Jump to content
Dogomania

Sezon grypowy więc kolejny bazar z syropami z kwiatów bzu, płatki róż, bio OLIWA z oliwek, skórka pomarańczowa w czekoladzie! Zapraszam z korzyścią dla wielu psiaczków :) do 22 marca ZAPRASZAM!

Recommended Posts

Posted
35 minut temu, TZmestudio napisał:

A ta pomarańcza w czekoladzie to w jakie jest czekoladzie? 

A zaraz luknę, ale z tego co pamiętam, to gorzkiej, bo to zdrowa przekąska jest ;)

Posted
43 minuty temu, TZmestudio napisał:

A ta pomarańcza w czekoladzie to w jakie jest czekoladzie? 

No to cuś takiego to jest:

"Ekologiczna skórka pomarańczy w czekoladzie kokosowej nabłyszczana. Bez dodatku białego cukru i oleju palmowego"

No więc całkiem taka gorzka nie jest, bo zawiera 50% kakao w czekoladzie i ma mleko kokosowe.

Posted
11 godzin temu, agat21 napisał:

No to cuś takiego to jest:

"Ekologiczna skórka pomarańczy w czekoladzie kokosowej nabłyszczana. Bez dodatku białego cukru i oleju palmowego"

No więc całkiem taka gorzka nie jest, bo zawiera 50% kakao w czekoladzie i ma mleko kokosowe.

To poproszę za wyw to obrzydliwstwo (nawet nie wiem jak to słowo się pisze :)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, TZmestudio napisał:

To poproszę za wyw to obrzydliwstwo (nawet nie wiem jak to słowo się pisze :)

DZięki wielkie! Obrzydlistwo zapisane :)

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Agat, a te wysmukłe po oliwkach to jaką mają pojemność?

Będąc w domu sprawdzę ;) Wydaje mi się, że to taka szklanka jest mniej więcej. Ale sprawdzę jakoś, może tam gdzieś będzie pojemność podana na słoiku.

Posted
10 godzin temu, rozi napisał:

Agat, a te wysmukłe po oliwkach to jaką mają pojemność?

No niestety nie ma nigdzie na słoiczkach oznaczenia, albo ja nie potrafię odczytać. Wydaje mi się, że ze 200 ml..?

Posted

A swoją drogą żeby przez prawie cały dzień nikt nie skrobnął i nie podrzucił? No to się nie godzi!

Wspaniałą blado-świtową wartę pełni Nesiowata, ale potem też byłoby miło kogoś gościć ;)

Posted
2 godziny temu, TZmestudio napisał:

Nie żebym się czepiał, ale ja w sprawie nr 3. Czy te niebawem to już? I czy to są płatki róży zwanej dziką różą?

Czepiaj się, czepiaj, całkiem słusznie. Jak zwykle jestem w niedoczasie, ale jutro przy świetle dziennym zrobię. Płatki są zapakowane w paczuszki i są z dzikiej róży.

Posted
27 minut temu, agat21 napisał:

Czepiaj się, czepiaj, całkiem słusznie. Jak zwykle jestem w niedoczasie, ale jutro przy świetle dziennym zrobię. Płatki są zapakowane w paczuszki i są z dzikiej róży.

CZYLI Z ROSA RUGOSA?

image.jpeg.8325970231b86b93b335bf8ff93d1870.jpeg

Posted
10 godzin temu, agat21 napisał:

Poprosiłam Mazowszankę, która zbierała płatki o potwierdzenie :) Mam nadzieję, że się tu zjawi :)

Zjawiam się :) Tak, to jest rosa rugosa. Rośnie w moim wiejskim ogrodzie.

Ma duże, pomarańczowe i lekko spłaszczone owoce w odróżnieniu od tej polnej, której owoce są czerwone i podłużne.

• Upvote 1