszy się do każdego. Zobaczymy, co jutro powie pan doktor i ciekawa jestem, czy potwierdzi te 12 lat. Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Wiem od ewu, że Tobiś dopiero co skończył kwarantannę. Przyjechał do schroniska cały oblepiony olejem :( Quote
Livka Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Śpij spokojnie mój maleńki szkrabie :) 1 Quote
Nadziejka Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 o ziemio moja ... Liveczko az trwoga sobie nawet wyobrazic Quote
Poker Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobiś na pewno ma zaćmę. Oby tylko nie z powodu cukrzycy. Quote
Bogusik Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobiś też taki chudziutki biedaczek,jak Imbirek :( Też jestem ciekawa co jutro powie wet.... Quote
ewu Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobiś był krótko w schronisku. Przyjechał w opłakanym stanie , cały oblepiony olejem. Ja niestety od wypadku sporadycznie bywam w schronisku i wiem tyle , ile mi przekażą. Dziewczyny robią co mogą ale ogrom psiego nieszczęścia jest ponad ludzkie siły. Quote
mari23 Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 właśnie zrobiłam przelew dla Tobisia :) rozczulający chudzinka, na szczęście już od dzisiaj będzie tylko dobrze :) Quote
Tola Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Tobiś bardzo chudziutki, taki mały bidulek :( Jak dobrze, że już zaopiekowany. Quote
Livka Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 Dzień dobry Tobisiu, dzień dobry wszystkim :) Ciekawe jak minęła nocka i co przyniesie dzionek ? Niech będzie już tylko dobrze :) Do zobaczenia po pracy :) Quote
Nesiowata Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Ja również przywitam psiaczka z samego rana życząc jak najmniej kłopotów zdrowotnych. Quote
Livka Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 Jeszcze na szybko wracam ... Nie podziękowałam jeszcze Szafirkom, a szczególnie Panu Kierowcy za bezproblemowy transport naszych serduszek. Wielkie , ogromne podziękowania ! 1 Quote
Nadziejka Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Zapraszam z calego serca Tobisiowi Calem Sercem Modlitwa i kramik do 12.05 Quote
szafirka Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Tobi był dzisiaj u weterynarza. Waży 8,5 kg i ma te 12 lat na pewno, a może i więcej. Prawdopodobnie nie widzi, ewentualnie jakieś światło na lewe oko. Oczy silnie zamglone, prawa soczewka zwichnięta. Stan oczu wg weta jest nieodwracalny. Skóra zniszczona prawdopodobnie głównie przez pasożyty, po solidnej kąpieli i tabletce na pchły i kleszcze powinna się odbudować. Zostawiłam kał do badania. Za tydzień zrobimy badanie krwi i pomyślimy o szczepieniu na choroby zakaźne. Czip wszczepiony, tabletka na pchły i kleszcze wzięta, wieczorem wykąpiemy malucha :) Nie napisałam wczoraj, że otrzymaliśmy od Anuli pieniążki za transport. 1 Quote
Anula Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Jeżeli Tobiś ma sierść jeszcze w oleju to trzeba ją potraktować najpierw płynem do naczyń a następnie normalnym szamponem.Sprawdzone,nic się nie dzieje. Quote
Tyśka) Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Dopiero dzisiaj przeczytałam wątek, ale bardzo się cieszę, że bidulek Tobiś już na wolności. U szafirków na pewno odżyje. Livko, 1 Quote
Marysia R. Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 53 minuty temu, Anula napisał: Jeżeli Tobiś ma sierść jeszcze w oleju to trzeba ją potraktować najpierw płynem do naczyń a następnie normalnym szamponem.Sprawdzone,nic się nie dzieje. Anula wybacz, że się wtrącę, ale moim zdanie mycie psa płynem do mycia naczyń to jest zdecydowanie zły pomysł, szczególnie psa, który ma skórę w takim złym stanie jak Tobiś. To się może skończyć poważnym podrażnieniem skóry. Na pewno niektóre psy nie zareagują na taki zabieg negatywnie, ale mimo wszystko nie ryzykowałabym i nie stosowała płynu do naczyń do mycia psa. A tak na marginesie zaglądam po cichu do Tobisia i kibicuję :) Dziękuję Ci z całego serca Livko, że zdecydowałaś się uratować takiego sponiewieranego przez los staruszka! 1 Quote
Jo37 Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Biedny psiak. Szkoda, że nie ma szansy na poprawę wzroku. Quote
Livka Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 2 godziny temu, szafirka napisał: Tobi był dzisiaj u weterynarza. Waży 8,5 kg i ma te 12 lat na pewno, a może i więcej. Prawdopodobnie nie widzi, ewentualnie jakieś światło na lewe oko. Oczy silnie zamglone, prawa soczewka zwichnięta. Stan oczu wg weta jest nieodwracalny. Skóra zniszczona prawdopodobnie głównie przez pasożyty, po solidnej kąpieli i tabletce na pchły i kleszcze powinna się odbudować. Zostawiłam kał do badania. Za tydzień zrobimy badanie krwi i pomyślimy o szczepieniu na choroby zakaźne. Czip wszczepiony, tabletka na pchły i kleszcze wzięta, wieczorem wykąpiemy malucha :) Nie napisałam wczoraj, że otrzymaliśmy od Anuli pieniążki za transport. Biedactwo wreszcie będzie zadbane. Jeżeli można to ja tez prosiłabym o podawanie Olekardinu Tobisiowi. Chudzinka z niego straszna - może potrzebuje jakiejś karmy specjalnej ? Haniu kupuj wszystko co trzeba. Niech Tobisiowi nie brakuje niczego. Szkoda tych oczek, a jak ząbki ? Dziękuję za wszystko :) 1 Quote
Livka Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 Ciekawe czy Tobiś lubi się kąpać ;) Tak czy siak na pewno poczuje się lepiej po kąpieli :) 1 1 Quote
szafirka Posted April 30, 2020 Posted April 30, 2020 Lamblia u Tobisia się potwierdziła i jeszcze dzisiaj pojechałam do weta po tabletki, jeszcze inne wykupię w aptece. Tobi nie protestował przy kąpieli, pomrukiwał sobie trochę, najbardziej podobało mu się wycieranie ręcznikiem, pewnie dlatego, że była to spora dawka silnego głaskania :) Tobie to cudowny dziadeczek, taki ufny i beztroski. Oczywiście zakupię olekardin i będę podawać. Anula dla swoich piesków zakupuje sama animondę i podaje nasz adres do przesyłki. Czy Livka zakupisz też tak, czy mam osobiście zamówić? mi jest to obojętne. 2 2 Quote
Livka Posted April 30, 2020 Author Posted April 30, 2020 Tobiś kochany w kąpieli :) Udało się ten smar z niego wymyć ? Haniu jeśli to nie problem dla Ciebie, zamów proszę jedzonko Tobisiowi. Ty wiesz najlepiej co będzie dla niego dobre :) A jak ząbki, nie dokuczają mu ? Quote
Recommended Posts