Bogusik Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 16 minut temu, Baltimoore napisał: Oj tam oj tam Niesraczkowa kocia kupa nie jest taka śmierdząca. A kotek się wytytłał bo nie miał gdzie zakopać :)) Niom....nie wiadomo jak reszta,ale tak czy siak,zapach perfum to na pewno nie jest :)) Quote
szafirka Posted April 1, 2020 Posted April 1, 2020 Zapachy różne - taka specyfika pracy i tyle :)) 1 Quote
Anula Posted April 2, 2020 Author Posted April 2, 2020 12 godzin temu, Bogusik napisał: Piotr i Hania to wspaniała,pełna empatii rodzina i już minęło 5 lat jak po raz pierwszy trafił do ich hoteliku staruszek Maksiu [*] Od tego czasu wiele psiaków zamojskich i nie tylko, znajduje dobrą opiekę pod ich dachem :) To hotelik,z którym tak dobrze nam się współpracuje i do którego mamy pełne zaufanie. Maksiu ma na zawsze swoje miejsce w sercu Hani,moim i Anuli. [*] To już 5 lat minęło kiedy pierwszy raz poznałam Hanię,ale ten czas szybko płynie.Oczywiście wiadomo,nasz Maksio wycisnął u mnie łzy.To co Bogusik napisałaś o hoteliku to podpisują się pod tym dużymi literami.Hania i Piotr są nawet bym napisała wyjątkowi,pełni delikatności,miłości w stosunku do zwierząt,kochają wszystkie bez wyjątku,mają ogromne serce.Za dogomaniackie psiaki nie zdzierają opłaty za hotelik,w ten sposób pomagają.Wizyta u weta jest w mig przeprowadzana,nie ma odciągania.Wszystkie psiaki są w domciu,w cieple,mają swoje posłanka.Hania bardzo pomaga nam w adopcji,ponieważ pierwsze telefony trafiają do Hani o adopcję i Ona weryfikuje dom i daje Bogusi namiary.I trafia zazwyczaj w dziesiątkę z domkiem.No i ten transport bardzo zbawienny,Piotr zawsze jest gotowy pojechać po psiaki.To dzięki Piotrowi rozsądnej,spokojnej,przekonującej rozmowie Tycia nie została w schronie z tą biedną łapką.Ja także jestem bardzo zadowolona i szczęśliwa,że mamy Hanię i Piotra wspaniałych przyjaciół,którzy dają zwierzakom mnóstwo ciepła. 12 godzin temu, szafirka napisał: Dziękuję za kciuki dla szafirka, właśnie jest we Wrocławiu i dojeżdża do domu Pana od Rexa. Nie jest to w głębi Wrocławia, a piesek starszy i wielkością spory, więc postanowił zawieźć go bezpośrednio pod dom, by ograniczyć dodatkowy stres. Jest to rzeczywiście bardzo trudny i męczący transport, ale innej możliwości nie było ze względu na obecną sytuację w kraju, a zwierzaków całkiem sporo zmieniło dzisiaj swoje życie. Dziękuję Bogusiu za miłe słowa i wspomnienie Maksika, aż serce szybciej zabiło, gdy zobaczyłam to zdjęcie. Nasi weterynarze ograniczyli godziny przyjęć, ale jestem z nimi umówiona na jutro i ewentualnie piątek, jeśli trzeba będzie podzielić psiaki na grupy. Najważniejsza jest wizyta Maliki i Tyci. Dziękuję Haniu za szybkie umówienie wizyty w Lecznicy bo faktycznie nie wiadome jest co z łapką Tyci i pachwiną Maliki. Dziś przelałam zaliczkę 300,00zł za pobyt za IV Maliki.Pozostała kwota 50,00zł u Ciebie Haniu za Ati ale to rozliczę za inne wydatki. Haniu,czy Malika ma chorobę lokomocyjną?Ta informacja jest mi potrzebna do ogłoszeń. 11 godzin temu, Bogusik napisał: Niom....nie wiadomo jak reszta,ale tak czy siak,zapach perfum to na pewno nie jest :)) No,nie jest,sama doświadczyłam jak Piotr zajeżdżał z psiakami do mnie.Zawsze zastanawiałam się jak wytrzymuje tyle godzin w samochodzie pomimo,że miał otwarte okna. 1 Quote
Bogusik Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Piotrek szczęśliwie dojechał z psiakami trochę po północy :) Jeszcze raz ogromnie dziękujemy za ten transport! :) 1 1 Quote
Bogusik Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Mam już pierwsze zdjęcia Maliki :) Z wyglądu przypomina małego czorcika :D 1 Quote
