Jump to content
Dogomania

Albinek jest już kochany i szczęśliwy w swoim domku od 4.04.2020 r. :) Albinek już po operacji. Czekamy na wynik. Mały psiak z guzem w pyszczku. W schronie czekała go pewna śmierć głodowa, bo kto zauważyłby, że biedak nie je?

Recommended Posts

Posted

Trzeba go będzie zmierzyć ile ma w kłębie i zważyć to będziemy miały pojęcie o psiaku.Zresztą te dane będą potrzebne do ogłoszeń.

A Albinek jest cudny.Ogromnie się cieszę,że jest w DT w domowych warunkach.

Jeżeli chodzi o wypalanie laserem to jest to super metoda,praktycznie nie widać zabiegu i piorunem się goi.Mój Miki miał kilka razy robione zabiegi tą metodą.Dla mnie to rewelacja,tylko nie wszystkie Lecznice posiadają laser i nie wszystkie zmiany nadają się do usunięcia laserem.

Posted
2 godziny temu, jaguska napisał:

A te zdjęcia mnie zdezorientowały, na pierwszych dwóch wygląda na sporego pieska a na trzecim jak śpi, na małego, to jaki on jest???

42 minuty temu, ewu napisał:

Nieduży, drobniutki.

Poproszę Panią Kasię, żeby przed operacją postawiła go u weta na wadze. To przyda się nam   potem do ogłoszeń.

Posted
3 minuty temu, Anula napisał:

Trzeba go będzie zmierzyć ile ma w kłębie i zważyć to będziemy miały pojęcie o psiaku.Zresztą te dane będą potrzebne do ogłoszeń.

A Albinek jest cudny.Ogromnie się cieszę,że jest w DT w domowych warunkach.

Jeżeli chodzi o wypalanie laserem to jest to super metoda,praktycznie nie widać zabiegu i piorunem się goi.Mój Miki miał kilka razy robione zabiegi tą metodą.Dla mnie to rewelacja,tylko nie wszystkie Lecznice posiadają laser i nie wszystkie zmiany nadają się do usunięcia laserem.

Pisałyśmy razem Aniu :)
Także i wzrost będzie potrzebny do ogłoszeń.

Zgadzam się z Tobą w stu procentach  :) I też ogromnie się cieszę, że mama Pani Kasi zgodziła się go przyjąć.

Może w tej przychodni mają laser. Wszystko będziemy wiedziały już jutro.

Posted

A tak na poważnie to warto robić ogłoszenia z podaną wagą i wzrostem.My od kilku lat robimy ogłoszenia z tą informacją i nie mamy problemu tego typu,że psiak wydawał się mniejszy na zdjęciach czy większy a jak został zaadoptowany to ludzie zdawali sobie sprawę z wielkości psa.Gro osób szuka sobie psiaka pod siebie,dostosowanego do swoich warunków.Nasza Effi jutro jedzie do DS i pani była zadowolona z podanych tych informacji bo takiego psiaka właśnie szukała aby w razie problemu mogła go nosić po schodach ponieważ mieszka na czwartym piętrze.Dla niej istotna była wielkość i waga a nie np.wiek(Effi ma 8 lat).Dałam tylko przykład z naszego doświadczenia.

Nie raz na wątku czytałam,że np.pani sądziła po zdjęciach,że to jest psiak np.mniejszy.Trzeba pamiętać o tym,że zdjęcia to tylko podgląd a rzeczywistość jest inna.

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Anula napisał:

A tak na poważnie to warto robić ogłoszenia z podaną wagą i wzrostem.My od kilku lat robimy ogłoszenia z tą informacją i nie mamy problemu tego typu,że psiak wydawał się mniejszy na zdjęciach czy większy a jak został zaadoptowany to ludzie zdawali sobie sprawę z wielkości psa.Gro osób szuka sobie psiaka pod siebie,dostosowanego do swoich warunków.Nasza Effi jutro jedzie do DS i pani była zadowolona z podanych tych informacji bo takiego psiaka właśnie szukała aby w razie problemu mogła go nosić po schodach ponieważ mieszka na czwartym piętrze.Dla niej istotna była wielkość i waga a nie np.wiek(Effi ma 8 lat).Dałam tylko przykład z naszego doświadczenia.

Nie raz na wątku czytałam,że np.pani sądziła po zdjęciach,że to jest psiak np.mniejszy.Trzeba pamiętać o tym,że zdjęcia to tylko podgląd a rzeczywistość jest inna.

To fakt, zdjęcie niedokładnie oddaje rzeczywistość. Zdarza się, że psiak, czy cokolwiek na zdjęciu wygląda większe lub mniejsze niż jest w rzeczywistości. Podanie wagi i wzrostu pozwala uniknąć pomyłek.
Na pewno w ogłoszeniach podana będzie waga, wzrost i wiek Albinka :)

Posted
18 minut temu, Poker napisał:

coś wiadomo ?

Nic nowego. Jeśli chodzi o operację, to będzie jutro,  ja namieszałam okrutnie. Zmęczenie materiału  :)  Emocje mnie wykończyły.

Posted

Rozmawiałam z P., Kasią. Poprosiłam o zważenie Albinke i zapytanie o możliwość kastracji w dniu jutrzejszym i kiedy będzie możliwe odrobaczenie Albiego, żeby mu nie zaszkodzić. To nie jest klinika i Pani Kasia nie wie czy dysponują laserem. Powiedziałam, że gdyby był możliwy wybór pomiędzy metodą tradycyjną, a laserową, to żeby wybrała laserową i przypomniałam o badaniu histo... Pani Kasia powiedziała, że ma wszystko zapisane, żeby czegoś nie zapomnieć. Super :).

Mamy wiadomość od Albisia, że: - Spacerki,  jedzonko ciepełko i spanko. Jest fajnie Albinek pozdrawia.

20200130-115740.jpg

20200130-122120.jpg

20200130-200354.jpg

20200130-200523.jpg

Biedna ta mordeczka z tym paskudztwem  :(

Albinek jest bardzo grzecznym psiaczkiem. Utrzymuje czystość w domu, w nocy śpi spokojnie i jest bardzo miziaty.

Pies marzenie  :)

Posted
3 minuty temu, jaguska napisał:

Zaglądam wieczorkiem do bubulinka, jutro już się tego paskudztwa pozbędzie z pycholka i oby wszystko było dobrze.

dobranocka-ruchomy-obrazek-0016.gif

No właśnie, żeby było dobrze :(  Już mnie łeb rozbolał od tego rozmyślania. Wczoraj emocje i obawy związane z wyciągnięciem Albinka ze schronu, dzisiaj obawa o to paskudztwo, czy wszystko pójdzie jak trzeba :(

Posted
10 minut temu, Ewa Marta napisał:

Ale stres, oby jutro wszystko się udało, a guz okazał się niezlośliwy. Za to potrzymam kciuki mocno!!!

To jest chyba teraz marzenie nas wszystkich. Żeby operacja przebiegła sprawnie i oby guz był niezłośliwy.
Będę się modlić o to do św. Franciszka.