Jump to content
Dogomania

Czy te warunki są dobre ?  

3 members have voted

1. 1. Czy te warunki są dobre ?

• Tak
      0
    • Nie
      3

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry 

Czy wyżły weimarskie nadają się na podwórko .

Mam dom z dużym ogrodem będzie tam wypuszczany , a na noc będzie w dużym kojcu .

Oczywiście tagże dłuuuuuuuugie 1,5 godzinne spacery 2 razy dziennie , oraz 1-2 , 30 minutowe .

Nie moge sobie pozwolić na psa w domu .

Posted

To jest rasa bez podszerstka i nie nadaje sie do życia na zewnątrz bo będzie marzł.  A osobiście jestem przeciwna trzymaniu psów poza domem a jeżeli już to rasy długowłose, mogące żyć na zewnątrz takie jak kaukazy, bernardyny itp.

Posted
19 minut temu, dwbem napisał:

kaukazy, bernardyny itp.

hyhy...bernardyn - owszem uwielbia np. śnieg,ale nade wszystko uwielbia swojego czlowieka i nie da się go 'trzymać na dworze'.

Chyba,że rozbiję namiot w ogrodzie,a to i owszem...chętnie mi potowarzyszy.

Ale może ja mam jakąś podróbkę? :))

A co mi tam...opowiem Wam anegdotkę dot.bernardyna:

noc,wszyscy śpią,okna i drzwi pozamykane,nagle żona budzi męża:

- kochanie,wstawaj!słyszysz ten łomot?ktoś się do nas włamuje,co robić?!

- obudź bernardyna (!!!),a potem dzwoń na policję.

:)

Posted
Dnia 22.01.2020 o 18:50, Zuzanna2007 napisał:

Oczywiście tagże dłuuuuuuuugie 1,5 godzinne spacery 2 razy dziennie ,

a ja myslałam że 1,5 godziny spaceru to jest zawsze tyle samo - czyli niedużo; bo trudno gdziekolwiek dojść, pobyc tam i wrócic - w takim krótkim czasie

a widać w Twoim kraju czas inaczej biegnie i 1,5 godzinny spacer jest  strasznie długi

po co ci wyżeł weimarski ?

Posted
Dnia 24.01.2020 o 14:27, al'akir napisał:

Dla mojego psa jeden spacer dziennie 1,5h to długo, a ma motorek w tyłku i super akumulator perpetuum mobile.

Zależy od tego co się robi na tym spacerze.

ale chodzi o wyżla weimarskiego, który cały czas, poza tymi 2 spacerami , spędza w kojcu/ na podwórku

dla takiego wyżła - te dwa spacery po 1,5 godziny i wszystko -to jest mało ruchu i mało kontaktu z człowiekiem; 

jeśli ktoś ma małego psa, i do tego ten pies mieszka w domu - to jest to całkiem inna sytuacja po prostu; trudno to porównywać

wyżły potrzebują ruchu, zajęcia - nie lubią bezczynności -to nie jest pies "na podwórko" ; no chyba, że ktos jest  np aktywnym myśliwym i  coś robi regularnie  z takim psem