agat21 Posted March 30, 2020 Author Posted March 30, 2020 4 minuty temu, elik napisał: Jeśli do mnie jeszcze nie wysłałaś, to ja poproszę o paczkę w ruchu. Jest to możliwe? Czyli zamiast paczkomatu chcesz paczkę w ruchu? Nie ma sprawy, podaj mi, proszę, na priva do jakiego punktu odbioru. Nadam w innym kiosku, niż rano, albo specjalnie właśnie tam pójdę znowu :D W zależności od humoru. :) Quote
agat21 Posted March 31, 2020 Author Posted March 31, 2020 Dziś rano znalazłam w parku pobitą potwornie łyskę. Dziob cały zdarty, przekrwione oczy. Chyba napadły ją inne ptaki :( Na razie odpoczywa u mnie w łazience w spokoju. Nie wiem gdzie szukać pomocy. Weci okoliczni mają w nosie ptaki, już kilka razy szukałam pomocy dla mewy, gołębi, kaczek. Punkt przy ZOO najczęściej po prostu usypia takie ptaki. Quote
elik Posted March 31, 2020 Posted March 31, 2020 2 godziny temu, agat21 napisał: Punkt przy ZOO najczęściej po prostu usypia takie ptaki. Znalazłam taki zapis. Jest on z 2015 roku może więc już funkcjonuje ten Ptasi telefon, Warto sprawdzić :) „Ptasi telefon” – ratunek dla warszawskich ptaków Dzięki pomocy warszawiaków w Ptasim Azylu działającym przy ZOO może powstać pierwszy w Polsce „Ptasi telefon”, czyli całodobowy, automatyczny system informacji telefonicznej. Dzięki niemu nawet kilkanaście osób jednocześnie dodzwoni się i otrzyma poradę dotyczącą najczęstszych ptasich dolegliwości i wypadków. Komunikaty opracują specjaliści z Ptasiego Azylu na podstawie swych wieloletnich doświadczeń. W ubiegłym roku Ptasi Azyl pomógł ponad 4 tysiącom ptasich pacjentów. Codziennie dzwoni tam ok. 50 osób. To wyjątkowe, w którym pracują szczególni ludzie. tel. 22 670-22-07 Albo zaglądnij tu https://otop.org.pl/ptasie-porady/szukasz-pomocy/ranne-ptaki/ Quote
elik Posted March 31, 2020 Posted March 31, 2020 17 godzin temu, agat21 napisał: Czyli zamiast paczkomatu chcesz paczkę w ruchu? Nie ma sprawy, podaj mi, proszę, na priva do jakiego punktu odbioru. Nadam w innym kiosku, niż rano, albo specjalnie właśnie tam pójdę znowu :D W zależności od humoru. :) Okazało się, że kiosk, w którym można było odebrać/nadać paczkę zrezygnował z uczestnictwa w tej akcji. W tej sytuacji pozostaje paczkomat. Quote
agat21 Posted March 31, 2020 Author Posted March 31, 2020 41 minut temu, elik napisał: Znalazłam taki zapis. Jest on z 2015 roku może więc już funkcjonuje ten Ptasi telefon, Warto sprawdzić :) „Ptasi telefon” – ratunek dla warszawskich ptaków Dzięki pomocy warszawiaków w Ptasim Azylu działającym przy ZOO może powstać pierwszy w Polsce „Ptasi telefon”, czyli całodobowy, automatyczny system informacji telefonicznej. Dzięki niemu nawet kilkanaście osób jednocześnie dodzwoni się i otrzyma poradę dotyczącą najczęstszych ptasich dolegliwości i wypadków. Komunikaty opracują specjaliści z Ptasiego Azylu na podstawie swych wieloletnich doświadczeń. W ubiegłym roku Ptasi Azyl pomógł ponad 4 tysiącom ptasich pacjentów. Codziennie dzwoni tam ok. 50 osób. To wyjątkowe, w którym pracują szczególni ludzie. tel. 22 670-22-07 Albo zaglądnij tu https://otop.org.pl/ptasie-porady/szukasz-pomocy/ranne-ptaki/ Dzięki wielkie, ale ptaszka już odeszła :( Tyle dobrego, że w spokoju, a nie zadziobana przez inne. Quote
elik Posted March 31, 2020 Posted March 31, 2020 8 minut temu, agat21 napisał: Dzięki wielkie, ale ptaszka już odeszła :( Tyle dobrego, że w spokoju, a nie zadziobana przez inne. Biedactwo :( Dzięki Tobie miała ciepło i spokój. Już nie pastwiły się nad nią inne ptaki. Quote
agat21 Posted April 1, 2020 Author Posted April 1, 2020 4 godziny temu, Aga76 napisał: Odebrałam, dziękuję :) Dzięki za potwierdzenie :) Quote
Nadziejka Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Majki - 9kg psiego nieszczęścia, toczeń i parwo Agatko pozwol wstawiam wolanie o pomoc Quote
