Jump to content
Dogomania

Stało się to, o czym wszyscy marzyli - 3 kg TYCIA ZAMIESZKAŁA U POKER:)Złamana łapka, porzucenie, ulica, schronisko - to wszystko jest już tylko złym wspomnieniem.

Recommended Posts

Posted

Tyćka dobrze. Brzusio się goi jak na psie. Oczka są jeszcze biedne, ale coraz lepiej. Zakrapiam jej 4 x dziennie , a ona spryciula już wie , że dostanie nagrodę. Za tydzień kontrola. Kanalik łzowy w lewym oczku jest wąski i kręty ,a to nie wróży dobrze.

Tycia i Kulka są bardzo zazdrosne o siebie. Kulka pierwszy raz daje temu tak wyraźny sygnał. Wieczorem  obie walczą o miejsce w łóżku jak najbliżej mnie. Obie pchają się na poduszkę od strony mojej twarzy. Głaszczę je jedną ręką .Tyćka uskutecznia wygibusy, a Kulka włącza traktorek.

Sunia układa się za mną, ale bardzo blisko. Śpię wygięta w paragraf.

Na szczęście jak wyłączę lampę, Kulka idzie spać do Loczki .

• Like 3
  • Upvote 1
  • 1 year later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
Posted

Mamy najdroższego psa.

W sobotę wybiegła na ogródek jak zwykle i wróciła z dyndającą tylną, prawą łapką. Obmacałam, nie wyglądało na złamanie. Skakała na 3, czasem się podpierała.

Dziś raniutko zadzwoniłam do dr Bieżyńskiego, kazał przyjechać na klinikę. Obejrzał, i tak jak podejrzewałam, potwierdził zerwanie więzadeł kolana. Zabieg w czwartek o g.12.  Koszt ok. 2000 zł

Już jesteśmy po pobraniu krwi.

• Like 1
Posted
Dnia 3.07.2023 o 13:12, Jo37 napisał:

O rany. Ale koszt. Czy to ta sama łapka?

Nie. Poprzednia była prawa, ale przednia , a teraz też prawa, ale tylna.

Posted
Dnia 3.07.2023 o 16:29, Jo37 napisał:

Wpłacę Ci trochę na operację. Może jakiś bazarek cegiełkowy zrobimy.

Dziękuję bardzo. Jakoś damy radę.

Posted

Przy maliznach niestety to się zdarza. Moja Cilka zerwała więzadło jako 13-latka i też była operowana. 

Mam nadzieję, że Tycia bezproblemowo przejdzie operację i szybko wróci do normy.

Niestety, teraz ceny zabiegów są bardzo wysokie. Już cesarka u małej suni to koszt 2500-3000zl nocą. Operacje ortopedyczne nigdy nie były tanie 😞

Posted
Dnia 3.07.2023 o 21:37, Tola napisał:

Biedna Tycia, biedni Wy😢 Może jakiś bazarek cegiełkowy byłby pomocny, przecież Tycia to dogoamaniacka sunia.

Nie, dziękuję. Dużo psów jest w większej potrzebie. My jakoś damy radę.

Nawet się nie spytałam czy łapka będzie w gipsie, bo doktor wyszedł między operacjami na moment.

Posted
Dnia 3.07.2023 o 21:52, Poker napisał:

Nawet się nie spytałam czy łapka będzie w gipsie, bo doktor wyszedł między operacjami na moment.

Cilka miała kilka tygodni w usztywnieniu. I trzeba było zminimalizować ruch.

Posted
Dnia 3.07.2023 o 22:07, Jaaga napisał:

Cilka miała kilka tygodni w usztywnieniu. I trzeba było zminimalizować ruch.

Nie będzie to łatwe. Chyba przywiążę Tyćkę na smyczy do kaloryfera, bo inaczej z tym perszingiem nie da rady .

Posted
Dnia 4.07.2023 o 00:39, Poker napisał:

Nie będzie to łatwe. Chyba przywiążę Tyćkę na smyczy do kaloryfera, bo inaczej z tym perszingiem nie da rady .

Może teraz robią to inaczej.

I nas niestety tak było, ze tez nie dalam rady, bo bylo mi jej żal. Cilka spała tylko w łóżku,  była skoczna i mimo usztywnienie coś się naruszyło przy aktywności, więc do końca życia, czyli do 16 r.ż. utykała i miała mniejszy mięsień w tej łapce. Tyle, że bez bólu,  jaki miała po zerwaniu więzadła. 

Posted

Pokerku , współczuję wydatków i opieka będzie trudna, ale dacie radę, Tyćka może się troszkę uspokoi. Czikuś też miał zerwane więzadło i też robił doktor Bieżyński. Pod koniec życia troszkę utykał, ale wszystko było w porządku. Trzymamy kciuki za operację  🙂