DORA1020 Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 Ta suczka /bez imienia,bo w tym domu mówiono o niej pies/ to ok.1,5 roczna malizna. Od szczeniaczka na łańcuchu.Wcześniej łańcuch miał 1m.Ale po interwencji Krystyny Pomarańskiej został przedłużony. W brudnych garach chleb namoczony w wodzie.W mrozny dzień,taki jak dzisaj wszystko zamarznięte. Buda taka jak widac na zdjęciu.O słomie w budzie mowy nigy nie było Sunia nie spuszczana z łańcucha.Przy budzie wydeptane,przy deszczowej pogodzie błoto. Młoda sunia,przed nia całe życie.I w takich warunkach? Postanowiłam jej pomóc. Bezduszni ludzie chcieli ją oddać,bo alergia.....chyba na psy:( Nieważne.najważniejsze,że oddali,bo czasami jest walka o odebranie psa. Wczoraj.....05.02. Murka przyjechała po sunię.Juz jest bezpieczna i wolna.Teraz tylko finanse. Sunia bez deklaracji.Bardzo prosze o grosik dla małej suni. Z góry wszystkim serdecznie dziękuję:) A to numer konta Murki Hotelik u Murki Alior Bank 66 2490 0005 0000 4500 9421 4126 Mittsu w DS Quote
DORA1020 Posted February 6, 2020 Author Posted February 6, 2020 1 godzinę temu, Nesiowata napisał: Poproszę o nr konta Podałam w 1 poście. Quote
Tyśka) Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 Sunia wygląda na sporą... maliznę ;) Dobrze, że już bezpieczna. Mnie przeraża ile psiaków z naszego przytuliska tak kończy :( i że to nie zmienia się, mimo że świat idzie do przodu i zmienia się pokolenie... Quote
Nesiowata Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 16 minut temu, DORA1020 napisał: Podałam w 1 poście. Przepraszam - nawet nie zwróciłam uwagi. Quote
Anula Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 Wpłacę dla biednej suni 60,00zł tak jakby stała na 3 miesiące po 20,00zł.Mam nadzieję,że tak piękna sunia znajdzie szybko domek przy szybkiej sterylce i oporządzeniu jej. A Reks to chyba zalega w hoteliku,czy jest ogłaszany? Co mam wpisać w tytule? Quote
Nadziejka Posted February 6, 2020 Posted February 6, 2020 sciskuniam bardzo bardzo mozno za nowe zycie czarnulenki Quote
DORA1020 Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 12 godzin temu, Anula napisał: Wpłacę dla biednej suni 60,00zł tak jakby stała na 3 miesiące po 20,00zł.Mam nadzieję,że tak piękna sunia znajdzie szybko domek przy szybkiej sterylce i oporządzeniu jej. A Reks to chyba zalega w hoteliku,czy jest ogłaszany? Co mam wpisać w tytule? Dziękuję:) Sunia juz wysterylizowana.Krystyna o to zadbała,bo pierwszy miot patologia rozdała nie wiadomo komu. Sunia już odpchlona i odrobaczona. Murka mówiła,ze waży 11,5kg. Ale to zabiedzona sunia,wiec docelowo będzie ważyła więcej W tytule wpisz "sunia od Krystyny" Sunia nie ma imienia,czekam na propozycje. Rex jest ogłaszany.Ale zainteresowanie zerowe. Quote
DORA1020 Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 17 godzin temu, Nesiowata napisał: Przepraszam - nawet nie zwróciłam uwagi. Nie zwróciłaś:)........bo dopisałam dopiero po Twoim wpisie:) Quote
DORA1020 Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 17 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Sunia wygląda na sporą... maliznę ;) Dobrze, że już bezpieczna. Mnie przeraża ile psiaków z naszego przytuliska tak kończy :( i że to nie zmienia się, mimo że świat idzie do przodu i zmienia się pokolenie... Staram sie pomagac jak mogę.Niestety mogę niewiele. Cieszę się,że Rex i sunia zostały zabrane.Ale znam problem polskiej wsi:( Quote
Nadziejka Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 Czaruniu Tobe kramik choc malenki czaruje z serca zaraz bedzie gotowy 1 Quote
Nadziejka Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 !Pomozmy suni wyrwanej z koszmaru - malenki sercem dla Czarnusi od Dory1020 Quote
