Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie udało się:(

Poker do nich dzwoniła

sunia miała byc prezentem dla głowy rodziny

wszyscy zapewniali,że ucieszy sie,gotowi byli nawet wyjechac po nią w pół drogi

ale to za duże ryzyko,za daleko

gdyby to byli ludzie z Lublina można by było rozważac taka adopcję

ale powrót z Wrocławia t juz nie wchodzi w grę

Posted

Miałam jeszcze jeden telefon z Wałbrzycha

ale nie przekonywujący

myslicie,żeby to ogłoszenie dalej szło na Wrocław?

Może zmienić na inne miasto?

Tyśka na jakie miasto Ty ogłosiłaś?

Posted

Tak , Mittsu miała być niespodzianką dla pana domu. Zona i córka  nie dały się przekonać , że to nie jest dobry pomysł i że lepiej , aby pan świadomie wyraził zgodę na psa. Szkoda , bo dom chyba byłby całkiem niezły , ale pewnych spraw nie przeskoczymy. Dobro psa jest najważniejsze.

Posted

Były u nas pierwsze wiosenne burze; jak Mittsu reaguje na grzmoty?... wyje:)

A dzisiaj wieczorem spotkała jeża, na szczęście zdążył się zwinąć w kulkę. Ciężko mi było ja odciągnąć od niego... Mittsu jest bardzo wyrywna do wszystkiego: kur, ptaków, kotów, gryzoni, nawet na pszczoły próbowała polować... W każdą dziurę musi wsadzić ten ciekawski nosek. 

391830c060960754gen.jpg

6a10aeac20e0c49dgen.jpg

0a78a494c2c1eb57gen.jpg

1910025b4fa59b24gen.jpg

Posted

Dora ma problemy z komputerem, więc ja napiszę:

Mittsu ma dużą szansę na dom we Wrocławiu - dom z ogrodem + spacery, pani doświadczona w psiakach, no i dołoży się do transportu :)

Wizytę PA zrobi Poker - bardzo dziękujemy :)

Posted
11 minut temu, Isabel napisał:

Dora ma problemy z komputerem, więc ja napiszę:

Mittsu ma dużą szansę na dom we Wrocławiu - dom z ogrodem + spacery, pani doświadczona w psiakach, no i dołoży się do transportu :)

Wizytę PA zrobi Poker - bardzo dziękujemy :)

W sobotę będzie organizowany transport 3 psiaków od Toli Zamość-Nowa Sól.Może Mittsu by się udało podciągnąć pod ten transport.Transport organizuje Tola.

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Anula napisał:

W sobotę będzie organizowany transport 3 psiaków od Toli Zamość-Nowa Sól.Może Mittsu by się udało podciągnąć pod ten transport.Transport organizuje Tola.

Tak, wiem, przekazałam tę informację Dorze, dzwoniła już do Toli w tej sprawie. Wszystko zależy teraz od kierowcy, czy znajdzie się jeszcze miejsce dla Mittsu. No i jak przebiegnie wizyta PA.

Posted

Rozmawiałam z panią chętną pomóc Mittsu. Okazuje się ,że mieszkamy w jednej "wsi"i ona mnie zna , a jej nie.

Pani miała dotychczas Akity. Ostatnia sunia umarła tydzień temu.  W domu jest piesek 6 kg  adoptowany.

Pani mieszka z mężem , są oboje na emeryturze. Chcą wziąć Mitssu do DT z opcja DS , jeżeli psy się dogadają i sunia będzie łagodna do wnuków, które często bywają u dziadków. Ale to duże dzieci - 5. i 7. klasa. Jestem umówiona ,że zadzwonię z 2 godziny wcześniej i wpadnę do nich.

Trochę mnie niepokoi wiek państwa i wiek suni. Porozmawiam  o tej sprawie na miejscu. Pani mówiła o częściowym pokryciu kosztów transportu. Dopytam.

Dom jest położony w pięknym otoczeniu , pełnym miejsc do spacerów, wały samą Odrą.

Posted

Dziękuję Poker:)

Mam nadzieję ze sie uda,mógły to byc dt  dla suni

większy odzew na ogłoszenie jest z Wrocławia i okolic

juz rozmawiałam z kierowcą i Mitssu mogłaby dołączyc do transportu,który organizuje Tola

byłoby to w sobote 9 maja

Posted
7 godzin temu, Poker napisał:

Czyli transport tuż, tuż. Ile pani powinna się dołożyć?

Koszt transportu to 300zł

Ile pani zechce dołozyc do transportu to zawsze będzie mniej  do zapłacenia