jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Dzwoniła pani z Częstochowy z zapytaniem o Pole, podalam namiar do Murki. Ciekawe, czy zadzwoni. Czy mamy kogoś do wizyta PA w Czzęstochowie?. Dom jednorodzinny duży z ogródkiem. Zobaczymy, czy zadzwoni. W domu dwa starsze psy 9 i 14 lat i kot, troje dzieci najmlodsze 9 lat. Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Tylko nie wiem, że niepodpadlam tej pani swoją wypowiedzią :(.Zobaczymy. Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Na koncie jest też już wpłata od Jaguśki i Nesiowatej. Dziękuję. Quote
Tyśka) Posted November 10, 2020 Author Posted November 10, 2020 40 minut temu, jankamałpa napisał: Tylko nie wiem, że niepodpadlam tej pani swoją wypowiedzią :(.Zobaczymy. Jaka wypowiedzią? Trzymam kciuki bardzo mocno. Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Przed chwilą, Tyśka) napisał: Jaka wypowiedzią? Trzymam kciuki bardzo mocno. Bo pani się przedstawiała jako dobra osoba i powiedziała,że nawet komara nie skrzywdzi- bo skoro Bóg je stworzył to są potrzebne. No i ja nieprzemyślałam swojej odpowiedzi bo stwierdziłam, że potrzebne napewno są tylko nie po to żeby nas gryść :( i odniosłam wrażenie, że pani się to niespodobało :(. Quote
Tyśka) Posted November 10, 2020 Author Posted November 10, 2020 Jankamalpa, nie myśl tak dużo:) Osoba poważnie zainteresowana adopcją nie zrezygnuje tylko dlatego, że ma inny pogląd na tak błahą sprawę. Czekamy aż się odezwie. 1 Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 7 minut temu, Tyśka) napisał: Jankamalpa, nie myśl tak dużo:) Osoba poważnie zainteresowana adopcją nie zrezygnuje tylko dlatego, że ma inny pogląd na tak błahą sprawę. Czekamy aż się odezwie. A ja myślę, że nie zadzwoni (obym się myliła), Wszscy, którzy do tej pory dzwonili i na dzień dobry mówili jacy to są zakochani w Poli, jak im się podoba - to nawet do Murki nie zadzwonli. Ta miłość tych ludzi do Poli to jak piorun z nieba - takie mocne uderzenie i takie krótkie. Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Kolejne zapytanie z Wrocławia, mlodzi ludzie I piętro w kamienicy tylko mają DT kotów, 3 koty własne i chyba 3 na DT, ale brzmialo dobrze. Quote
Murka Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 26 minut temu, jankamałpa napisał: Kolejne zapytanie z Wrocławia, mlodzi ludzie I piętro w kamienicy tylko mają DT kotów, 3 koty własne i chyba 3 na DT, ale brzmialo dobrze. Do mnie już dzwonili. Jak dla mnie super brzmi. 3 Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 5 minut temu, Murka napisał: Do mnie już dzwonili. Jak dla mnie super brzmi. Mam pytanie - kto zrobi wizyte PA we Wrocławiu ? Jest szansa na dom dla Poli. Quote
Gabi79 Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Przed chwilą, jankamałpa napisał: Mam pytanie - kto zrobi wizyte PA we Wrocławiu ? Jest szansa na dom dla Poli. Zapytaj Poker, trzymam kciuki za Polcię 1 Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 4 minuty temu, Gabi79 napisał: Zapytaj Poker, trzymam kciuki za Polcię Już zapytałam, czekam na odpowiedź :). 1 Quote
Tyśka) Posted November 10, 2020 Author Posted November 10, 2020 Ojejku, coś drgnęło. Ogromniaste kciuki:) Jesli to nie rejon Poker to zapytam kogoś z FB. 2 Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 8 minut temu, Poker napisał: A jak Polcia do kotów? Cytuję wpis Tysi i odpowiedź Murki: Murko, czy jest szansa na nowe zdjęcia ogłoszeniowe Polci? Jesienne albo domowe? :) Czy Polcia nadal ignoruje kotki? Oj tam, pogonić to czasem ma ochotę, ale te nasze kotki to jakieś zepsute i nie chcą uciekać:) Czasem poszczeka jak się do miski zbliżą, ale żeby zrobić krzywdę to nie. Quote
jankamałpa Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 1 minutę temu, Poker napisał: Jutro zadzwonię do ludzi. Bardzo dziękuję. Quote
Murka Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 1 godzinę temu, Poker napisał: A jak Polcia do kotów? Na początku nie zwracała w ogóle uwagi, teraz czasem podbiegnie z zamiarem pogoni albo po prostu żeby powąchać, ale to tylko w ramach zabawy. Agresji zero. Tam na początku na pewno będzie wystraszona i myślę, że spokojnie koty ją spacyfikują. Zwłaszcza, że Państwo mają możliwość częściowej izolacji (długo rozmawialiśmy na ten temat, bo relacje pies-koty są dla nich bardzo istotne). No i Pola jest bardzo karna, wystarczy krzyknąć, czasem nawet spojrzeć i już wie, że ma być grzeczna:) Podejrzewam, że z czasem będzie spać z kotami:) Odległość jest znaczna, a Pola nie ma chyba żadnego zdjęcia z kotami, więc zaraz to nadrobię. 1 Quote
Murka Posted November 10, 2020 Posted November 10, 2020 Tak na szybko:) Pola generalnie reaguje jak coś ucieka i mówiłam o tym Państwu, że jedyny problem może być taki, że jak kotki będą się jej bały to na początku może być trochę zamieszania (w tym momencie Państwo wspomnieli o możliwości częściowej izolacji). Ale tak jak pisałam: ona będzie wystraszona w nowym miejscu, więc może nie będzie tak źle:) 4 1 Quote
jankamałpa Posted November 11, 2020 Posted November 11, 2020 9 godzin temu, Murka napisał: Na początku nie zwracała w ogóle uwagi, teraz czasem podbiegnie z zamiarem pogoni albo po prostu żeby powąchać, ale to tylko w ramach zabawy. Agresji zero. Tam na początku na pewno będzie wystraszona i myślę, że spokojnie koty ją spacyfikują. Zwłaszcza, że Państwo mają możliwość częściowej izolacji (długo rozmawialiśmy na ten temat, bo relacje pies-koty są dla nich bardzo istotne). No i Pola jest bardzo karna, wystarczy krzyknąć, czasem nawet spojrzeć i już wie, że ma być grzeczna:) Podejrzewam, że z czasem będzie spać z kotami:) Odległość jest znaczna, a Pola nie ma chyba żadnego zdjęcia z kotami, więc zaraz to nadrobię. Ja odnośnie tej odległości, połowa trasy wypada tak mniej więcej w Krakowie. Czy dałabyś radę dowiejść Pole do Krakowa ? Gdyby po wizycie PA, Poker dała zielone światło. Quote
elik Posted November 11, 2020 Posted November 11, 2020 Poluniu słodka dziewczynko może wreszcie będziesz miała ten dobry, troskliwy dom, jaki powinnaś mieć od urodzenia. 3 Quote
Tyśka) Posted November 11, 2020 Author Posted November 11, 2020 Ojej, to już niedługo :) Już rozgrzewam kciuki do trzymania :) Quote
Recommended Posts