Aska7 Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 Dnia 30.12.2020 o 18:25, Livka napisał: Odwiedza ją rodzinka i wnuki. Wszyscy już ciekawi nowego domownika :) Pomogą ? Quote
Livka Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 7 minut temu, Aska7 napisał: DS dołoży się do transportu ? Tego nie wiem, okaże się na miejscu. Pani jest emerytką, mieszkającą samotnie w domku. Dzieci i wnuki przyjeżdżają w odwiedziny. 2 minuty temu, Aska7 napisał: Pomogą ? W czym ? W opłacie transportu ? Quote
Tyśka) Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 A Asia nie pyta o to czy pani ma kogoś chętnego do opieki nad Tobiaszki3m, gdy sama zaniemognie? Kciuki ogromne! Quote
Livka Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 1 minutę temu, Aska7 napisał: Tak tylko pytam .. Ależ ja chętnie odpowiem :) Quote
Livka Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 1 minutę temu, Tyśka) napisał: A Asia nie pyta o to czy pani ma kogoś chętnego do opieki nad Tobiaszki3m, gdy sama zaniemognie? Kciuki ogromne! Pani ma jeszcze sunię i dwa kotki. To, że jest emerytką nie znaczy, że to staruszka ... Quote
Aska7 Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 1 minutę temu, Livka napisał: Ależ ja chętnie odpowiem :) To pani ani nikt z rodziny nie przyjedzie albo nie pomoże finansowo w przygarnięciu Quote
Livka Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 Nie wiem tak dokładnie jak to wygląda, ale wszystko już czeka na Tobiaszka, cała wyprawka. Nic nie wskazuje na to , że Pani potrzebuje pomocy finansowej ze strony rodziny. Polegam na osobie, która robiła wizytę pa i na elik. Bardzo dobrze odbieramy Panią - jest ciepłą pozytywną osobą z wielkim sercem dla potrzebujących zwierząt. Zobaczymy jak będzie z opłatą za transport - może się dorzuci. Moja wina ... nie zapytałam o to ... 1 Quote
Tyśka) Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 A może warto dopisac kogos dodatkowo do umowy? Abyś się tym teraz nie zamartwiała. Quote
Livka Posted December 31, 2020 Author Posted December 31, 2020 2 minuty temu, Tyśka) napisał: A może warto dopisac kogos dodatkowo do umowy? Abyś się tym teraz nie zamartwiała. Tak szczerze to się tym nie zamartwiam bo po rozmowie z Panią nie mam żadnych objekcji do tego domku. Pani Sylwia - wolontariuszka zaoferowała wizytę poadopcyjną - na pewno skorzystam :) Quote
kiyoshi Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 Tobiaszek to chyba psi seniorek? Dajcie ludzie spokój. Livka, ciesz się adopcją, dobrym domem, kochającą Panią, za transport nawet jesli Pani nie dołozy, to się dozbiera. Więcej kosztowało by na pewno dozywotnie utrzymanie staruszka w hoteliku- bo jakoś kolejki chetnych na niego nie było. Wiele piesków przewozimy na free. Do umowy tez bym nikogo nie dopisywała, bo jaki sens? Trzymam kciuki 3 1 Quote
Aska7 Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 Ja to już stary człowiek jestem, ale może jeszcze doczekam, że to przywilej będzie 1 Quote
Gabi79 Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Tobiaszek to chyba psi seniorek? Dajcie ludzie spokój. Livka, ciesz się adopcją, dobrym domem, kochającą Panią, za transport nawet jesli Pani nie dołozy, to się dozbiera. Więcej kosztowało by na pewno dozywotnie utrzymanie staruszka w hoteliku- bo jakoś kolejki chetnych na niego nie było. Wiele piesków przewozimy na free. Do umowy tez bym nikogo nie dopisywała, bo jaki sens? Trzymam kciuki Popieram. Tobiaszek będzie miał DS, a Livka na pewno za jakiś czas wypatrzy kolejną " bidę". 1 Quote
Tyśka) Posted December 31, 2020 Posted December 31, 2020 Przecież nikt się nie czepia :) Ja później żałowałam, że do umowy Tinusi nie dopisalam sąsiadki ani nie poprosiłam o zostawienie do mnie numeru w widocznym miejscu. Dla Tinusi na szczęście dobrze się skończyło, sąsiadki stanęły na wysokości zadania, ale rozumiem tez teraz dlaczego niektórzy dopisują dodatkowe osoby, namiary do umowy, kiedy psiak trafia do samotnej osoby. Mocno się cieszę z adopcji Tobiaszka :) Mam ogromną nadzieję, że szybko pokocha swoją panią. Quote
Livka Posted January 1, 2021 Author Posted January 1, 2021 14 godzin temu, Tyśka) napisał: Przecież nikt się nie czepia :) Ja później żałowałam, że do umowy Tinusi nie dopisalam sąsiadki ani nie poprosiłam o zostawienie do mnie numeru w widocznym miejscu. Dla Tinusi na szczęście dobrze się skończyło, sąsiadki stanęły na wysokości zadania, ale rozumiem tez teraz dlaczego niektórzy dopisują dodatkowe osoby, namiary do umowy, kiedy psiak trafia do samotnej osoby. Mocno się cieszę z adopcji Tobiaszka :) Mam ogromną nadzieję, że szybko pokocha swoją panią. Umówiłam się z Panią Elżbietą na kontakt mailowy i telefoniczny. Obiecała fotki :) Poza tym jest chętna do pomocy wolontariuszka Sylwia, która robiła wizytę pa. Jestem dobrej myśli. Quote
Livka Posted January 1, 2021 Author Posted January 1, 2021 15 godzin temu, Aska7 napisał: Ja to już stary człowiek jestem, ale może jeszcze doczekam, że to przywilej będzie Też chciałabym tego doczekać. Quote
Tyśka) Posted January 1, 2021 Posted January 1, 2021 I fajnie :) Wspaniale, że nowy rok zaczął się tak szczęśliwie dla Tobiaszka. 1 Quote
Tyśka) Posted January 1, 2021 Posted January 1, 2021 Mam wyróżnienie po ogłoszeniu Tobiaszka (do 19.01). Poczekajmy może do przeprowadzki przystojniaka, ale i zastanów się, Livko jakiego psiaka podmienić:) Quote
Livka Posted January 1, 2021 Author Posted January 1, 2021 15 minut temu, Tyśka) napisał: Mam wyróżnienie po ogłoszeniu Tobiaszka (do 19.01). Poczekajmy może do przeprowadzki przystojniaka, ale i zastanów się, Livko jakiego psiaka podmienić:) Tysiu nie czekajmy, szkoda wyróżnionego ogłoszenia. Wybierz potrzebującego zwierzaka :) Quote
Livka Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 JUTRO WIELKI DZIEŃ TOBIASZKA :) Termin potwierdzony, trzymajcie kciuki ! 1 Quote
Tyśka) Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 Trzymam kciuki za Tobiaszka :) Wykorzystałam jego wyróżnienie na mocno zadłużonego i bezdomnego "od zawsze" Toudiego: https://www.olx.pl/oferta/sznacuerowate-psie-cudo-przytul-do-serca-kochanego-toudiego-CID103-IDG1yg8.html 1 Quote
Recommended Posts