Pocztówka.jesienna Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 Dzień dobry! U mojej 5-miesiecznej suczki basenji od niedawna zaczęły pojawiać się plamki na brzuchu. Przypominają pieprzyki, jednak nie jestem w stanie określić dokładnie. Jest ich coraz więcej. W normalnej sytuacji przeszlabym się dla świętego spokoju do weterynarza, ale jeśli to nic takiego, to nie chcę tam chodzić z każdą głupotą, szczególnie teraz, gdy należy siedzieć w domu. Czy ktoś ma pomysł, co to może być? Czy też mogą być to zwykłe pieprzyki i nie powinnam się przejmować? Są całkowicie płaskie, nie swędzą. Załączam zdjęcie: https://we.tl/t-BLGoQTRvLs Będę wdzięczna za odpowiedź, jeśli ktoś ma jakiś pomysł. :) Quote
bou Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 5 godzin temu, Pocztówka.jesienna napisał: ://we.tl/t-BLGoQTRvLs NIE OTWIERAĆ LINKU!!!! Quote
Pocztówka.jesienna Posted April 18, 2020 Author Posted April 18, 2020 Boże, dlaczego? To wetransfer. Jeśli coś ze stroną jest nie tak, mogę wrzucić przez dysk Google. Quote
Pocztówka.jesienna Posted April 18, 2020 Author Posted April 18, 2020 ...ze stroną wszystko w porządku. Quote
bou Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 4 godziny temu, Pocztówka.jesienna napisał: ...ze stroną wszystko w porządku. No nie.nie w porządku.Wrzuć fotkę innym sposobem. A tak ad rem: musi te zmiany obejrzeć wet.Ze zdjęcia i tak nie można byłoby wysnuć wniosków.Sunia jest młodziutka,szkoda byłoby cos przegapić,lepiej pofatygować się niepotrzebnie. Quote
Pocztówka.jesienna Posted April 19, 2020 Author Posted April 19, 2020 Wrzucam fotkę z dysku Google, mam nadzieję, że teraz będzie ok. https://drive.google.com/file/d/1-_8P_bWPXSvvb9zOI7s_dEcWso1mxUl3/view?usp=sharing Pewnie zadzwonię do weterynarza, ale chętnie usłyszę wcześniej opinie, żeby wstępnie wiedzieć, czy się martwić, czy tylko troszkę. ;) Quote
Konstancja0407 Posted April 19, 2020 Posted April 19, 2020 Hej. Nie jestem znawcą, ale moja sunia miała tak samo tzn.od szczeniaczka zaczęły jej się pojawiać takie plamki na brzuszku. Byliśmy u weterynarza kiedy była jeszcze mała i powiedział nam, że to są zwykłe plamy pigmentacyjne i widocznie taka jej uroda. Wiadomo, że lepiej zawsze kiedy jest taka możliwość pokazać to weterynarzowi i mieć pewność 1000 %, ale żeby Cię uspokoić napiszę, że nasza kochana sunia ma już prawie 6 lat i plamki jak miała, tak są nadal bez zmian.Taki ma nakrapiany brzusio :) Pozdrawiam :) 1 Quote
ita79 Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 wygląda zupełnie jak piegi u ludzi, i ja bym je właśnie tak traktowała- czyli.. od czasu do czasu obserwacja czy żaden nie przechodzi w inną zmianę, niebezpieczną- nie powiększa się, nie ciemnieje, nie zaczerwienia. Jeśli nie- pozostaje podziwiać piękny nakrapiany brzuszek 🙂 Quote
Recommended Posts