Jump to content
Dogomania

TOBIASZEK JUŻ W SWOIM DOMKU ! TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZĘ ZA AKLIMATYZACJĘ ! Tobiś - niedowidzący maleńki dziadeczek już w hoteliku u szafirki.

Recommended Posts

Posted

Tobiaszku szczęśliwej podróży !!!

Idę do pracy, w razie nieprzewidzianych zdarzeń jestem pod telefonem.

Mam nadzieję na fotki z podróży i pierwszych chwil w DS, bardzo proszę :)

Posted

Kochani !!!

Udało się !!!

Tobiaszek już w swoim własnym domku u boku kochającego człowieka. :)

Bardzo się cieszę , że Tobiaszek mógł jechać z Szafirkiem, chciałam mu zaoszczędzić dodatkowego stresu.

Przed chwilą rozmawiałam z Panią Tobiaszka  - zapoznanie z sunią rezydentką - Buką i kotkami bez większych emocji.

Buka jedynie pilnuje żeby Tobiaszek nie dostawał więcej głasków niż ona.

Tobiś był już na spacerze razem z Buką, teraz nakarmiony wdrapał się na swoje posłanko i odpoczywa.

Pani obiecała dzwonić jak będą jakieś nowości i oczywiście fotki również.

A to fotki z pierwszych chwil Tobisia w domu, zrobione jeszcze przez Szafirka :

a3e4c8baf3025945gen.jpg

2cea23ecd4f33a98gen.jpg

a3e4c8baf3025945gen.jpg

518d68fbd88b2f4dgen.jpg

• Like 4
  • Upvote 2
Posted

"Tobiaszek już w swoim własnym domku u boku kochającego człowieka. :)"

Czytam i patrzę...patrzę i czytam....nacieszyć się nie mogę !!!

Szczęścia dużo w nowym domku, a zdrowia jeszcze więcej, Tobiaszku !!!!

• Like 1
Posted

Myślę, że Tobiś rozkręci się jeszcze na całego. Pani duży nacisk kładzie na długie spacerki, a Tobisiowi bardzo się spodobało dzisiejsze wyjście. Wrócił rozluźniony. Dobrze radzi sobie ze schodkami, czasem się potknie, ale Pani jest czujna i pomocna. Tobiaszek tak jak u szafirków, tak i w DS dostaje do jedzenia suchą karmę wymieszaną z puszeczką.

• Like 2
Posted

Pani Elżbieta jest zadowolona, że Tobiś jest takim zrównoważonym psinkiem.

Trochę bała się o swoją sunię po przejściach, ale wygląda na to, że wszystko ok.

Z kotkami się obwąchują ;)

Na wszelki wypadek potrzymajcie jeszcze kciuki ...

• Livka changed the title to TOBIASZEK JUŻ W SWOIM DOMKU ! TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZĘ O AKLIMATYZACJĘ ! Tobiś - niedowidzący maleńki dziadeczek już w hoteliku u szafirki.
Posted

Nie jest najgorzej ! Myślę, że po kilku dniach wszyscy mieszkańcy poznają się już i zaakceptują. Tobi pozna nowy dom i zwyczaje. Jednak wciąż jeszcze trzymam kciuki !

• Livka changed the title to TOBIASZEK JUŻ W SWOIM DOMKU ! TRZYMAJCIE KCIUKI PROSZĘ ZA AKLIMATYZACJĘ ! Tobiś - niedowidzący maleńki dziadeczek już w hoteliku u szafirki.
Posted

Witajcie, mam nowe wieści z domku Tobiaszka.

Dzwoniła pani Ela :

U Tobcia wszystko w jak najlepszym porządku, jest coraz żwawszy, uwielbia spacerki.

Po schodkach ładnie schodzi i wchodzi, oczywiście pod czujnym okiem Pani.

Poznał córkę Pani Eli i jej psiura - owczarka podhalańskiego o wdzięcznym imieniu Baca.

Zapoznanie przebiegło bardzo spokojnie, obwąchały się i na koniec Baca polizał Tobiaszka :)

Poznał również siostrę Pani Eli.

Zachowuje czystość ( bo przez pierwsze dwa dni różnie bywało), śpi w nocy jak suseł, ma apetyt.

Pani Ela zauważyła, że Tobiaszek chyba nie dosłyszy - Szafirko jak było u Ciebie, jak Twoje obserwacje?

Reasumując Pani jest bardzo zadowolona, a Tobcio też nie ma powodów do niezadowolenia ;)

Trafił się super domek !

Oby więcej tak empatycznych Ludzi !

Pani Ela razem z córką postanowiły przekazać 1% podatku na rzecz zwierzaków - podsunęłam im propozycję - bliska mojemu sercu Sylwija - Fundacja RUNA.

W najbliższym czasie Pani obiecała fotki - czekamy (nie)cierpliwie.

• Like 2
Posted
7 minut temu, Tyśka) napisał:

Pani Ela spadła Tobiaszkowi naprawdę z nieba :) Tak się cieszę, że jest pokochany.

Magia świąt - cud noworoczny :)

Wszystko jedno co byle rodzinka psio-ludzka była szczęśliwa :)

Panią Elę rozczula Tobisiowe tuptanie :)

Posted
45 minut temu, Livka napisał:

Magia świąt - cud noworoczny :)

Wszystko jedno co byle rodzinka psio-ludzka była szczęśliwa :)

Panią Elę rozczula Tobisiowe tuptanie :)

Bo Tobiś jest rozuczulający

Posted

Tobi żyje w swoim świecie i nigdy za bardzo nie reagował na moje wołanie, wydaje mi się jednak, że słyszy, ponieważ reagował na odgłosy, np. szczekanie innego psa, otwieranych czy zamykanych drzwi. Ale niedosłuch? kto wie, w tym wieku wszystko jest możliwe.

Posted
11 minut temu, szafirka napisał:

Tobi żyje w swoim świecie i nigdy za bardzo nie reagował na moje wołanie, wydaje mi się jednak, że słyszy, ponieważ reagował na odgłosy, np. szczekanie innego psa, otwieranych czy zamykanych drzwi. Ale niedosłuch? kto wie, w tym wieku wszystko jest możliwe.

Pani Eli to nie przeszkadza, cieszy się , że Tobcio tak bardzo lubi spacerki :)

• Like 1