Anula Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Trzeba go będzie zmierzyć ile ma w kłębie i zważyć to będziemy miały pojęcie o psiaku.Zresztą te dane będą potrzebne do ogłoszeń. A Albinek jest cudny.Ogromnie się cieszę,że jest w DT w domowych warunkach. Jeżeli chodzi o wypalanie laserem to jest to super metoda,praktycznie nie widać zabiegu i piorunem się goi.Mój Miki miał kilka razy robione zabiegi tą metodą.Dla mnie to rewelacja,tylko nie wszystkie Lecznice posiadają laser i nie wszystkie zmiany nadają się do usunięcia laserem. Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 2 godziny temu, jaguska napisał: A te zdjęcia mnie zdezorientowały, na pierwszych dwóch wygląda na sporego pieska a na trzecim jak śpi, na małego, to jaki on jest??? 42 minuty temu, ewu napisał: Nieduży, drobniutki. Poproszę Panią Kasię, żeby przed operacją postawiła go u weta na wadze. To przyda się nam potem do ogłoszeń. Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 3 minuty temu, Anula napisał: Trzeba go będzie zmierzyć ile ma w kłębie i zważyć to będziemy miały pojęcie o psiaku.Zresztą te dane będą potrzebne do ogłoszeń. A Albinek jest cudny.Ogromnie się cieszę,że jest w DT w domowych warunkach. Jeżeli chodzi o wypalanie laserem to jest to super metoda,praktycznie nie widać zabiegu i piorunem się goi.Mój Miki miał kilka razy robione zabiegi tą metodą.Dla mnie to rewelacja,tylko nie wszystkie Lecznice posiadają laser i nie wszystkie zmiany nadają się do usunięcia laserem. Pisałyśmy razem Aniu :) Także i wzrost będzie potrzebny do ogłoszeń. Zgadzam się z Tobą w stu procentach :) I też ogromnie się cieszę, że mama Pani Kasi zgodziła się go przyjąć. Może w tej przychodni mają laser. Wszystko będziemy wiedziały już jutro. Quote
Aska7 Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 5 minut temu, elik napisał: Także i wzrost będzie potrzebny do ogłoszeń. Spokojnie, może nie będzie potrzeby hi, hi : ) 1 Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 2 minuty temu, Aska7 napisał: Spokojnie, może nie będzie potrzeby hi, hi : ) Askaaa, co Ty kombinujesz??? :) Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 36 minut temu, Aska7 napisał: Ja nic. To kto? ;) Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 26 minut temu, Aska7 napisał: Spokojnie, się zobaczy. Ok wrzucam na luz. Teraz najważniejsza jutrzejsza operacja. Quote
Aska7 Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 2 minuty temu, elik napisał: Ok wrzucam na luz. Teraz najważniejsza jutrzejsza operacja. Tak jest Quote
Nesiowata Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 32 minuty temu, elik napisał: To kto? ;) Los... 1 Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 3 minuty temu, Nesiowata napisał: Los... Sie zobaczy :) Quote
Anula Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 A tak na poważnie to warto robić ogłoszenia z podaną wagą i wzrostem.My od kilku lat robimy ogłoszenia z tą informacją i nie mamy problemu tego typu,że psiak wydawał się mniejszy na zdjęciach czy większy a jak został zaadoptowany to ludzie zdawali sobie sprawę z wielkości psa.Gro osób szuka sobie psiaka pod siebie,dostosowanego do swoich warunków.Nasza Effi jutro jedzie do DS i pani była zadowolona z podanych tych informacji bo takiego psiaka właśnie szukała aby w razie problemu mogła go nosić po schodach ponieważ mieszka na czwartym piętrze.Dla niej istotna była wielkość i waga a nie np.wiek(Effi ma 8 lat).Dałam tylko przykład z naszego doświadczenia. Nie raz na wątku czytałam,że np.pani sądziła po zdjęciach,że to jest psiak np.mniejszy.Trzeba pamiętać o tym,że zdjęcia