Jump to content
Dogomania

POLCIA ZNALAZŁA SWOJĄ RODZINĘ, DZIĘKUJĘ <3 Kaleka sunia trafiła na Ludzi, którzy chcą połatać jej pokaleczoną duszę - rozliczenie na s. 10

Recommended Posts

Posted
Dnia 15.11.2020 o 23:47, Kocia Madka napisał:

Jedna z naszych podopiecznych ma skomplikowaną wadę serca. Dzisiaj była na konsultacji u kardiologa i ze względu na jej stan zalecono nam ograniczanie jej nowych bodźców. Kicia ma jednak mimo wszystko szansę na dom, jutro będę rozmawiała z zainteresowanymi nią ludźmi o wynikach badań, adopcji, osiatkowaniu, okien i transporcie. Jeżeli adopcja kici dojdzie do skutku to z doświadczenia wiem, że organizacja wszystkiego zajmie kilka dni, więc najchętniej wzięlibyśmy Polę po wyadoptowaniu chorej kotki.

Dzień dobry :) Czy można już puścić kciuki w sprawie adopcji Kici? :) Czy nadal trzymać, bo sprawa jest w toku?

Posted
2 minuty temu, jankamałpa napisał:

Dziś już powino być wiadomo kiedy Pola wyruszy do swojego domku.

A miałam pytać :) Czytasz mi w myślach. 

To czekam na wieści.

Posted

Cześć kochani! Jedziemy po Polę w sobotę :) Razem z Polą zabieramy do Wrocławia dwa inne pieski (chyba parę niewielkich suczek) i chyba jakiegoś szczeniaczka, dwoje naszych przyjaciół będzie nas wspierało w tej szalonej podróży, ale super, że uda nam się pomóc fundacji z transportem podopiecznych do nowych domów :) Damy znać w sobotę albo niedzielę jak minęła podróż naszym wesołym samochodzikiem :) 

Widziałam, że kilka osób pytało o adopcję naszej podopiecznej z wadą serca, niestety nasza Mała Mi (piękność można obczaić na Ja Paczę Sercem) jeszcze nie ma na 100% domku, ale koniec końców na pewno ktoś się w niej zakocha :) 

• Like 7
Posted
4 minuty temu, Kocia Madka napisał:

Cześć kochani! Jedziemy po Polę w sobotę :) Razem z Polą zabieramy do Wrocławia dwa inne pieski (chyba parę niewielkich suczek) i chyba jakiegoś szczeniaczka, dwoje naszych przyjaciół będzie nas wspierało w tej szalonej podróży, ale super, że uda nam się pomóc fundacji z transportem podopiecznych do nowych domów :) Damy znać w sobotę albo niedzielę jak minęła podróż naszym wesołym samochodzikiem :) 

Widziałam, że kilka osób pytało o adopcję naszej podopiecznej z wadą serca, niestety nasza Mała Mi (piękność można obczaić na Ja Paczę Sercem) jeszcze nie ma na 100% domku, ale koniec końców na pewno ktoś się w niej zakocha :) 

Te dwie pięknotki to z tego wątku:

https://www.dogomania.com/forum/topic/352600-dwie-suczki-axaayla-oraz-piesek-dredzik-ferri-dostały-szansę-na-normalne-życiejadą-do-hoteliku-u-murki/

Posted
15 minut temu, Murka napisał:

Decyzja zapadła: sobota będzie wielkim dniem zarówno dla Poli jak i dla Axy i Ayli:)

O właśnie o te sunie mi chodziło :) A jeszcze szczeniak do transportu nam się przesłyszał, czy też jakiś z nami jedzie? :D

Posted
Przed chwilą, Kocia Madka napisał:

O właśnie o te sunie mi chodziło :) A jeszcze szczeniak do transportu nam się przesłyszał, czy też jakiś z nami jedzie? :D

Szczeniaczek pojedzie jak tylko pani podejmie ostateczną decyzję (ma dać znać dziś/jutro). Mam nadzieję, że decyzja będzie na tak, bo maluchów jest 5 i już trochę dają popalić:)

9075d3da20e44f47gen.jpg

Posted
14 minut temu, Kocia Madka napisał:

Jedziecie aż do samego hoteliku czy spotykacie się na trasie? 

Jesteście bardzo, bardzo odważni - mam nadzieję, że podróż minie Wam bez przygód :) Trzymam mocno kciuki za drogę i za pierwsze chwile Polci. 

Mała Mi ma ogromne szczęście, że Was ma :) Ja sama mam kota (mix siba - też adopcyjniaka), któremu wykrytą poważną wadę serca (HCM). Wet początkowo dawał mu maks 12-14miesięcy życia... z wadą żyje już 5,5 roku i jest lepiej, zeszliśmy nieco z leków. Mam nadzieję, że i w Małej Mi ktoś się zakocha. 

jankamałpa, Polcia w przytulisku była zachipowana, więc może warto zarejestrować jej chip przed wyjazdem do nowego domu?

Posted
4 minuty temu, Tyśka) napisał:

Jedziecie aż do samego hoteliku czy spotykacie się na trasie? 

Jesteście bardzo, bardzo odważni - mam nadzieję, że podróż minie Wam bez przygód :) Trzymam mocno kciuki za drogę i za pierwsze chwile Polci. 

Mała Mi ma ogromne szczęście, że Was ma :) Ja sama mam kota (mix siba - też adopcyjniaka), któremu wykrytą poważną wadę serca (HCM). Wet początkowo dawał mu maks 12-14miesięcy życia... z wadą żyje już 5,5 roku i jest lepiej, zeszliśmy nieco z leków. Mam nadzieję, że i w Małej Mi ktoś się zakocha. 

jankamałpa, Polcia w przytulisku była zachipowana, więc może warto zarejestrować jej chip przed wyjazdem do nowego domu?

Spotykamy się w Krakowie.

• Tyśka) changed the title to KCIUKI! POLCIA W SOBOTĘ WYJEŻDŻA DO DS. Kaleka sunia trafiła na Ludzi, którzy chcą połatać jej pokaleczoną duszę - rozliczenie na s. 10
Posted

Sobota będzie dla nas wielkim dniem a zarazem bardzo ciężkim dla wszystkich.Cały dzień spędzony w samochodzie dla zwierzaków.Będę myślami i trzymać kciuki.

Posted

Wspaniale,że z Polą pojadą do swoich domków jeszcze inne psiaczki.

Choć to ciągle kropla w morzu to i tak każda adopcja cieszy. Bo przecież nie ma jak swój własny, kochający dom! :)

• Like 2
Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Wspaniale,że z Polą pojadą do swoich domków jeszcze inne psiaczki.

Choć to ciągle kropla w morzu to i tak każda adopcja cieszy. Bo przecież nie ma jak swój własny, kochający dom! :)

I nie ma to jak mieć własnego psa do kochania !!

• Like 2
Posted

Mnie najbardziej cieszą adopcje właśnie takich niepozornych kundelków, starszych psiaków albo z jakąś niepełnosprawnością :) Mam ogromną nadzieję, że Polcia jak najlepiej zniesie stres związany z drogą i przeprowadzką.

• Like 1