Anula Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 I ja też mocno trzymam kciuki za domek dla Nuki. Quote
Alaskan malamutte Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 8 minut temu, Jo37 napisał: Pojechała. Asia, bardzo, bardzo się cieszę!! Domek ten z najwyższej półki, SUPER!!! Quote
Jo37 Posted January 7, 2021 Author Posted January 7, 2021 8 minut temu, Tyśka) napisał: Uchyli ktoś rąbka tajemnicy? :) Pojechała do domu w którym już mieszka zamojska Gabi. 2 Quote
Tyśka) Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 JUHU!!!! Powodzenia, maleńka :) Państwo mają złote serca. Quote
Tola Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Ogromnie się cieszę, Nuka nie była nawet jeszcze ogłaszana, bo Jo37 czekała, aż opanuje chociaż trochę smycz. A tutaj taka niespodzianka!!! Teraz już wiadomo, na jaką rodzinę malutka czekała:). Rodzina rewelacyjna, a ja jestem bardzo ciekawa, jak rezydentka Gabi przyjmie koleżankę z jednego schroniska i z hoteliku? Quote
szafirka Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Pani od Gabi miała ze mną stały kontakt od czasu adopcji. Jakiś czas temu zapytała, czy nie mam jakiejś bratniej duszy dla Gabi , która mogłaby ją rozruszać, zachęcić do zabawy. Zaproponowałam Nukę. Pani analizowała z rodziną kolejną adopcję, w końcu podjęli decyzję na tak i dzisiaj przyjechali po sunię. Nukę wydałam w szelkach i obroży z adresówką, dodatkowo w transportezrze. Po drodze zrobiła kupę i wymiotowała, ale to raczej z emocji. W nowym domu przywitała się z Gabi i rezydentem Raszkiem i każdy bez emocji poszedł w swoją stronę - tak opowiedziała p. Mariola. Jeszcze przed chwilą dostałam informację, że Nuka po chwili zwiedziła dom, zjadła smaczki z miski i położyła się w legowisku Gabi. Aby Gabi nie czuła się odrzucona zaraz Pani postawiła kolejne legowisko i tak sobie obecnie dziewczyny odpoczywają. Myślę, że trafił się Nusi dom jak grom z jasnego, noworocznego nieba. Trzymam kciuki za adaptację suni i szczęście całej rodzinki 6 1 Quote
Tyśka) Posted January 7, 2021 Posted January 7, 2021 Zaciskam kciuki, aby na nowo rozkwitła przyjaźń między suczkami :) 1 Quote
Jo37 Posted January 8, 2021 Author Posted January 8, 2021 1 godzinę temu, helli napisał: Czy to tam jest tez Bernardyn? Tak. Mam wiadomości z dzisiaj. Sunie już szalały razem w ogrodzie. Gabi dzisiaj już bardzo zadowolona, z ogonkiem w górze. Nuka też. Z bernardynem przyjaźń też została zawarta. Bardzo się cieszę z tej adopcji. Nie miałam pomysłu na bezpieczny dom dla Nuki. Jak tylko będzie transport to na miejsce Nuki pojedzie kolejny piesek z Zamościa. 4 Quote
szafirka Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Dziewczyny śpią już razem w legowisku. Nuka rozkręciła Gabi i stało się to, o czym Pani Mariola marzyła - Gabi szczęśliwa, bawiła się, zaczęła szczekać i z radością zaczęła podbiegać do Pani. Nuka już się przytula do Raszka - bernardyna, w domu harmider i wszyscy zadowoleni :) Jutro podrzucę zdjęcia. Adopcję przypłaciłam bezsenną nocą, bałam się, że Nuka się cofnie, że dziewczyny się nie pamiętają i nie polubią itd, ale okazało się, że wszystko jest tak jak być powinno - psiaki szczęśliwe i Państwo również. 5 2 Quote
Tyśka) Posted January 8, 2021 Posted January 8, 2021 Bajka :))) Uśmiech sam pojawia się na twarzy. Quote
Anula Posted January 9, 2021 Posted January 9, 2021 21 godzin temu, Jo37 napisał: Tak. Mam wiadomości z dzisiaj. Sunie już szalały razem w ogrodzie. Gabi dzisiaj już bardzo zadowolona, z ogonkiem w górze. Nuka też. Z bernardynem przyjaźń też została zawarta. Bardzo się cieszę z tej adopcji. Nie miałam pomysłu na bezpieczny dom dla Nuki. Jak tylko będzie transport to na miejsce Nuki pojedzie kolejny piesek z Zamościa. Transport zapowiada się 22.01.21.P.Maciek jedzie z psiakami do Środy Śl;Wrocław a później na Szczecin. Quote
szafirka Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Rasiu (bernardyn) to teraz prawdziwy bodyguard :) P. Mariola pisze: "Nuka szczeka, Gabi dołącza, Rasiu wsadza swoje 5 gr, chociaż nie wie o co chodzi. Będzie teraz u nas głośno, oj będzie się działo", "Moje Panie są super, Nusia to cudny, żywiołowy pies, a ten jej uśmiech z zębami mnie powala, kopie dziury, przerobiła dokładnie klapka". W związku z tym, że Nuka jest taka kontaktowa, Gabi też zaczęła się rozkręcać. Pierwszego dnia, kiedy Nuka wyszła na ogród, to Gabi ją oprowadzała, było to ewidentnie widoczne. Pani Mariola z ukrycia obserwowała ich spacer. Dziewczyny wariują już ze sobą, wspólnie też oszczekują przechodniów. Ale się suniom trafił dom 2 1 Quote
Tyśka) Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Ale będą obie psocić :D świetnie się czyta relacje:) Quote
Livka Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Piękne zdjęcia. Duży braciszek jest the best :) Quote
Tyśka) Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Papużki nierozłączki i cudowny Starszy Brat :))) Quote
b-b Posted January 10, 2021 Posted January 10, 2021 Wspaniałe wieści! Własny domek i to z siostrą i braciszkiem zaraz :)) Quote
Tola Posted January 11, 2021 Posted January 11, 2021 Wspaniałe wieści, wspaniałe zdjęcia, wszystko wspaniałe! Można tu śmiało zaglądać, jak ma się gorszy dzień, poprawa humoru gwarantowana! Quote
Jo37 Posted January 13, 2021 Author Posted January 13, 2021 Zapraszam na bazarek - 30% utargu jest dla następcy Nuki. Różności dla Amely, Andrei, Samby i następcy Nuki. Bazarek trwa do 22.01.20 do 20:00. - Bazarek - Dogomania Quote
Recommended Posts