elik Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 4 minuty temu, Mazowszanka13 napisał: Dzięki elik :) Pani Sylwia jeździ tam co weekend, na pewno będzie miała oko na psiaki. Takich warunków te psiak nie miały przez całe swoje życie. Quote
Mazowszanka13 Posted February 21, 2020 Author Posted February 21, 2020 7 minut temu, elik napisał: Takich warunków te psiak nie miały przez całe swoje życie. Też tak myślę. Quote
Anula Posted February 21, 2020 Posted February 21, 2020 Kilka dobrych lat temu było bardzo głośno na temat hodowli pekińczyków w bardzo złych warunkach.Gro pekińczyków było bardzo chorych.Bielawski zabrał je wszystkie,oczywiście prosił o pomoc rzeczową i finansową.Wtedy byłam dla Bielawskiego pełna podziwu i nawet sama pomogłam na ile było mnie stać.Gdyby nie Bielawski to nie wiadomo jak by się skończyła gehenna pekinków.Później były różne opisy jego działalności złej i dobrej ale trzeba to brać ogólnie,że pomaga zwierzakom i w moim odczuciu to jest najcenniejsze. Zresztą każda działalność ma dwie strony ale trzeba wybrać tą najlepszą. 1 Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 Kaja jest bardzo chora :( Dostałam taka wiadomość: "Płyn w worku osierdziowym, za nim kilka guzów, listwa mleczna w guzach. Wczoraj cały dzień spędziła w worku z tlenem. Myśleliśmy, że po prostu tak źle znosi stres ale przyszły wyniki." Jej syn, Bambi jest zdrowy. Quote
elik Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 6 minut temu, Mazowszanka13 napisał: Płyn w worku osierdziowym, za nim kilka guzów, listwa mleczna w guzach. Wczoraj cały dzień spędziła w worku z tlenem. Biedactwo :( Jej dni, tam w budzie, byłyby chyba policzone :( Może uda się ją uratować, żeby jeszcze pożyła sobie w dobrych warunkach. Jak dobrze, że zostały zabrane z tej beznadziei. Dzięki Mazowszanka13 za interwencję. Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 1 minutę temu, elik napisał: Biedactwo :( Jej dni, tam w budzie, byłyby chyba policzone :( Może uda się ją uratować, żeby jeszcze pożyła sobie w dobrych warunkach. Jak dobrze, że zostały zabrane z tej beznadziei. Dzięki Mazowszanka13 za interwencję. Mam do siebie żal, że za późno. Może to siedzenie w budzie było związane nie tylko z depresją, ale także z chorobą i bólem. Poczytałam sobie trochę o worku osierdziowym i zrobiło mi się słabo. Quote
Dusia-Duszka Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Mazowszanka13 gdyby nie Twoje zainteresowanie, suńka zmarłaby w tej budzie. A właściciele nawet by tego nie zauważyli. Nic sobie nie zarzucaj! Nie masz wpływu na wieloletnie zaniedbanie stanu tych zwierząt. 2 3 Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 Dzięki za wsparcie, bo kiepsko się z tym czuje. Quote
Anula Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Najważniejsze w tym wszystkim,że jednak sunia otrzymuje pomoc weterynaryjną.Może uda się ją jeszcze utrzymać przy życiu. Trudne to wszystko ale czasami nie mamy wpływu na losy psiaków,które latami tkwią na łańcuchach,w budach rozwalających się itp. W tym przypadku psiaki miały ogromne szczęście,że ktoś ich zauważył i zechciał pomóc.I to właśnie jest piękne i bardzo szlachetne. 1 1 Quote
elik Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 30 minut temu, Mazowszanka13 napisał: Dzięki za wsparcie, bo kiepsko się z tym czuje. Zupełnie bez powodu. Fakt, to przykre, że sunia tak poważnie chora, ale dzięki Twojej interwencji dostaje teraz pomoc i może wydobrzeje. 1 Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 Niestety, Kaja nie doczekała lepszego życia [*]. Może przynajmniej Bambino się uda godnie pożyć. Obie płaczemy z Panią Sylwią i przepraszamy za spóźnioną pomoc. Quote
konfirm31 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Chociaż się biedulka nie męczyła i nie konała w cierpieniach w samotności. Przytulam, Gosiu. 2 Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 Ostatnie zdjęcia. https://images91.fotosik.pl/321/f8d217cdcf04e9bagen.jpg https://images89.fotosik.pl/321/fec502055a46b1b4gen.jpg Quote
Nesiowata Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Biedna psina, ale teraz już nie cierpi. Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 11 minut temu, Jo37 napisał: Jak mi przykro. Odeszła sama? Chyba z pomocą. Nie miałam odwagi zapytać. Quote
Poker Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Biedna sunia. Lepiej, że nie umarła umęczona w tej cholernej budzie tylko spokojnie i juz nie cierpi. 1 Quote
seramarias Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 To takie niesprawiedliwe, tyle lat niedoli i teraz, kiedy była szansa na lepsze życie...Ale odeszła w godziwych warunkach, nie umierał sama w zimnej budzie, na brudnych szmatach... Biegaj sunieczko za tęczowym mostem [*] 1 1 Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 Oby jej synowi przynajmniej się poszczęściło. Quote
Poker Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Przed chwilą, Mazowszanka13 napisał: Oby jej synowi przynajmniej się poszczęściło. oby, i tak juz mu sie poszczęściło , bo nie jest już w tej budzie. Quote
Mazowszanka13 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 4 minuty temu, Poker napisał: oby, i tak juz mu sie poszczęściło , bo nie jest już w tej budzie. Masz rację, już się poszczęściło. Oby tylko jakieś choróbsko się nie objawiło. Quote
elik Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 14 minut temu, Poker napisał: Biedna sunia. Lepiej, że nie umarła umęczona w tej cholernej budzie tylko spokojnie i juz nie cierpi. Dokładnie tak. W budzie umarła by i nikt by o tym nie wiedział. Nie dane jej było godnie pożyć, ale przynajmniej umarła w godnych warunkach. Biedny psiak pewnie będzie tęsknił za sunią. Quote
agat21 Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Bardzo smutna historia suni, ale tak, jak piszecie: dobrze, że odeszła wśrod dobrych ludzi, zaopiekowana. Ile psów nie doczekuje nawet tego.. Oby jej synek chociaż miał dobry dom i kochających ludzi. Trzymaj się Gosiu, to Twoja zasługa, że sunia nie umarła sama w obskurnej budzie, a jej synek nie musi spać przy martwej mamie. 3 1 Quote
Recommended Posts