Jump to content
Dogomania

Stało się to, o czym wszyscy marzyli - 3 kg TYCIA ZAMIESZKAŁA U POKER:)Złamana łapka, porzucenie, ulica, schronisko - to wszystko jest już tylko złym wspomnieniem.

Recommended Posts

Posted

Jeszcze o "dobrze", cytuję

"Co oznacza sygnał „dobrze”? Nie tylko zapowiedź nagrody (uwaga: nagrody nieregularnej i odsuniętej w czasie), ale także przywołanie najlepszych psich emocji. Aby wdrukować w pamięć szczeniaka sygnał zapowiadający nagrodę, nazywam słowem lub sygnalizuję gestem każde akceptowane zachowanie, spontaniczne czy sprowokowane. I potwierdzam sygnałem „dobrze”. A więc siad, dobrze, idziemy, dobrze, zabawa, dobrze, śpij, dobrze - znaczenie słowa „dobrze” tłumaczę okazjonalnie podawanym smakołykiem.

Drugie, emocjonalne znaczenie słowa „dobrze” utrwalam powtarzając ten sygnał gdy szczenię jest szczęśliwe - przy pełnej misce, w zabawie z opiekunem lub zaprzyjaźnionym psem, podczas najbardziej radosnych biegów w domu i na spacerze. Nie muszę dodawać realnej nagrody – skojarzenie słowa „dobrze” z najlepszymi psimi emocjami ułatwi w przyszłości nie tylko potwierdzenie zachowania, ale i zaakceptowanie nowej sytuacji."

Poker, masz poradnik 'Zwykły niezwykły przyjaciel" ? To zajrzyj jeszcze na str. 30.

Posted
17 minut temu, jankamałpa napisał:

Bo pies z głową w dól to wcale nie takie proste ćwiczenie :)

E tam. W życiu nie robiłam, więc nogi lekko sztywne i piętami mi parę centymetrów brakuje, ale poza tym luz  :D  przy okazji zrobiłam kilka pompek, to mi lepiej wychodzi.

Posted

Fajna tematyka się rozwinęła.

Moja przyjaciółka , utalentowana w wielu sportach , robiła tzw. krzesełko. Zaginała tym wielu zadzierających nos facetów. Bardzo się przejmuje , bo teraz już nie jest w stanie zrobić ani jednego.  Powiedziałam  jej , że ja się nie przejmuję , bo nigdy nie potrafiłam zrobić:) Najbardziej z ruchu lubię bezruch , a z dźwięków i ciszę. :)

Sowo, przejęłam się Twoimi radami i od poprzedniego postu DOBRZE padło z moich ust ze 30 razy.

Niestety poradnika 'Zwykły niezwykły przyjaciel" nie mam. Trzeba będzie zakupić.

Tycia ma ok 14 .miesięcy.

uxmalku, 3 psy +sillikonowa saszetka na smaczki!!! nie dam rady. Mogę coś w kieszeni mieć.

Posted
7 minut temu, Poker napisał:

od poprzedniego postu DOBRZE padło z moich ust ze 30 razy.

Świetnie, a ile razy po "dobrze" był minismakol? Bo ona  dopiero uczy się, co znaczy słowo "dobrze".

8 minut temu, Poker napisał:

Najbardziej z ruchu lubię bezruch , a z dźwięków i ciszę. :)

Ruch może być, byle nie pod górę, po równym to jeszcze ujdzie, ale z dźwięków cisza jest najpiękniejsza,  popieram.

Posted

Dobrze nie za każdym razem było poparte smakolem , bo stosowałam w obu opisanych sytuacjach. Poza tym ja od dawna do niej tak mówię, gdy ją chwalę. i jeszcze mówię kochana.

Ruch po równym może być. Chciałabym jeszcze pojeździć na rowerze.

Próbowałam sama tańczyć Zumbę , ale zabrakło mi samozaparcia. W przyszłym roku przyjedzie z Kanady ta moja przyjaciółka, to się weźmiemy za siebie.

Posted
4 minuty temu, Poker napisał:

Próbowałam sama tańczyć Zumbę , ale zabrakło mi samozaparcia. W przyszłym roku przyjedzie z Kanady ta moja przyjaciółka, to się weźmiemy za siebie.

Oj Pokerku, ależ się będzie działo :)))))

Mizianka dla maleńtaski :)

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

... Próbowałam sama tańczyć Zumbę , ale zabrakło mi samozaparcia. W przyszłym roku przyjedzie z Kanady ta moja przyjaciółka, to się weźmiemy za siebie.

W Zumbie jest dużo podskoków - obciążenie stawów. Trzeba je przygotować. Taniec polecam :) np. salsa suelta. 

Posted
10 godzin temu, Dusia-Duszka napisał:

W Zumbie jest dużo podskoków - obciążenie stawów. Trzeba je przygotować. Taniec polecam :) np. salsa suelta. 

Oglądałam sporo filmów z Zumbą i są wersje dla starszych osób bez podskoków.  Popatrzę na salsa suelta.  Dzięki.

Posted

Z naszym Dolarkiem bardzo źle. Nastąpiło gwałtowne pogorszenie. Liczymy się z tym, że trzeba się z nim pożegnać na dniach, a może szybciej.

Posted
18 minut temu, Poker napisał:

Z naszym Dolarkiem bardzo źle. Nastąpiło gwałtowne pogorszenie. Liczymy się z tym, że trzeba się z nim pożegnać na dniach, a może szybciej.

Ojej, trzymajcie się. W te upały staruszkom bardzo ciężko, nasza Zulka też ma kolejny kryzys, boimy się, że serce nie wytrzyma. 

Posted

Dolarek ma serce w porządku , ale z głową coraz gorzej.  Dziś 3 razy go kąpaliśmy, bo leżał w siuśkach. Rano zjadł z ręki , teraz mowy nie ma. Pić też nie chce, napoiłam go strzykawką. Próbuje wstać i wtedy się kręci w prawo albo w lewo. zwija się dosłownie  w koło i pada.  Dziwnie popiskuje , mimo że dostał lek przeciwbólowy. Zobaczymy co będzie rano . Jak nie będzie poprawy , to pożegnamy go.

Posted

O 10. 45  Dolarek pobiegł za Tęczowy Most. Usnął spokojnie w naszych ramionach.  Żył 17, 5 lat.

Żegnaj mój kochany, cudowny przyjacielu. Dałeś nam przez 13,5 lat wiele radości , wierności i miłości.

324995542_Dolarek12014.jpg.fa3fb89a22ec1d7c2c7bc8bc05875550.jpg

• Like 3
  • Upvote 2