szafirka Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Malika to sunia w typie sznaucera średniego, obecnie waży 9 kg i wg wetów urodziła się we wrześniu 2019 r. Na przedniej prawej łapie przy pachwinie ma ranę. Malika została znaleziona z tą raną, tylko o wiele obszerniejszą - od szyi do piersi. Teraz większość zagojona, gdzieniegdzie się jeszcze sączy, więc trzeba przemywać i dla pewności założyć kołnierz. Dzisiaj dostała ostatnią porcję antybiotyku i nasz wet będzie ją oglądał jeszcze w przyszłym tygodniu na kontroli. Póki co dostała tabletkę na odrobaczenie i krople na pchły i kleszcze. Na razie nic nie płaciłam. Malika jest radosna, pełna energii, ruchy ma szczenięce, wzrok beztroski, dziecinny. Nie zna smyczy, ale nie boi się jej. Nasza kotka przywitała ją z zaciekawieniem, Malika powąchała kota, nie atakowała, chciała się bawić. Nie zwracała i nie miała biegunki podczas drogi. 1 2 Quote
Bogusik Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 A o to piesek niespodzianka,który przyjechał też z Maliką,a którego wraz z Anulą,po uzgodnieniu z Tolą i Jo37 bierzemy pod naszą opiekę :) Przedstawiam Wam Baffi :) 3 2 Quote
Tyśka) Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Też ślicznota :) Ojj, znowu się nie zasiedzą. <3 Quote
szafirka Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Baffi ma 4 lata, waży 10 kg. Jest zdrowym, radosnym, pełnym energii psiakiem. Futro ma również boskie, aczkolwiek trochę poplątane i skołtunione gdzieniegdzie, więc ma już umówioną wizytę w spa na jutro. Zostanie wykąpany i wyczesany. Dzisiaj Baffi był u weta, gdzie został przebadany, zaszczepiony na choroby zakaźne, odrobaczony. Krople na pchły i kleszcze podam kilka dni po fryzjerze. Baffi jest bardzo towarzyski, cały czas chciałby być głaskany i drapany za uszkiem. Quote
Anula Posted April 2, 2020 Author Posted April 2, 2020 Nie rozumiem co te psy robiły w schronie,że nikt ich nie szukał.Są piękne a Baffi cudny taki ponowaty albo Lhasa-apso tylko sierść mają dłuższą. Quote
szafirka Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Dziękuję Aniu za miłe słowa, za zaufanie, ale szybko mija ten czas, a jeszcze sporo adopcji przed nami - taki jest plan :) 1 Quote
Jo37 Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 No i porwały mi psiaka. Śliczny jest. Moja sunia też jest ładna. Quote
Poker Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Ale cudne kudłaczki . Aż Wam zazdroszczę. Sama bym chciała je mieć pod opieką w DT. Quote
Anula Posted April 2, 2020 Author Posted April 2, 2020 25 minut temu, Poker napisał: Ale cudne kudłaczki . Aż Wam zazdroszczę. Sama bym chciała je mieć pod opieką w DT. Nio,pomagamy od lat kudłaczkom i to jakoś realizujemy. Quote
Baltimoore Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 A czwarty piesek? A raczej sunia :)) Gdzie o niej można przeczytać? Quote
Havanka Posted April 2, 2020 Posted April 2, 2020 Bogusiu, może czorcik z Maliki, ale za to jaki piękny !!! A Baffi, to "jajko niespodzianka" i też się zastanawiam, co te ślicznoty robiły w schronie ? Quote
Anula Posted April 2, 2020 Author Posted April 2, 2020 34 minuty temu, Baltimoore napisał: A czwarty piesek? A raczej sunia :)) Gdzie o niej można przeczytać? Tu jest wątek Nuki. https://www.dogomania.com/forum/topic/351636-wielka-niewiadoma-ma-na-imię-nuka-zamojska-bida-szuka-przyjaciół-i-sponsorów/?tab=comments#comment-17595881 Quote
Anula Posted April 2, 2020 Author Posted April 2, 2020 W ekspresowym tempie nadeszła pierwsza pomoc finansowa dla naszych psiaczków od naszej Figuni i od p.Joli od Destino/Joszki.P.Jola wspiera nas kwotą miesięczną 30zł odkąd zaadoptowała Destino/Joszko.Jesteśmy bardzo wdzięczne.Dziękujemy. Quote
Recommended Posts