Jump to content
Dogomania

Zapomniana maleńka sunia, miała tylko jedno zdjęcie...ale wyjechała z Radys! TERAZ LUSIA MA DS W BIELSKU <3

Recommended Posts

Posted
13 godzin temu, agat21 napisał:

Podwójna szczęściara: nie siedziała długo w schronie.

To prawda - miała szczescie

Ale powiem Wam że już coraz ciężej znosić mi te wszystkie myśli o świecie. Wczoraj byłam u mojej wetki, co mi opowiadała to się włos jezy. Z powodu koronawirus ludzie nie podchodzą do zwierząt które umierają w mekach- ma nawet telefony z prośbą o sposób na szybkie usmiercenie psa.

Ma jakieś gady egzotyczne znalezione na śmietniku. Płakać się chce

U nas w przytulisku nie ma od jakiegoś czasu żadnych zgłoszeń. Można by pomyśleć że super ale ja wiem że teraz zwierzęta umierają w mekach, z głodu, zapomniane. Nikt nic nie widzi poza koronawirusem. Zakaz wychodzenia z domów pewnie potrwa jeszcze z miesiąc. Nie ma resztek jedzenia na ulicach, nie ma kompletnie pomocy z nikąd dla zwierzat

Wiadome- ludzie są wazniejsi ale ja mam inne mysli

Jestem załamana tym wszystkim

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Ale powiem Wam że już coraz ciężej znosić mi te wszystkie myśli o świecie. Wczoraj byłam u mojej wetki, co mi opowiadała to się włos jezy. Z powodu koronawirus ludzie nie podchodzą do zwierząt które umierają w mekach- ma nawet telefony z prośbą o sposób na szybkie usmiercenie psa.

U nas w przytulisku nie ma od jakiegoś czasu żadnych zgłoszeń. Można by pomyśleć że super ale ja wiem że teraz zwierzęta umierają w mekach, z głodu, zapomniane. Nikt nic nie widzi poza koronawirusem. Zakaz wychodzenia z domów pewnie potrwa jeszcze z miesiąc. Nie ma resztek jedzenia na ulicach, nie ma kompletnie pomocy z nikąd dla zwierzat

To prawda, jak zwykle za grzechy i ohydztwa ludzi zapłacą najwięcej najsłabsi czyli znowu zwierzęta. Mnie załamuje myśl o tych, które są teraz torturowane w testach w poszukiwaniu szczepionki. Goowno ta szczepionka da, zarobią tylko znowu krocie koncerny farmaceutyczne na ludzkiej głupocie i panice, a za chwilę będziemy mieć kolejnego wirusa, przez którego zginą w męczarniach kolejne zwierzęta. I tak w kółko. Ale oczywiście tylko nieliczni mówią teraz o tym co należy robić, żeby to się nie zdarzało w przyszłości, w dodatku nikt ich nie chce słuchać i nazywają ich oszołomami i eko-terrorystami, bo oczywiście liczy się tylko tu i teraz.

Posted
51 minut temu, agat21 napisał:

To prawda, jak zwykle za grzechy i ohydztwa ludzi zapłacą najwięcej najsłabsi czyli znowu zwierzęta. Mnie załamuje myśl o tych, które są teraz torturowane w testach w poszukiwaniu szczepionki. Goowno ta szczepionka da, zarobią tylko znowu krocie koncerny farmaceutyczne na ludzkiej głupocie i panice, a za chwilę będziemy mieć kolejnego wirusa, przez którego zginą w męczarniach kolejne zwierzęta. I tak w kółko. Ale oczywiście tylko nieliczni mówią teraz o tym co należy robić, żeby to się nie zdarzało w przyszłości, w dodatku nikt ich nie chce słuchać i nazywają ich oszołomami i eko-terrorystami, bo oczywiście liczy się tylko tu i teraz.

To prawda. Sporo teraz czytam różnych artykułów o tym co się dzieje i (jak sama nawet mi wskazałas) to jak ludzie komentują wypowiedzi mądrych ludzi- ekspertów w danych dziedzinach--to jest straszne. Nie ma żadnych refleksji. Niby świat się zatrzymał (w pewien sposób) ale ludzkie myśli nie zwalniają ani na moment, raczej biegną w stronę coraz większego szalenstwa

Ja już swojego zdania (takiego z serca) nawet nie wypowiadam publicznie ale, Ty wiesz i ja wiem, że ludzkość ma pewne zdarzenia na wlasne życzenie :(

PS szczepionki z tego co czytałam wejdą (a nawet już weszły) w fazę testów na ludziach, ale teraz nie pamiętam źródła tej informacji, na ile było wiarygodne- do sprawdzenia. 

