Livka Posted January 4, 2021 Author Posted January 4, 2021 Tobiaszku szczęśliwej podróży !!! Idę do pracy, w razie nieprzewidzianych zdarzeń jestem pod telefonem. Mam nadzieję na fotki z podróży i pierwszych chwil w DS, bardzo proszę :) Quote
Nesiowata Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Szczęśliwej drogi,spokojnego psiego życia! Quote
Havanka Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Tobi pewnie w podróży. To dla niego ciężki dzień, pełen wrażeń. Też czekam na info i fotki. Wciąż trzymam kciuki ! Quote
Livka Posted January 4, 2021 Author Posted January 4, 2021 Kochani !!! Udało się !!! Tobiaszek już w swoim własnym domku u boku kochającego człowieka. :) Bardzo się cieszę , że Tobiaszek mógł jechać z Szafirkiem, chciałam mu zaoszczędzić dodatkowego stresu. Przed chwilą rozmawiałam z Panią Tobiaszka - zapoznanie z sunią rezydentką - Buką i kotkami bez większych emocji. Buka jedynie pilnuje żeby Tobiaszek nie dostawał więcej głasków niż ona. Tobiś był już na spacerze razem z Buką, teraz nakarmiony wdrapał się na swoje posłanko i odpoczywa. Pani obiecała dzwonić jak będą jakieś nowości i oczywiście fotki również. A to fotki z pierwszych chwil Tobisia w domu, zrobione jeszcze przez Szafirka : 4 2 Quote
mari23 Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 "Tobiaszek już w swoim własnym domku u boku kochającego człowieka. :)" Czytam i patrzę...patrzę i czytam....nacieszyć się nie mogę !!! Szczęścia dużo w nowym domku, a zdrowia jeszcze więcej, Tobiaszku !!!! 1 Quote
Livka Posted January 4, 2021 Author Posted January 4, 2021 Myślę, że Tobiś rozkręci się jeszcze na całego. Pani duży nacisk kładzie na długie spacerki, a Tobisiowi bardzo się spodobało dzisiejsze wyjście. Wrócił rozluźniony. Dobrze radzi sobie ze schodkami, czasem się potknie, ale Pani jest czujna i pomocna. Tobiaszek tak jak u szafirków, tak i w DS dostaje do jedzenia suchą karmę wymieszaną z puszeczką. 2 Quote
Tyśka) Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Wieści pozytywne:) Oby tak dalej. Bądź dzielny, Tobisiu. Masz już swoją Panią. Quote
Livka Posted January 4, 2021 Author Posted January 4, 2021 Pani Elżbieta jest zadowolona, że Tobiś jest takim zrównoważonym psinkiem. Trochę bała się o swoją sunię po przejściach, ale wygląda na to, że wszystko ok. Z kotkami się obwąchują ;) Na wszelki wypadek potrzymajcie jeszcze kciuki ... Quote
Havanka Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Nie jest najgorzej ! Myślę, że po kilku dniach wszyscy mieszkańcy poznają się już i zaakceptują. Tobi pozna nowy dom i zwyczaje. Jednak wciąż jeszcze trzymam kciuki ! Quote
Livka Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 Witajcie, mam nowe wieści z domku Tobiaszka. Dzwoniła pani Ela : U Tobcia wszystko w jak najlepszym porządku, jest coraz żwawszy, uwielbia spacerki. Po schodkach ładnie schodzi i wchodzi, oczywiście pod czujnym okiem Pani. Poznał córkę Pani Eli i jej psiura - owczarka podhalańskiego o wdzięcznym imieniu Baca. Zapoznanie przebiegło bardzo spokojnie, obwąchały się i na koniec Baca polizał Tobiaszka :) Poznał również siostrę Pani Eli. Zachowuje czystość ( bo przez pierwsze dwa dni różnie bywało), śpi w nocy jak suseł, ma apetyt. Pani Ela zauważyła, że Tobiaszek chyba nie dosłyszy - Szafirko jak było u Ciebie, jak Twoje obserwacje? Reasumując Pani jest bardzo zadowolona, a Tobcio też nie ma powodów do niezadowolenia ;) Trafił się super domek ! Oby więcej tak empatycznych Ludzi ! Pani Ela razem z córką postanowiły przekazać 1% podatku na rzecz zwierzaków - podsunęłam im propozycję - bliska mojemu sercu Sylwija - Fundacja RUNA. W najbliższym czasie Pani obiecała fotki - czekamy (nie)cierpliwie. 2 Quote
Gabi79 Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Tobiaszek jest super pieskiem i ma super Panią, po prostu pięknie. Oby więcej osób decydowało się na adopcję starszych piesków. 1 Quote
Tyśka) Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 Pani Ela spadła Tobiaszkowi naprawdę z nieba :) Tak się cieszę, że jest pokochany. Quote
Livka Posted January 9, 2021 Author Posted January 9, 2021 7 minut temu, Tyśka) napisał: Pani Ela spadła Tobiaszkowi naprawdę z nieba :) Tak się cieszę, że jest pokochany. Magia świąt - cud noworoczny :) Wszystko jedno co byle rodzinka psio-ludzka była szczęśliwa :) Panią Elę rozczula Tobisiowe tuptanie :) Quote
Gabi79 Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 45 minut temu, Livka napisał: Magia świąt - cud noworoczny :) Wszystko jedno co byle rodzinka psio-ludzka była szczęśliwa :) Panią Elę rozczula Tobisiowe tuptanie :) Bo Tobiś jest rozuczulający Quote
mari23 Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Dnia 9.01.2021 o 11:33, Gabi79 napisał: Bo Tobiś jest rozuczulający Baaardzo rozczulający <3 a do tego już szczęśliwy we wspaniałym domku :) Quote
Livka Posted January 10, 2021 Author Posted January 10, 2021 Kamień spadł mi z serca. Domek trafił się cudowny Tobisiowi. Ma fajną rodzinkę - tę ludzką i zwierzęcą też. Quote
szafirka Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Tobi żyje w swoim świecie i nigdy za bardzo nie reagował na moje wołanie, wydaje mi się jednak, że słyszy, ponieważ reagował na odgłosy, np. szczekanie innego psa, otwieranych czy zamykanych drzwi. Ale niedosłuch? kto wie, w tym wieku wszystko jest możliwe. Quote
Livka Posted January 10, 2021 Author Posted January 10, 2021 11 minut temu, szafirka napisał: Tobi żyje w swoim świecie i nigdy za bardzo nie reagował na moje wołanie, wydaje mi się jednak, że słyszy, ponieważ reagował na odgłosy, np. szczekanie innego psa, otwieranych czy zamykanych drzwi. Ale niedosłuch? kto wie, w tym wieku wszystko jest możliwe. Pani Eli to nie przeszkadza, cieszy się , że Tobcio tak bardzo lubi spacerki :) 1 Quote
Livka Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Tobi z Buką na spacerze. Zrobił dzisiaj ponad trzy kilometry, oczywiście tuptając nieśpiesznie :) 2 Quote
Livka Posted January 11, 2021 Author Posted January 11, 2021 Trafił się raj psiurkowi :) Tobcio odmłodniał :) Quote
Recommended Posts