elik Posted April 3, 2020 Posted April 3, 2020 Dzisiaj odebrałam paczuszkę. Była zabawna historia. Równocześnie ze mną odbierał swoją przesyłkę jakiś pan, przy czym ja wystukiwałam kod na klawiaturze, a on otwierał przegródkę zdalnie aplikacją. Otwarły się dwie przegródki. Jedna przy mnie, a druga trochu dalej. Pan od razu poszedł do tej dalszej więc ja wyjęłam paczkę z przegródki koło mnie. Zdziwiłam się, bo paczuszka była duża, ale leciuteńka, jakby samo pudło :) Byłam tak zaskoczona, że głośno powiedziałam, że to coś nie tak, bo chyba to nie moja paczka. Pan od razu podszedł i podał mi paczkę, którą wyjął z tej dalszej przegródki. Gdyby nie fakt, że jego paczka była tak lekka i to zwróciło moją uwagę, to pewnie poszlibyśmy do domów z nie swoimi paczkami :) Nie powinno się dopuszczać do sytuacji, że otwierają przegródki jednocześnie dwie osoby. Quote
agat21 Posted April 4, 2020 Author Posted April 4, 2020 23 godziny temu, elik napisał: Dzisiaj odebrałam paczuszkę. Była zabawna historia. Równocześnie ze mną odbierał swoją przesyłkę jakiś pan, przy czym ja wystukiwałam kod na klawiaturze, a on otwierał przegródkę zdalnie aplikacją. Otwarły się dwie przegródki. Jedna przy mnie, a druga trochu dalej. Pan od razu poszedł do tej dalszej więc ja wyjęłam paczkę z przegródki koło mnie. Zdziwiłam się, bo paczuszka była duża, ale leciuteńka, jakby samo pudło :) Byłam tak zaskoczona, że głośno powiedziałam, że to coś nie tak, bo chyba to nie moja paczka. Pan od razu podszedł i podał mi paczkę, którą wyjął z tej dalszej przegródki. Gdyby nie fakt, że jego paczka była tak lekka i to zwróciło moją uwagę, to pewnie poszlibyśmy do domów z nie swoimi paczkami :) Nie powinno się dopuszczać do sytuacji, że otwierają przegródki jednocześnie dwie osoby. Ciekawe kto byłby zadowolony z wymiany, a kto trochę mniej? ;) Quote
elik Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 2 minuty temu, agat21 napisał: Ciekawe kto byłby zadowolony z wymiany, a kto trochę mniej? ;) No nie wiem :) Jego paczka była duża, większa od mojej, a całkiem lekka, jakby nic w niej nie było. Ale przecież nikt nie wysyła niczego :) Quote
agat21 Posted April 4, 2020 Author Posted April 4, 2020 1 minutę temu, elik napisał: No nie wiem :) Jego paczka była duża, większa od mojej, a całkiem lekka, jakby nic w niej nie było. Ale przecież nikt nie wysyła niczego :) Może tam była cenna bibuła ;)) 1 Quote
elik Posted April 4, 2020 Posted April 4, 2020 Przed chwilą, agat21 napisał: Może tam była cenna bibuła ;)) Na pewno nie miał nic smaczniejszego niż moje soczki :) 1 Quote
agat21 Posted April 5, 2020 Author Posted April 5, 2020 Dnia 3.04.2020 o 16:09, Nadziejka napisał: Majki - 9kg psiego nieszczęścia, toczeń i parwo Agatko pozwol wstawiam wolanie o pomoc Oczywiście Nadziejko, obserwuję sytuację Majkusia od jakiegoś czasu, strasznie biedny pies :( Quote
agat21 Posted April 6, 2020 Author Posted April 6, 2020 4 minuty temu, Besia11 napisał: Odebrałam paczkę. Dziękuję za potwierdzenie. I dzisiaj tez wpłynęła kasa od elika. Quote
agat21 Posted April 8, 2020 Author Posted April 8, 2020 Drodzy moi, rozliczę już bazar, proszę o potwierdzenia otrzymania przesyłki kto jeszcze nie potwierdził, ale już nie będę czekać z przelaniem kasy dla psiaczków. Quote
agat21 Posted April 8, 2020 Author Posted April 8, 2020 Uzbierało się 269 zł! Pięknie dziękuję!!!! Wyrównuję do 270 zł i dzielę: 60 zł Rudzik od Kiyoshi 60 zł piesy Malagos 50 zł Fado 50 zł Trek 50 zł Piegusek Quote
kiyoshi Posted April 10, 2020 Posted April 10, 2020 Ślicznie dziękuję. 60 zł z tego bazarku już na koncie Rudzika :) Quote
malagos Posted April 10, 2020 Posted April 10, 2020 Ja też melduję i bardzo dziękuję - 60 zł na koncie Pieni :) Quote
Nadziejka Posted April 15, 2020 Posted April 15, 2020 Serdecznie ogromnie zapraszam z Nadziejkowa w odwiedzinka na malusi dla Fadunia Faduniowi Sercem Maska Majenne,zajaczki ceramika..do 30.04 Quote
Recommended Posts