Poker Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 A Baffi jest odjajczony? Skakanie na inne psy bez względu na płeć, to chęć dominacji o czym pewnie wszyscy na dogo już wiedzą. Wygląda na to ,że oba podrostki potrzebują domów z młodymi osobami , które wyszaleją się z psem. Quote
Anula Posted April 4, 2020 Author Posted April 4, 2020 20 minut temu, Poker napisał: A Baffi jest odjajczony? Skakanie na inne psy bez względu na płeć, to chęć dominacji o czym pewnie wszyscy na dogo już wiedzą. Wygląda na to ,że oba podrostki potrzebują domów z młodymi osobami , które wyszaleją się z psem. Powinien być odjajczony bo by nie wydali ze schronu.Zrobili wyjątek tylko Tyci ale Hania jeszcze popatrzy w książeczki i napisze zapewne.Malika chyba nie ma sterylki bo jest podciągnięta chyba pod szczeniaka.Nic dowiemy się. Quote
Tola Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 2 godziny temu, Anula napisał: Powinien być odjajczony bo by nie wydali ze schronu.Zrobili wyjątek tylko Tyci ale Hania jeszcze popatrzy w książeczki i napisze zapewne.Malika chyba nie ma sterylki bo jest podciągnięta chyba pod szczeniaka.Nic dowiemy się. Trzeba sprawdzić, ale wydaje mi się, ze Baffi jest tuż po kastracji, nie był nawet jeszcze wpuszczony do boksów ogólnych. Malika nie jest wysterylizowana, została potraktowana jako szczeniak. Nuka jest po zabiegu (listopad), a Tycia tez jest dopiero po kwarantannie. 1 Quote
Tola Posted April 5, 2020 Posted April 5, 2020 Ale radość, wreszcie szczęśliwi, mogą sobie swobodnie biegać, bawić się :). Ja tez dostałam od Hani filmik z Nuką, ale ja nie potrafię wstawić, podeślę Ci Bogusiu, pomożeśz? Quote
szafirka Posted April 5, 2020 Posted April 5, 2020 Baffi jest po kastracji, ale pewnie hormony jeszcze się nie wyciszyły. Malikę będziemy umawiać na sterylizację w tygodniu podczas kontroli łapki. Quote
Bogusik Posted April 5, 2020 Posted April 5, 2020 58 minut temu, Tola napisał: Ale radość, wreszcie szczęśliwi, mogą sobie swobodnie biegać, bawić się :). Ja tez dostałam od Hani filmik z Nuką, ale ja nie potrafię wstawić, podeślę Ci Bogusiu, pomożeśz? Jasne,już wstawiam :) Quote
Poker Posted April 5, 2020 Posted April 5, 2020 Pięknie się bawią. Szczęśliwe beztroskie psie dzieciaki. Może dałby radę rzucać im 2 piłki w różnych kierunkach , bo Baffi jest szybszy i Malika jest poszkodowana. Quote
Jo37 Posted April 5, 2020 Posted April 5, 2020 Ale zabawa. Szkoda, że Nuka nie uczestniczy w zabawach. Quote
Nesiowata Posted April 6, 2020 Posted April 6, 2020 6 godzin temu, Jo37 napisał: Ale zabawa. Szkoda, że Nuka nie uczestniczy w zabawach. Przyjdzie na to czas. Może szybciej niż myślimy? Quote
Anula Posted April 6, 2020 Author Posted April 6, 2020 5 godzin temu, Bogusik napisał: Rachunek 90,00zł za spa Baficzka: Zaraz zrobię przelew.Dzięki a maluchy cudne,szczęśliwe. Quote