agat21 Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 Jesteście wspaniałe :))) Dałyście normalne życie kolejnemu psu. Nie zadeklaruję się na razie, bo sama jeszcze nie wiem na czym stoję (lub leżę! :DDD z nowym psiakiem z radys) 1 Quote
Murka Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 Sunia bardzo fajna, łagodniutka. Trudno jej zdjęcia zrobić, bo cały czas jest w ruchu. Jak smycz zarzuciłam o płotek, żeby mieć odejście i z nadzieją, że może sunia na chwilę się "zdziwi" i stanie nieruchomo, to zaczęła non stop chodzić w te i we wte - żadne cmokania, miauczenia itd. nie działały - syndrom łańcuchowy:( To jedyne w normalnej pozie i tylko dzięki temu, że mam szybki aparat:) A tu nasz dziadek Czarek się wita z nową lokatorką (sunia fajnie reaguje na psy): Na smyczy chodzi bardzo chaotycznie, ale dziś już było lepiej niż wczoraj, także szybko ogarniemy. Sunia została odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i wirusówkom, koszt wszystkiego to 146 zł: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/365ffea52fd7e89c Co do imienia to mam propozycję Mittsu (to po japońsku Trzy - od trzech kolorów:)). Może takie niezwykłe imię zwykłej suni pomoże znaleźć dom. Jeśli chodzi o finanse, to jest trochę pozostałości po Mai i Roxi (107,20 zł) i mam cały czas wpłaty od ŚWIAT oraz helli (w sumie na ten moment 190 zł). 3 Quote
DORA1020 Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 4 godziny temu, agat21 napisał: Jesteście wspaniałe :))) Dałyście normalne życie kolejnemu psu. Nie zadeklaruję się na razie, bo sama jeszcze nie wiem na czym stoję (lub leżę! :DDD z nowym psiakiem z radys) Wspaniałe to są zwierzaki:) Takie mądre,kochane,ufające ludziom i płacące za ta ufność ogromną cenę Quote
DORA1020 Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 2 godziny temu, Murka napisał: Sunia bardzo fajna, łagodniutka. Trudno jej zdjęcia zrobić, bo cały czas jest w ruchu. Jak smycz zarzuciłam o płotek, żeby mieć odejście i z nadzieją, że może sunia na chwilę się "zdziwi" i stanie nieruchomo, to zaczęła non stop chodzić w te i we wte - żadne cmokania, miauczenia itd. nie działały - syndrom łańcuchowy:( Sliczna sunieczka:) Ale i zdjęcia ładne,wyrazne:) Mnie się podoba imię Czarusia,chociaż może troszeczkę za długie,ale chyba pasujące do niej. O łańcuchu niedługo biedactwo zapomni. Quote
auraa Posted February 7, 2020 Posted February 7, 2020 Jest bardzo ładna. Ma takie zdecydowane umaszczenie ale oczka jeszcze smutne ... Quote
DORA1020 Posted February 7, 2020 Author Posted February 7, 2020 Ale już teraz będzie tylko lepiej Quote
Anula Posted February 8, 2020 Posted February 8, 2020 14 godzin temu, Murka napisał: Co do imienia to mam propozycję Mittsu (to po japońsku Trzy - od trzech kolorów:)). Może takie niezwykłe imię zwykłej suni pomoże znaleźć dom. Z doświadczenia wiem,że imię ma też znaczenie przy adopcji.Ładne oryginalne imię przyciąga ludzi. Mittsu super imię. Pieniążki przelałam. Quote
Nadziejka Posted February 8, 2020 Posted February 8, 2020 Dnia 7.02.2020 o 08:50, Nadziejka napisał: !Pomozmy suni wyrwanej z koszmaru - malenki sercem dla Czarnusi od Dory1020 ...zapraszam bazarek otwarty wyszukalam wyczarowalam bardzo milo bedzie jesli wievcej osob odwiedzi Quote
DORA1020 Posted February 9, 2020 Author Posted February 9, 2020 Dziekuję serdecznie za bazarek dla sunieczki:) Jakie w końcu imię? Quote
Nesiowata Posted February 9, 2020 Posted February 9, 2020 6 godzin temu, DORA1020 napisał: Jakie w końcu imię? Murka zaproponowała Mittsu. Jest niepowtarzalne. Quote
Ingrid44 Posted February 9, 2020 Posted February 9, 2020 Jestem u Suni i oczywiście pomogę finansowo. Quote
DORA1020 Posted February 10, 2020 Author Posted February 10, 2020 22 godziny temu, Ingrid44 napisał: Jestem u Suni i oczywiście pomogę finansowo. Dziękuję:) Quote
Recommended Posts