Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie

Szukam karmy suchej dla mojej suni(1 rok i 2 msc)- jest uczulona na soje,kukurydze, przenicę, ryż, ziemniaki, groch i owies. Jest wolna od mięsa.Proszę pomóżcie- powoli tracę nadzieję:-(

Proszę o oferty w rozsądnej cenie.

z góry dzięki wielkie

pozdr

Marta

Posted
2 godziny temu, martika3110 napisał:

Proszę o oferty w rozsądnej cenie.

z góry dzięki wielkie

pozdr

Marta

Nie rozumiem stwierdzenia "jest wolna od mięsa" ??Tzn.że na mięso nie jest uczulona,czy karma ma być wolna od mięsa - możesz wyjaśnić?

Jeśli może jeść mięso to najłatwiej będzie ja karmić karma gotowaną - makaron,mięsko,warzywa (oprócz pora i cebuli).

Poza tym - o jakie oferty Ci chodzi?Tu najwyżej ludzie mogą podzielić się doświadczeniami,a karmami nikt tu nie handluje,ani ich nie oferuje:)

Posted

Mam psy ponad 52 lata i całe życie karmię je naturalnie czyli mięsem z dodatkiem warzyw i ew. ryżu, makaronu czy parzonych płatkow i do dzisiaj nie wiem co to alergie. Niestety alergie powstały po wprowadzeniu róznych suchych karm, ja i moje psy jesteśmy im przeciwne i dobrze na tym wychodzimy. A mięso dla psów jest duzo tańsze od dobrej karmy i napewno zdrowsze.

Posted
2 godziny temu, martika3110 napisał:

Szukam karmy suchej dla mojej suni(1 rok i 2 msc)- jest uczulona na soje,kukurydze, przenicę, ryż, ziemniaki, groch i owies

Jeśli jest uczulony na to wszystko, to masz spory problem, karma sucha gotowa może spróbuj Carnilove, z gotowcow tylko niektóre puszki wchodzą w grę ale tu też musisz być ostrożna i patrzeć na skład, bo makaron najczęściej równa się przenica... 

Najlepszym wyjściem byłoby gotowanie, jako uzupelniacz, może spróbuj kaszę, a jeśli i ja będzie źle psina trawila, to pozostaną warzywa. 

• Like 1
Posted
47 minut temu, bou napisał:

Nie rozumiem stwierdzenia "jest wolna od mięsa" ??Tzn.że na mięso nie jest uczulona,czy karma ma być wolna od mięsa - możesz wyjaśnić?

Jeśli może jeść mięso to najłatwiej będzie ja karmić karma gotowaną - makaron,mięsko,warzywa (oprócz pora i cebuli).

Poza tym - o jakie oferty Ci chodzi?Tu najwyżej ludzie mogą podzielić się doświadczeniami,a karmami nikt tu nie handluje,ani ich nie oferuje:)

witaj,

Moja sunia nie jest uczulona na żadne mięso. Proszę nie bierz każde słowo dosłownie chodziło mi o dobra rade, polecenie jakiejkolwiek karmy bez wymienionych produktów .Jeśli nie znajdę karmy będę zmuszona gotować dla mojego przyjaciela.

pozdr serdecznie

Posted
37 minut temu, dwbem napisał:

Mam psy ponad 52 lata i całe życie karmię je naturalnie czyli mięsem z dodatkiem warzyw i ew. ryżu, makaronu czy parzonych płatkow i do dzisiaj nie wiem co to alergie. Niestety alergie powstały po wprowadzeniu róznych suchych karm, ja i moje psy jesteśmy im przeciwne i dobrze na tym wychodzimy. A mięso dla psów jest duzo tańsze od dobrej karmy i napewno zdrowsze.

To tylko pozazdrościć- wszystkiego dobrego

Posted
25 minut temu, iza121 napisał:

Jeśli jest uczulony na to wszystko, to masz spory problem, karma sucha gotowa może spróbuj Carnilove, z gotowcow tylko niektóre puszki wchodzą w grę ale tu też musisz być ostrożna i patrzeć na skład, bo makaron najczęściej równa się przenica... 

Najlepszym wyjściem byłoby gotowanie, jako uzupelniacz, może spróbuj kaszę, a jeśli i ja będzie źle psina trawila, to pozostaną warzywa. 

niestety Carnilove odpada bo jest groch,mimo wszystko dziękuje za radę i życze wszystkiego dobrego

Posted
4 godziny temu, martika3110 napisał:

witaj,

Moja sunia nie jest uczulona na żadne mięso. Proszę nie bierz każde słowo dosłownie chodziło mi o dobra rade, polecenie jakiejkolwiek karmy bez wymienionych produktów .Jeśli nie znajdę karmy będę zmuszona gotować dla mojego przyjaciela.

pozdr serdecznie

Jak nie będę wiedziała o co chodzi,to jak Ci poradzić?Jak nie brać 'dosłownie'?Domyslać się?

Martika - wpisz  w Google "karmy dla psów alergicznych",czytaj skład - znajdziesz coś dla swojego psa.Poza tym - gotowanie to fajna opcja,możesz mrozić,a przynajmniej wiesz,co pies zjada.

Posted

Co rozumiesz  pod pojęciem  "w przystępnej cenie ". ?

Zobacz na Alpha Spirit.  Ma dobry skład.

W sumie to organizm Twojej suni dobrze mówi. Pies to nie kura. 

Posted

Jeżeli koniecznie chcesz karmić psa suchym to zerknij na karmy Eden Dog (zwłaszcza wersja półwilgotna), ZiwiPeak i Haringo. Te karmy mają mniejsze dawkowanie, więc nie wychodzą tak drogo jak to wygląda na pierwszy rzut oka - ale na pewno drożej niż samodzielne przygotowanie posiłku. Ważne jednak, aby właściwie te karmy przechowywać, ze względu na sposób produkcji nie są tak "trwałe" jak suche z niższej półki. ;)