to tylko podgląd a rzeczywistość jest inna. 1 Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 4 godziny temu, Anula napisał: A tak na poważnie to warto robić ogłoszenia z podaną wagą i wzrostem.My od kilku lat robimy ogłoszenia z tą informacją i nie mamy problemu tego typu,że psiak wydawał się mniejszy na zdjęciach czy większy a jak został zaadoptowany to ludzie zdawali sobie sprawę z wielkości psa.Gro osób szuka sobie psiaka pod siebie,dostosowanego do swoich warunków.Nasza Effi jutro jedzie do DS i pani była zadowolona z podanych tych informacji bo takiego psiaka właśnie szukała aby w razie problemu mogła go nosić po schodach ponieważ mieszka na czwartym piętrze.Dla niej istotna była wielkość i waga a nie np.wiek(Effi ma 8 lat).Dałam tylko przykład z naszego doświadczenia. Nie raz na wątku czytałam,że np.pani sądziła po zdjęciach,że to jest psiak np.mniejszy.Trzeba pamiętać o tym,że zdjęcia to tylko podgląd a rzeczywistość jest inna. To fakt, zdjęcie niedokładnie oddaje rzeczywistość. Zdarza się, że psiak, czy cokolwiek na zdjęciu wygląda większe lub mniejsze niż jest w rzeczywistości. Podanie wagi i wzrostu pozwala uniknąć pomyłek. Na pewno w ogłoszeniach podana będzie waga, wzrost i wiek Albinka :) Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 18 minut temu, Poker napisał: coś wiadomo ? Nic nowego. Jeśli chodzi o operację, to będzie jutro, ja namieszałam okrutnie. Zmęczenie materiału :) Emocje mnie wykończyły. Quote
Onaa Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzień Albinka. 1 Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 Rozmawiałam z P., Kasią. Poprosiłam o zważenie Albinke i zapytanie o możliwość kastracji w dniu jutrzejszym i kiedy będzie możliwe odrobaczenie Albiego, żeby mu nie zaszkodzić. To nie jest klinika i Pani Kasia nie wie czy dysponują laserem. Powiedziałam, że gdyby był możliwy wybór pomiędzy metodą tradycyjną, a laserową, to żeby wybrała laserową i przypomniałam o badaniu histo... Pani Kasia powiedziała, że ma wszystko zapisane, żeby czegoś nie zapomnieć. Super :). Mamy wiadomość od Albisia, że: - Spacerki, jedzonko ciepełko i spanko. Jest fajnie Albinek pozdrawia. Biedna ta mordeczka z tym paskudztwem :( Albinek jest bardzo grzecznym psiaczkiem. Utrzymuje czystość w domu, w nocy śpi spokojnie i jest bardzo miziaty. Pies marzenie :) Quote
jaguska Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Zaglądam wieczorkiem do bubulinka, jutro już się tego paskudztwa pozbędzie z pycholka i oby wszystko było dobrze. Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 16 minut temu, Poker napisał: Brzydki ten guz. Kalafior. Czy ten kształt coś sugeruje :( ? Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 3 minuty temu, jaguska napisał: Zaglądam wieczorkiem do bubulinka, jutro już się tego paskudztwa pozbędzie z pycholka i oby wszystko było dobrze. No właśnie, żeby było dobrze :( Już mnie łeb rozbolał od tego rozmyślania. Wczoraj emocje i obawy związane z wyciągnięciem Albinka ze schronu, dzisiaj obawa o to paskudztwo, czy wszystko pójdzie jak trzeba :( Quote
Ewa Marta Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Ale stres, oby jutro wszystko się udało, a guz okazał się niezlośliwy. Za to potrzymam kciuki mocno!!! 1 Quote
elik Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 10 minut temu, Ewa Marta napisał: Ale stres, oby jutro wszystko się udało, a guz okazał się niezlośliwy. Za to potrzymam kciuki mocno!!! To jest chyba teraz marzenie nas wszystkich. Żeby operacja przebiegła sprawnie i oby guz był niezłośliwy. Będę się modlić o to do św. Franciszka. Quote
Recommended Posts