Jump to content
Dogomania

Nie poddamy się KORONIE, O NIE !!! do 30.03. g 22.

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, uxmal napisał:

Elik a sprawdzałaś tutaj? 

https://ktomalek.pl/

Można zarezerwować lek i odebrać. Wszystko zdalnie.  Siostra mi tydzień temu tak lek wyszukała,  bo nie mogłam znaleźć. Latałam od apteki do apteki bez sensu. 

Córka jest kierowniczka apteki we Wrocławiu i  ma nam przysłać, jak tylko Euthyrox pojawi się w hurtowni.

Ale bardzo dziękuję, może w Krakowie pojawi się wcześniej.

Posted
22 minuty temu, uxmal napisał:

Pozatym recepty online uratowały nam ostatnio zdrowie. Nie wiem komu podziękować za ten pomysł. Kamień z serca nam spadł. 

Próbowałam założyć sobie konto, ale coś mi nie wychodzi z logowaniem. Za każdym razem mam "przechodzić" przez bank w którym założyłam profil zaufany, czy jak się to nazywa?

Posted
20 minut temu, uxmal napisał:

Tak,  okropnie. :( wroga nie widać. Straszne. 

No właśnie. No właśnie. Najgorszy wróg to taki, którego nie widać :(  Nie wiadomo kiedy i z której strony uderzy.

Posted
5 minut temu, elik napisał:

Próbowałam założyć sobie konto, ale coś mi nie wychodzi z logowaniem. Za każdym razem mam "przechodzić" przez bank w którym złożyłam podpis zaufany, czy jak się to nazywa?

Spróbuj zadzwonić do swojego lekarza rodzinnego i poprosić o wystawienie recepty. Wystarczy pesel. Moze się uda. 

Profil  zaufany  trzeba potwierdzić trzeba przez bank ( jeśli dobrze pamiętam) 

Posted
Przed chwilą, uxmal napisał:

Spróbuj zadzwonić do swojego lekarza rodzinnego i poprosić o wystawienie recepty. Wystarczy pesel. Moze się uda. 

Ale potwierdzić trzeba przez bank ( jeśli dobrze pamiętam) 

Brak mi pełnej wiedzy na temat tej e-recepty. W#iem, że trzeba założyć konto i założyłam, ale nawet nie pamiętam na jakiej stronie :(  I co potem? 

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Brak mi pełnej wiedzy na temat tej e-recepty. W#iem, że trzeba założyć konto i założyłam, ale nawet nie pamiętam na jakiej stronie :(  I co potem? 

Potem zadzwoń do swojej przychodni w której się leczysz i poproś o wystawienie recepty. Teraz jest taka sytuacja że lepiej nie chodzić do przychodni po recepty. 

https://pacjent.gov.pl/internetowe-konto-pacjenta/pytania-i-odpowiedzi

Posted
16 godzin temu, uxmal napisał:

Potem zadzwoń do swojej przychodni w której się leczysz i poproś o wystawienie recepty. Teraz jest taka sytuacja że lepiej nie chodzić do przychodni po recepty. 

https://pacjent.gov.pl/internetowe-konto-pacjenta/pytania-i-odpowiedzi

Tak, wiem. Chciałam się zarejestrować do mojej lekarki rodzinnej, żeby mi na skierowaniu na badanie dopisała=Pilne+, bo dostałam termin na październik, ale nie zarejestrowano mnie. Rejestratorka wyznaczyła mi wizytę telefoniczną  :) Pani doktor zadzwoni do mnie w określonym dniu i wizyta będzie telefoniczna  :)  Pewnie nie dopisze mi na skierowaniu, bo skierowanie mam u siebie, tylko ewentualnie wystawi nowe skierowanie z takim dopiskiem.  Tak teraz będą wyglądały wizyty? A jak trzeba pacjenta zbadać, zmierzyć ciśnienie, temperaturę to też telefonicznie/

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Tak, wiem. Chciał;am się zarejestrować do mojej lekarki rodzinnej, żeby mi na skierowaniu na badanie dopisała=Pilne+, bo dostałam termin na październik, ale nie zarejestrowano mnie. Rejestratorka wyznaczyła mi wizytę telefoniczną  :) Pani doktor zadzwoni do mnie w określonym dniu i wizyta będzie telefoniczna  :)  Pewnie nie dopisze mi na skierowaniu, bo skierowanie mam u siebie, tylko ewentualnie wystawi nowe skierowanie z takim dopiskiem.  Tak teraz będą wyglądały wizyty? A jak trzeba pacjenta zbadać, zmierzyć ciśnienie, temperaturę to też telefonicznie/

Moja mamę też telefonicznie przyjmowali. Ma grypę. Jak to usłyszałam to zamarłam. 

