jankamałpa Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 17 minut temu, Aldrumka napisał: Chyba janka@ dopisała tylko 20 zł Twojego syna zaraz znajdę link TU Dzięki, ja zrozumiałam, że 20 zl b-b(syn), a to 10 zł mi umknęło - już dopisuję. poproszę Tysie aby w tytule wątku dopisła, że rozliczenia są na stronie 10., czyli deklarcje stałe 260 zł Quote
b-b Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 20 minut temu, Aldrumka napisał: Chyba janka@ dopisała tylko 20 zł Twojego syna zaraz znajdę link TU Jestem, wpisana i ja :) Quote
Aldrumka Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 1 minutę temu, b-b napisał: Jestem, wpisana i ja :) przed chwilą:) Quote
b-b Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 6 minut temu, Aldrumka napisał: przed chwilą:) Czyli dobrze,że się upomniałam , Ty zareagowałaś a jankamałpa dopisała ;) Quote
jankamałpa Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Przed chwilą, b-b napisał: Czyli dobrze,że się upomniałam a Ty zareagowałaś ;) Z takimi kobietami nie zginę - pisałam, że to mój pierwszy raz to i przypilnować trzeba:). 1 Quote
Aldrumka Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 40 minut temu, jankamałpa napisał: Czekamy na jutro :). :) Tajemnicza janka@ Quote
Tyśka) Posted June 4, 2020 Author Posted June 4, 2020 Trzymam kciuki za dzisiaj, od rana jestem myślami z Murką i sunią :) 1 Quote
Tyśka) Posted June 4, 2020 Author Posted June 4, 2020 17 godzin temu, jankamałpa napisał: Dzięki, ja zrozumiałam, że 20 zl b-b(syn), a to 10 zł mi umknęło - już dopisuję. poproszę Tysie aby w tytule wątku dopisła, że rozliczenia są na stronie 10., czyli deklarcje stałe 260 zł Zrobione :) Udało się edytować pierwszy post, więc dodałam tam informację, dokąd sunia jedzie, jaki koszt utrzymania + link do rozliczenia. Super, że powolutku udaje się dozbierać resztę. Ja na razie nie mogę zadeklarować nic. :( Quote
Aldrumka Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 3 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Zrobione :) NIestety, pierwszych postów nie mogę edytować, aby podlinkować rozliczenie suni :( Super, że powolutku udaje się dozbierać resztę. Jeszcze jaguska chyba ciągle nie weszła na dogo Quote
Tyśka) Posted June 4, 2020 Author Posted June 4, 2020 Fanty bazarkowe właśnie odebrał kurier i jadą już do Aldrumka. Błyskawicznie poszło, nadałam przez furgonetkę o 10:08. O 10:17 zadzwonił do drzwi kurier odebrać paczkę. Quote
jankamałpa Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Sunia już na pokładzie u Murki. Ja poza domem. Piszę z telefonu wiecej info wieczorem. 5 Quote
Tyśka) Posted June 4, 2020 Author Posted June 4, 2020 Hurra <3 jak ja się cieszę! Mocno stresowałam się czy się uda... nad tym od paru dni działał cały łańcuszek dobrych ludzi. Dziękuję... shoto, która od paru dni prowadziła rozmowy z przytuliskiem i zachęcała do pozytywnej decyzji dla suni (jeszcze wczoraj wyjazd nie był pewny, ale dzięki rozmowom się udało!); dziękuję Murce że była w kontakcie z shoto i tak szybciutko pojechała po sunię <3, dziękuję jankamałpa za decyzję, że weźmie sunię na swoje barki (od tego ruszyła machina pomocy!), dziękuję też opiekunom przytuliskowym, którzy kierując się dobrem suni nie tylko dbali o jej dobrostan psychiczny i fizyczny przez tyle miesięcy, ale również zgodzili się, aby sunia wyjechała do Murki. Uff, mogę odetchnąć :) Teraz trzymam kciuki za to, aby sunia szybko otworzyła się w hoteliku. :) 2 Quote
jankamałpa Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Sunia już u Murki trochę wystraszona,ale wszystko dobrze.Murka późnej wrzuci zdjęcia. Jak dojadę do domu to powysylam nr konta i napiszę wiecej. 2 Quote
Aldrumka Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 1 godzinę temu, jankamałpa napisał: Sunia już u Murki trochę wystraszona,ale wszystko dobrze.Murka późnej wrzuci zdjęcia. Jak dojadę do domu to powysylam nr konta i napiszę wiecej. Czekamy :) Quote
jankamałpa Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Jestem. Wszystko odbyło się bez problemów, sunia była przygotowana do wydnia. Sunia waży 12,5 kg, została dziś odrobaczona - koszty pokryła Fundacja ZEA. Bardzo dziękuję Toli, że pamiętała o suni. Pola trochę wystraszona ale bez agresji - co dobrze rokuje - tak powiedziała Murka. Co do rozliczeń to zaraz powysyłam nr konta jak nie zdążę dziś to resztę jutro. Wszystkie deklarcje będą wpływać na moje konto, a ja jak Murka wystawi rozlicznie - prześlę jej pieniądze. Pierwszy rachunek będzie na początku lipca i będzie to kwota za hoteleowanie i pokrycie kosztów transportu. Kosztu transportu jeszcze nie znam - jechał jeszcze jeden piesek i będzie to rozliczenie na dwa psiaki - czyli tanej. Jak macie jakieś ptyania - pytajcie . 1 Quote
b-b Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 No to czekamy na dane do wpłaty. Jak dostanę zaraz podeślę synowi . Quote
jankamałpa Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 4 minuty temu, b-b napisał: No to czekamy na dane do wpłaty. Jak dostanę zaraz podeślę synowi . Wysłałam przed chwilą. Do wszystkich, jeśli ktoś nie dostał, prosze o info. Quote
Murka Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 Tak jak napisała jankamałpa: sunia wystraszona, ale problemów z nią żadnych nie miałam. Grzecznie jechała samochodem, nie ma choroby lokomocyjnej. Lubi się wciskać w ciasne miejsca, więc bardzo jej pasował kennel, w którym jechała i nie bardzo chciała go opuszczać:) W ogóle nie reaguje agresją mimo lęku. Spokojnie daje mi się nosić na rękach. Na smyczy nie chodzi ni w ząb, ale spokojnie się nauczymy. Dziś były już pierwsze próby i parę kroków już przeszła:) Parę fotek zaraz po wypakowaniu z samochodu. 9 1 Quote
Aldrumka Posted June 4, 2020 Posted June 4, 2020 1 godzinę temu, b-b napisał: Rozczulający pyszczek :)) Tak i tu nawet strachu nie widać. 1 Quote
Tyśka) Posted June 5, 2020 Author Posted June 5, 2020 Najcudowniejsza, dzielna niunia <3 Imię Pola było robocze do ogłoszeń, czy będzie ono zmieniane? :) Quote
Recommended Posts