Jump to content
Dogomania

Stało się to, o czym wszyscy marzyli - 3 kg TYCIA ZAMIESZKAŁA U POKER:)Złamana łapka, porzucenie, ulica, schronisko - to wszystko jest już tylko złym wspomnieniem.

Recommended Posts

Posted

Jaki Tycinka ma obwód szyjki? Karusek oferuje miękkie kołnierze pozabiegowe na obwód 26 cm; igłą ja nie umiem się posługiwać - ale może dałoby się taki kołnierz jeszcze zmniejszyć?

Posted

Nie da się zrobić z jakiejś butelki, pojemnika plastikowego, rozciętego, krawędzie oklejone koniecznie jakaś taśma, żeby nie raniły, wypalone dziury na tasiemke, przywiązać do obroży, są opcje z jakby grubym kominem na szyi, ale gdzieś też straszą że miękkie mogą zawieść,

Ciekawostka- b puchaty kwiat, chyba też sztywny

surgery_pink.jpg

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, helli napisał:

Nie da się zrobić z jakiejś butelki, pojemnika plastikowego, rozciętego, krawędzie oklejone koniecznie jakaś taśma, żeby nie raniły, wypalone dziury na tasiemke, przywiązać do obroży, są opcje z jakby grubym kominem na szyi, ale gdzieś też straszą że miękkie mogą zawieść,

Ciekawostka- b puchaty kwiat, chyba też sztywny

surgery_pink.jpg

Właśnie o takim kołnierzu z butelki 1,5 l chciałam napisać, stosowałam u któregoś z tymczasów, zdał egzamin.

A jak  Tycia, z łapinką lepiej ?

Posted

Bardzo nam z Tycią miło , że tyle życzliwych osób troszczy się o nią.  Wieczorem odwinęłam opatrunek i jest wielka poprawa. Obrzęk jest mniejszy , rana też zmalała, więc nadal będę stosowała maść homeopatyczną chociaż żel z aloesu mogę w każdej chwili mieć do dyspozycji . Tycia na szczęście nie dobiera się do łapki , uszyty przeze mnie woreczek zdaje egzamin. Dziś momentami podpierała się chorą łapcią.

Malizna ładnie je, sio i koo w większości na ogródku. Dziś nie burczała ani na Dolarka , ani a sunię gdy przechodzili blisko jej miski.

Oczywiście nadal jest noszona po schodach w ręcznej lektyce i wtedy dostaję mnóstwo buziaków. Ona chodzi za mną jak cień. Aż się martwię , że tak bardzo się przywiązuje do mnie. Śpi z nami i na szczęście nie zeskakuje sama z łóżka.

Chodzenia na smyczy na razie jej nie uczę ze względu na łapkę. Szelki kocie ma założone i dzięki temu mam do czego przywiązać tasiemki od woreczka.

Dziś nie mam zdjęć. Jutro może coś cyknę.

• Like 6
  • Upvote 1
Posted
7 godzin temu, Poker napisał:

. Aż się martwię , że tak bardzo się przywiązuje do mnie

Jesteś już dla niej kimś jedynym - i niewiele można będzie z tym zrobić. Musiałabyś odpychać ją od siebie, odtrącać - ale jak odtrącać taką Tycinkę???

• Like 1
Posted

Może pod gipsem był ucisk w okolicy tego paluszka. Powstało odparzenie albo niedokrwienie. Po uwolnieniu z gipsu krew uderzyła i być może maleńka czuła tam silne mrowienie z bólem i rozlizała, bo chciała się od tego uwolnić. 

Jaka ona jest rozczulającą na tym zdjęciu:

Tycia (6).JPG

No dzieciak taki kochany :))) 

• Like 1
Posted

Tycinko dziewczynko, zdrowiej maleństwo i do domku, bo nie wiem co to będzie ......

Te maluszki jak sobie kogoś wybiorą, to nikt inny nie jest potrzebny ...

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Tycinka wzbudza najczulsze uczucia, a po tym co ją spotkało złego, należy jej się jak najwięcej tej czułości.

U Poker jej tego nie zabraknie, nie mogla trafić lepiej i niech to trwa, a z  łapką też może będzie  coraz lepiej.

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Tycinka wzbudza najczulsze uczucia, a po tym co ją spotkało złego, należy jej się jak najwięcej tej czułości.

U Poker jej tego nie zabraknie, nie mogla trafić lepiej i niech to trwa.

Trwa, trwa, Tyle całusów zbiera ode mnie i od męża , że nadrabia chyba cały poprzedni rok.

Jak dzis wróciłam po godzinnej nieobecności , to ogonek mało nie odpadł tak nim kręciła. Myślałam , że odleci.

Tycia uwielbia serek grani.  Mam wrażenie , że przytyła.

• Like 4
Posted
19 minut temu, ona03 napisał:

Na pewno schrupana .......

Dokładnie. Mój mąż zbzikował. Co chwilę podchodzi do Tyci i całuje ją po łapkach. Ona nie jest zachwycona jego zalotami , ale to do  niego nie dociera. Męskie ego się odzywa.

Sunia chwilami ciut podpiera się na łapince. Jutro sprawdzę rany i  pozwolę chodzić jej tylko w woreczku. Zobaczę czy używa więcej łapkę.

Je ładnie, sioo jeszcze czasem w domu.

• Like 7
Posted
20 godzin temu, Poker napisał:

Dokładnie. Mój mąż zbzikował. Co chwilę podchodzi do Tyci i całuje ją po łapkach. Ona nie jest zachwycona jego zalotami , ale to do  niego nie dociera. Męskie ego się odzywa.

Sunia chwilami ciut podpiera się na łapince. Jutro sprawdzę rany i  pozwolę chodzić jej tylko w woreczku. Zobaczę czy używa więcej łapkę.

Je ładnie, sioo jeszcze czasem w domu.

Uwielbiamy z Tzem te Twoje wpisy o Tyci, jest w nich sporo humoru ale i miłości:).

Jeszcze żeby z łapinką udało się wyjść na prostą, to już byłaby pełnia szczęścia.

Posted

Zdjęłam z łapci gruby opatrunek , założyłam tylko na stópkę no i woreczek.  Mniejsza rana wygojona, większa jeszcze nie  do końca.

Oczywiście malizna próbowała lizać  łapkę, ale reaguje na " nie wolno" . Trochę się podpiera przy bieganiu , ale na pewno trzeba sporo czasu , by poczuła , że łapka jest do chodzenia.

Dziś przesunęłam jej kocyk w salonie bliżej kuchni , żeby  miała z nami bliższy kontakt.

Teraz oczywiście królewna śpi na podusi na kanapie.

• Like 2
  • Upvote 2
Posted

Królewna coraz częściej podpiera się na łapci szczególnie jak chodzi po kołdrze.:)

Dziś została w domu bez ludzi. Po woreczku widzę , że próbowała pracować nad łapką.

Tycia czuje się gospochą , bo po przyjściu do domu obcych lub mało znanych jej osób drze japkę na całego.

Na smaczki lepiej stosować żółty ser niż mięsko. Kto to oczywiście odkrył ? jasne , że fiśnięty pańcio .

Cały czas robi podchody , żeby wkraść się w serce malizny , ale ona wyraźnie ma  je w nosie. Jak na razie wybrała sobie mnie.

• Like 4