Wpisali ją na listę do samoobserwacji. . Na szczęście to chyba rzeczywiście grypa. 

Posted

Nie dziwię się że tak robią. Jak z wywiadów wyjdzie korona to kwarantanna. A tak w drodze między domem a przychodnia byłyby może zarażenia plus przychodnia plus lekarz. 

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Moja mamę też telefonicznie przyjmowali. Ma grypę. Jak to usłyszałam to zamarłam. 

Wpisali ją na listę do samoobserwacji. . Na szczęście to chyba rzeczywiście grypa. 

Jak to ma wyglądać? Chory ma się leczyć sam?

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Jak to ma wyglądać? Chory ma się leczyć sam?

Nie. Dostała recepty. Tzn elektroniczna przyszła na telefon.  Zamówiła i tata poszedł i wykupił. 

Mierzy temp i ciśnienie w domu.mama jeszcze robi notatki nie wiem czy kazali raczej to jej inicjatywa. Czuje się lepiej po antybiotyku więc odetchnelismy 

Posted
Przed chwilą, uxmal napisał:

Nie. Dostała recepty. Tzn elektroniczna przyszła na telefon.  Zamówiła i tata poszedł i wykupił. 

Mierzy temp i ciśnienie w domu.mama jeszcze robi notatki nie wiem czy kazali raczej to jej inicjatywa. Czuje się lepiej po antybiotyku więc odetchnelismy 

Współczuję tego stresu. Uffff. Dzięki Bogu to zwykła grypa.  Ja się potwornie boję, co by było, gdybyśmy z mężem zostali poddani kwarantannie. Nie mamy już w Krakowie nikogo bliskiego. Wszyscy wyemigrowali. Kto by wyprowadzał nasze psiaki? Aż mi się słabo robi, gdy o tym pomyślę.

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Współczuję tego stresu. Uffff. Dzięki Bogu to zwykła grypa.  Ja się potwornie boję, co by było, gdybyśmy z mężem zostali poddani kwarantannie. Nie mamy już w Krakowie nikogo bliskiego. Wszyscy wyemigrowali. Kto by wyprowadzał nasze psiaki? Aż mi się słabo robi, gdy o tym pomyślę.

Tu jest opisane co i jak:

https://www.gov.pl/web/koronawirus

Jakbym miała siedzieć na kwarantannie to dla psiaków mam kurtkę z pleksy. To po poprzednim psiaku Dyziu pomysł. 

Karmy kupiłam na 2 miesiące leki też,  plastry bandarze,  wodę utlenioną spirytus suplementy. Jeszcze ten euthyrox. 

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

Tu jest opisane co i jak:

https://www.gov.pl/web/koronawirus

Jakbym miała siedzieć na kwarantannie to dla psiaków mam kurtkę z pleksy. To po poprzednim psiaku Dyziu pomysł. 

Karmy kupiłam na 2 miesiące leki też,  plastry bandarze,  wodę utlenioną spirytus suplementy. Jeszcze ten euthyrox. 

To zabezpieczyłaś się na 100%  :)
A do czego była Ci potrzebna kurtka z pleksy i gdzie taka nabyłaś?

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Kuwetka :) słownik na tablecie mi zmienia wyrazy :))

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

To jest zwykła pleksa taka jak kładzie się na podłogę pod krzesło obrotowe. 

images?q=tbn:ANd9GcSVaHxmGAHds3Ibiub0r5d

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

I do czego służyła?

Dyzio niestety nie wytrzymywal :( i to była kuweta. Jeśli zdarzy się że będę musiała siedzieć w domu to z psami przecież nie będę mogła wyjść.... Mam nadzieję że to się nie wydarzy. Ale wolę zaplanować co i jak 

Posted
21 minut temu, uxmal napisał:

Dyzio niestety nie wytrzymywal :( i to była kuweta. Jeśli zdarzy się że będę musiała siedzieć w domu to z psami przecież nie będę mogła wyjść.... Mam nadzieję że to się nie wydarzy. Ale wolę zaplanować co i jak 

To, że się zagapiłam i chciałam kupić wirtualne dezynfekatory, to nie znaczy, że teraz uwierzę, że przez 2 tygodnie nie będziesz wychodziła z psami na spacery  :)