Baltimoore Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 52 minuty temu, Anula napisał: Tu jest wątek Nuki. https://www.dogomania.com/forum/topic/351636-wielka-niewiadoma-ma-na-imię-nuka-zamojska-bida-szuka-przyjaciół-i-sponsorów/?tab=comments#comment-17595881 Bardzo dziękuję :)) Choć jakimś cudem udało mi się tam same trafić po tytule :)) Quote
Tola Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Malika cudna, Bafii również i nie mógł trafić inaczej;). Pięknie dziękuję Anuli i Bogusik za pomoc kolejnym zamojskim bezdomniakom:) 1 1 Quote
szafirka Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 A może Destino chciałby braciszka? Podobnego do siebie, nieprawdaż? :)))) Quote
Tola Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Rozmawiałam już szafirką - ZEA dopłaci do każdego psa 50 zł (wizyta u weta). 1 Quote
Anula Posted April 2, 2020 Author Posted April 2, 2020 19 minut temu, Tola napisał: Rozmawiałam już szafirką - ZEA dopłaci do każdego psa 50 zł (wizyta u weta). Bardzo dziękujemy za pomoc.Super. Quote
Bogusik Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 5 godzin temu, Tyś(ka) napisał: O rajusiu! Rewelacyjna :D <3 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Też ślicznota :) Ojj, znowu się nie zasiedzą. <3 To prawda! Oba psiaki są bardzo ładne ;) 5 godzin temu, Tianku napisał: domki się o Nią pozabijają :) Być może i tak będzie....:) 3 godziny temu, Jo37 napisał: No i porwały mi psiaka. Śliczny jest. Moja sunia też jest ładna. Ano Asiu porwałyśmy :) Wiesz,że kudłacze zawsze kradną nasze serca...:) 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Obydwa śliczne. I na to wygląda z wpisu Hani,że nawet sierść nie jest w tragicznym stanie co zazwyczaj było :) Quote
Poker Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Śliczne są. Baffi wygląda na chudzieńkiego i sierść ma skołtunioną. Quote
Bogusik Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 2 godziny temu, Havanka napisał: Bogusiu, może czorcik z Maliki, ale za to jaki piękny !!! A Baffi, to "jajko niespodzianka" i też się zastanawiam, co te ślicznoty robiły w schronie ? Elu no czorcik jak 2x2 Jak Hania mi przesłała zdjęcia, to jej tak napisałam a ona natychmiast to potwierdziła :)) Już nie raz był tego przykład,że takie właśnie ślicznoty lądują w schronie i nigdy tego nie zrozumiemy dlaczego.....? 1 godzinę temu, szafirka napisał: A może Destino chciałby braciszka? Podobnego do siebie, nieprawdaż? :)))) Pani Jola czyta nasze wątki i ma do mnie namiary,więc kto wie? :D Quote
Bogusik Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Wstawiam fakturę na 77,00zł za Bafika,którą otrzymałam od Hani Quote
Anula Posted April 2, 2020 Author Posted April 2, 2020 A cytologia czego dotyczyła Haniu? Przelałam 22,00zł.Odliczając 50,00zł od Fundacji ZEA. Quote
b-b Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Ostatnio bardzo mało bywam na dogo i nawet nie wiedziałam ,że dzięki Wam znowu psiaczki dostały szansę na nowe życie. Jesteście WSPANIAŁE DZIEWCZYNY ! :* 2 Quote
Havanka Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Z samego rana, nie mogłam odmówić sobie przyjemności odwiedzin u Baffiego i Maliki. Quote
Anula Posted April 3, 2020 Author Posted April 3, 2020 3 godziny temu, Havanka napisał: Z samego rana, nie mogłam odmówić sobie przyjemności odwiedzin u Baffiego i Maliki. Dziękuję nasza Havaneczko,zaglądaj.Dzisiaj ma jechać Baffi do SPA.Powinniśmy zobaczyć piękność i czy jest,czy nie chudzielcem.Hania nic nie napisała jeszcze w jakim stanie psiaki przyjechały czy wychudzone,czy nie.Czeka dla nich Animonda w puszkach a więc szybko dojdą do swojej wagi.Podejrzewam,że Malika jeszcze rośnie i potrzebuje więcej jedzonka.No ale to już Hania napisze jak one wyglądają i czy mają apetyt.Przeważnie jest tak,że po przyjeździe psiaków Hania karmi je częściej aby nabrały wagi i sierść się poprawiła. Quote
Bogusik Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Hania przesłała mi sporo zdjęć Bafisia ale wstawię na razie tak na szybko kilka 2 1 Quote
Anula Posted April 3, 2020 Author Posted April 3, 2020 No cudny ten nasz Baffik jest. Nie wygląda na zdjęciach na wychudzony. Psiaczki mają niespodziankę.Nasza Kochana Nesiowata jak zwykle zrobiła niespodziankę i podarowała 30zł dla nich.Bardzo jesteśmy wdzięczne i bardzo,bardzo dziękujemy. Quote
Tola Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Cudo:) Wyczesany, uśmiechnięty, zrobi furorę na OLX;) Quote
Poker Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Śliczny jest. Dziób mi się śmieje na jego widok. Quote
Tola Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Czorcik Malika też cudowna:). Dobrze, ze młodziutka i nie ma traumy. Quote
szafirka Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 Cytologia dotyczy badania uszu na pasożyty. Obydwa psiaczki mają apetyt, są radosne i oba to czorty. Na dworze jest istne szaleństwo - Baffi ciągle skacze na wysokość mojej twarzy i podgryza mi rękawy kurtki, w tym samym czasie Malika biega na około moich nóg i podgryza mi spodnie, więc nie zdziwcie się jak kolejne zdjęcia będą ze mną w skarpetkach i koszulce :)))) Malika zachowuje się dziecinnie i rzeczywiście nie jest strachliwa, widocznie nie przeżyła traumy będąc porzuconą. Baffi również jest radosny, natomiast wychodzi z niego pan dominant - skacze na inne psy, Malika nie ma prawa podejść do miski, gdy on je, dzisiaj nauczył się lub przypomniał sobie jak to jest biegać za piłeczkami, czy ringiem i po 10 minutach zabawy przejął kontrolę nad innymi psiakami - tylko on mógł łapać zabawki. Oprócz tego naskakuje na inne psiaki bez różnicy na płeć. Będzie potrzebował domu bez psów, lub z psem uległym. Sierść Baffiego nie była w stanie najlepszym, ale poprosiłam fryzjerkę, by spróbowała jednak wyczesać te kołtuny i udało się, zajęło to 2,5 godz. i kilkanaście kłapnięć zębami jej się dostało. Baffi na pupie ma ranki ze strupkami, co jest wynikiem podgryzania przez inne psy jakiś czas temu. Psiaki nie są wychudzone, Malika jest szczupła jak to młodzież, ale dostaje sporo jedzonka, więc anemia jej nie zagrozi. 5 Quote
Havanka Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 Z tego, co pisze szafirka, Malika i Baffi, chyba nie były długo w schronie. Są radosne, jeszcze nie wychudzone i bez schroniskowej traumy. Miały szczęście. Tak sobie myślę, ze gdyby taka piekność pojawiła sie za kratami schronu: to od razu byłaby gratką dla niejednego chętnego. Ludzie nie widzą psiego piękna, pod skołtunionym futerkiem, wychudzonym ciałkiem i smutnymi oczami. Wolą "gotowca". 1 Quote
Recommended Posts