Bogusik Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 Wczoraj umieściłam na swoim profilu na fb Malikę i Baffi i już dzisiaj miałam jedno bardzo sensowne zapytanie w sprawie adopcji Maliki :) Jestem już po rozmowie z p.Magdą i jak wszystko dobrze pójdzie,to nasz czorcik będzie miała bardzo fajny domek.Państwo są z Koszalina,mieszkają w trzypokojowym mieszkaniu w kamienicy na parterze i mają ogrodzony ogródek.Pani Magda pracuje do godz. 15 a jej mąż jest kierowcą i często po za domem.Mają synów w wieku 20 i 6 lat.Mieli adoptowanego psiaka,którego bardzo kochali ale niestety odszedł za TM.Jej koleżanka z pracy też adoptowała w styczniu od szafirki Bolusia i ma się skontaktować z osobą,która robiła u niej wizytę,czy zgodzi się ją przeprowadzić u p.Magdy.Na razie czekam na wiadomość w tej sprawie.Gdyby wszystko poszło dobrze to Pani Magda przyjechałaby po Malikę w sobotę. 3 3 Quote
Havanka Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 To byłaby jedna z ekspresowych adopcji na dogo ! Przyszły domek zapowiada się całkiem dobrze; duże mieszkanie, ogrodzony ogród, no i poprzedni pies nie był kupiony lecz adoptowany. Trzymam kciuki, by wizyta potwierdziła nasze nadzieje. Quote
Bogusik Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 2 godziny temu, Poker napisał: No, no , to byłby ekspres. Oby udany. 2 godziny temu, Havanka napisał: To byłaby jedna z ekspresowych adopcji na dogo ! Przyszły domek zapowiada się całkiem dobrze; duże mieszkanie, ogrodzony ogród, no i poprzedni pies nie był kupiony lecz adoptowany. Trzymam kciuki, by wizyta potwierdziła nasze nadzieje. Faktycznie ekspresowa to by była adopcja bo nawet jeszcze z ogłoszeniami nie ruszyłyśmy....:) Wizyta jutro o 17 więc prosimy o kciuki. Quote
Anula Posted April 8, 2020 Author Posted April 8, 2020 I ja zaciskam też kciuki za domek dla Maliki,cudnej sznaucerkowatej suni. Quote
Tola Posted April 8, 2020 Posted April 8, 2020 Ale niespodzianka! Trzymam kciuki, oby domek okazał się jak z marzeń! Quote
szafirka Posted April 8, 2020 Posted April 8, 2020 Malika była dzisiaj na kontroli rany u naszego weta. Wygląda lepiej, ale nie jest jeszcze idealnie. Sunia dostała tabletki i żel przyspieszający gojenie ran. Quote
Bogusik Posted April 8, 2020 Posted April 8, 2020 No i nasza Malika ma dom! :) Wizytę przeprowadzała bardzo doświadczona wolontariuszka w koszalińskim schronisku.Zdała mi obszerną relację i absolutnie nie ma zastrzeżeń do tej adopcji.W razie wszelkich problemów z Maliką zaoferowała swoją pomoc p.Magdzie,łącznie z namiarami na behawiorystę.Malika,jak i ich poprzedni piesek będzie pod opieką jednej z najlepszych klinik w Koszalinie.Na moją prośbę p.Magda skontaktowała się z wetem odnośnie sterylizacji i on powiedział,że dobrze by było aby ok. miesiąca Malika się zaaklimatyzowała u nich i po tym terminie przeprowadzi zabieg.Jutro zostaną zakupione niezbędne akcesoria.Adresówka wczoraj zamówiona ale nie wiadomo czy dojdzie więc p.Magda kupi na wszelki wypadek zakręcaną na gwint i posmaruje dla pewności lakierem do paznokci. Wiem,że w tym domu nie zabraknie jej niczego, a na pewno opieki i miłości :) Pani Magda zakochana w małej po uszy i nie może się jej doczekać. :) Będę w stałym kontakcie z p.Magdą i będą wiadomości oraz zdjęcia.Jutro skontaktuje się z Hanią aby jeszcze omówić dzień odbioru Maliki. 4 2 Quote
Recommended Posts