Mateusz1988 Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Witam. Mój pies od kilku dni zaczął robić żółta kupę. Dziś zrobił bardzo rzadką z białymi kuleczkami. Czy to robaki itp. ?Pies bierze tabletkii, nie chcę narazie mówić jakie a od kilku dni je mokra karmę Dolina Noteci. Od dwóch dni bardzo burczy mu w żołądku/jelitach zwłaszcza wieczorem takie bulgotanie i przelewanie. Puszcza gazy, nigdy wcześniej tego nie robił. Dołączam zdjęcie kału. Proszę o podpowiedzi, bardzo proszę. Quote
bou Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 weź do pojemniczka trochę tej - jakże fotogienicznej - kupy i zanieś do weta do zbadania pod katem pasożytów.Nie ma innego sposobu,żebyś się dowiedział,czy pies ma pasozyty,czy nie.A jeśli ma nowa karmę - to najwyraźniej mu ona "nie wchodzi". 1 Quote
dwbem Posted February 20, 2020 Posted February 20, 2020 Uprzedzam - Dolina Noteci do każdej puszki bez względu na to jakie mięso jest w nazwie dodaje 36% wieprzowiny, ktora jest niewskazana dla psów a te bąbelki to mam nadzieję, ze nie tasiemiec. Quote
Mateusz1988 Posted February 20, 2020 Author Posted February 20, 2020 Ma apetyt właśnie już sam nie wiem - odnośnie tasiemca Quote
Mateusz1988 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 A czy taka kupa może świadczyć o problemach z trzustką? Quote
bou Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 1 godzinę temu, Mateusz1988 napisał: A czy taka kupa może świadczyć o problemach z trzustką? moze swiadczyc np.o lambliozie,zanieś do weta,do zbadania,to przecież nie jest ani trudne,ani kosztowne. Quote
Mateusz1988 Posted February 22, 2020 Author Posted February 22, 2020 Bou rozumiem do tego przelewa mu się ciągle w brzuchu i bulgocze wieczorem zwłaszcza i bardzo dużo wydziela gazów brzydko pachnących. Z tąd moje obawy o trzustkę. Bierze leki IPP rano osłonowe ponieważ USG wykazało wrzody w układzie pokarmowym. Quote
PakoPAKO Posted February 22, 2020 Posted February 22, 2020 Jeśli obawiasz się, że to trzustka to zrób badania z krwi na trzustkę cpli lipaze i amylaze. Quote
Mateusz1988 Posted February 29, 2020 Author Posted February 29, 2020 Dziś rano zrobił taką bardzo ciemną. Nie rozumiem czemu z żółtej zrobiła się czarna jak smoła. Wczoraj zerwał sobie pazur i lizał krew, może to być przez to? Czy to efekt wrzodów żołądka? Quote
Dusia-Duszka Posted February 29, 2020 Posted February 29, 2020 Jeżeli nie jadł wątróbki, to krew w kale zabarwia na czarno. Raczej ta lizana z łapy. Ryzyko pękniętego wrzoda w przewodzie pokarmowym również istnieje. Obserwuj zachowanie psa i kolejne odchody. Quote
Mateusz1988 Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 22 godziny temu, Dusia-Duszka napisał: Jeżeli nie jadł wątróbki, to krew w kale zabarwia na czarno. Raczej ta lizana z łapy. Ryzyko pękniętego wrzoda w przewodzie pokarmowym również istnieje. Obserwuj zachowanie psa i kolejne odchody. Pies zachowuję się normalnie, dziś zrobił żółta kupę tak jakby ze skórką czarną - miejscowo nie na całości. Quote
Dusia-Duszka Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 1 godzinę temu, Mateusz1988 napisał: Pies zachowuję się normalnie, dziś zrobił żółta kupę tak jakby ze skórką czarną - miejscowo nie na całości. Najprawdopodobniej jest ok. Wydalił zlizaną z łapy krew. 1 Quote
Rafał844 Posted June 22, 2020 Posted June 22, 2020 Witaj, a nie karmiłas psa przypadkiem karmą ARION ryz i kurczak ? Quote
Ved Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 Dnia 22.06.2020 o 10:36, Rafał844 napisał: Witaj, a nie karmiłas psa przypadkiem karmą ARION ryz i kurczak ? Cześć, mozesz rozwinąć? Nasz szczeniak labradora je te karme i tez ma takie drobiny w kale Quote
Niro123 Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 Rozwiązał się problem kupy u psa w postaci białek kaszki? Quote
KatarzynaKatarzyna Posted February 25, 2024 Posted February 25, 2024 On 2/20/2020 at 4:45 PM, Mateusz1988 said: Witam. Mój pies od kilku dni zaczął robić żółta kupę. Dziś zrobił bardzo rzadką z białymi kuleczkami. Czy to robaki itp. ?Pies bierze tabletkii, nie chcę narazie mówić jakie a od kilku dni je mokra karmę Dolina Noteci. Od dwóch dni bardzo burczy mu w żołądku/jelitach zwłaszcza wieczorem takie bulgotanie i przelewanie. Puszcza gazy, nigdy wcześniej tego nie robił. Dołączam zdjęcie kału. Proszę o podpowiedzi, bardzo proszę. Dzień dobry, czy wiadomo co było psiakowi? Ja właśnie u mojej suczki zauważyłam ten sam problem.. proszę o radę pozdrawiam Quote
Recommended Posts