Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Mój pies od kilku dni zaczął robić żółta kupę. Dziś zrobił bardzo rzadką z białymi kuleczkami. Czy to robaki itp. ?Pies bierze tabletkii, nie chcę narazie mówić jakie a od kilku dni je mokra karmę Dolina Noteci. Od dwóch dni bardzo burczy mu w żołądku/jelitach zwłaszcza wieczorem takie bulgotanie i przelewanie. Puszcza gazy, nigdy wcześniej tego nie robił. Dołączam zdjęcie kału. Proszę o podpowiedzi, bardzo proszę. 

received_2695523540497127.jpeg

Posted

weź do pojemniczka trochę tej - jakże fotogienicznej - kupy i zanieś do weta do zbadania pod katem pasożytów.Nie ma innego sposobu,żebyś się dowiedział,czy pies ma pasozyty,czy nie.A jeśli ma nowa karmę - to najwyraźniej mu ona "nie wchodzi".

• Like 1
Posted

Uprzedzam - Dolina Noteci do każdej puszki bez względu na to jakie mięso jest w nazwie dodaje 36% wieprzowiny, ktora jest niewskazana dla psów a te bąbelki to mam nadzieję, ze nie tasiemiec.

Posted
1 godzinę temu, Mateusz1988 napisał:

A czy taka kupa może świadczyć o problemach z trzustką?

moze swiadczyc np.o lambliozie,zanieś do weta,do zbadania,to przecież nie jest ani trudne,ani kosztowne.

Posted

Bou rozumiem do tego przelewa mu się ciągle w brzuchu i bulgocze wieczorem zwłaszcza i bardzo dużo wydziela gazów brzydko pachnących. Z tąd moje obawy o trzustkę. Bierze leki IPP rano osłonowe ponieważ USG wykazało wrzody w układzie pokarmowym. 

Posted

Dziś rano zrobił taką bardzo ciemną. Nie rozumiem czemu z żółtej zrobiła się czarna jak smoła. Wczoraj zerwał sobie pazur i lizał krew, może to być przez to? Czy to efekt wrzodów żołądka?

received_2782615108639563.jpeg

Posted
22 godziny temu, Dusia-Duszka napisał:

Jeżeli nie jadł wątróbki, to krew w kale zabarwia na czarno. Raczej ta lizana z łapy.

Ryzyko pękniętego wrzoda w przewodzie pokarmowym również istnieje. Obserwuj zachowanie psa i kolejne odchody. 

Pies zachowuję się normalnie, dziś zrobił żółta kupę tak jakby ze skórką czarną - miejscowo nie na całości.

Posted
1 godzinę temu, Mateusz1988 napisał:

Pies zachowuję się normalnie, dziś zrobił żółta kupę tak jakby ze skórką czarną - miejscowo nie na całości.

Najprawdopodobniej jest ok. Wydalił zlizaną z łapy krew.

• Upvote 1
  • 3 months later...
  • 6 months later...
Posted
Dnia 22.06.2020 o 10:36, Rafał844 napisał:

Witaj, a nie karmiłas psa przypadkiem karmą ARION ryz i kurczak ?

Cześć, mozesz rozwinąć? Nasz szczeniak labradora je te karme i tez ma takie drobiny w kale

• 1 year later...
  • 1 year later...
Posted
On 2/20/2020 at 4:45 PM, Mateusz1988 said:

Witam. Mój pies od kilku dni zaczął robić żółta kupę. Dziś zrobił bardzo rzadką z białymi kuleczkami. Czy to robaki itp. ?Pies bierze tabletkii, nie chcę narazie mówić jakie a od kilku dni je mokra karmę Dolina Noteci. Od dwóch dni bardzo burczy mu w żołądku/jelitach zwłaszcza wieczorem takie bulgotanie i przelewanie. Puszcza gazy, nigdy wcześniej tego nie robił. Dołączam zdjęcie kału. Proszę o podpowiedzi, bardzo proszę. 

received_2695523540497127.jpeg

Dzień dobry, czy wiadomo co było psiakowi? Ja właśnie u mojej suczki zauważyłam ten sam problem.. proszę o radę pozdrawiam