• Like 2
Posted
Dnia 26.03.2020 o 09:24, kiyoshi napisał:

Ludzie to potwory.

Niektórym już totalnie padło na mózg przez tego koronawirusa.

Posted

Wieści o malutkiej są dobre:) tak napisała Kasia :) :

Sunia kochana, grzeczna , trochę szczekliwa

Z psami się dogaduje, koty bez problemu, dzieci bardzo lubi

Joel ją bardzo lubi- mówi że to jego ulubienica

Mówimy do niej Lusi

Boi się aparatu więc muszę trochę pokombinować że zdjęciami ale kilka wysłałam Ci na maila

90790787_203566210921183_742576364462696
90945820_238693607177342_503767949782286
90985057_496616864343423_484788484147301
91421781_795073560901174_637771122691014
90896419_2686397194820495_38254399808476
  • Like 4
  • Upvote 2
Posted

Kochani, rozliczam u Lucy..nki ;) wpłąty z watku Sali: tzn. wpłynęlo 50 zł od helli :) <3 i 20 zł od uxmal <3

SERDECZNIE PODZIEKOWANIA DLA WAS :)

A Kasi na konto przeleje 60 zł za pobyt suni w marcu

Posted
11 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Jaka przecudna, uśmiechnięta dziewuszka. :) Ciekawe czy miała kiedyś dobry dom?

nie wiadomo :( na chwile obecna żadna gmina nie przyznała się do psa o takim numerze...więc nawet nie wiem- jak szukać/ gdzie...może komuś zaginęła? taka mądra, kochana...

eh...

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Słodkie zdjęcia.  Fajnie , że koto lubna sunia , łatwiej o domek.

to prawda, jest i mała, i młoda i lubi wszystkich- koty, dzieci...jedyną wadą jest szczekliwość więc chyba do bloku jednak się nie bedzie nadawać. Jutro zapytam kasi co ze sterylizacja...czy będzie możliwa no i zaczne ją ogłaszać

O dziwo teraz naprawde jest jakiś bum na adopcje, trzeba korzystać :)

Posted
18 minut temu, Jo37 napisał:

Śliczne zdjęcia. Do bloku jak najbardziej o ile nie ma lęku separacyjnego.

jest bardzo szczekliwa ;) o leku separacyjnym nic nie słyszałam, ale chyba mocno szczekliwy piesek w bloku mógby stanowić problem ? np dla sąsiadów, jak myslisz?

Posted
31 minut temu, agat21 napisał:

Bombowe zdjęcie z kotami :D 

tak- koty zwłaszcza bombowe :)

20 minut temu, Tianku napisał:

śliczna Dziewczynka :)

faktycznie też zauważyłam że sporo psiaków znajduje w tym trudnym okresie 

tak, teraz ogłaszałam kilka psiaków i praktycznie po kilku dniach od ogłoszeń już pojawiły się domy..nigdy takiego czegoś nie doświadczałam..nawet nasi weterani schroniskowi mieli jakiś chetnych.....

Posted
15 godzin temu, agat21 napisał:

Szkoda, że moje nie znajdują :( Jakoś pechowe chłopaki :(

O Korcia też nie ma telefonów. Także nie tylko Twoje :(

11 godzin temu, Poker napisał:

Oby to nie były chwilowe porywy serca.

agat21 , nie wmawiaj pecha , bo on wtedy naprawdę się zadomowi :)

Oby oby. Nigdy nie mamy pewności ale jednak sporo osób chce wykorzystać czas kwarantannie na aklimatyzacje czworonoga więc może yo jest na plus

Posted
Dnia 30.03.2020 o 12:20, Tola napisał:

I ja przycupnę u pięknej dziewczynki, będę mocno  trzymała kciuki za najlepszy z domów:)

dzięki serdeczne :)

Sunia na czwartek ma umówioną sterylizacje, a w weknedn zaczne juz ją ogłaszać. Pewnie szybko znajdzie dom- ale najwazniejsze- żeby to był dobry dom :)