Bogusik Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 32 minuty temu, Tola napisał: Byłam dzisiaj znowu w schronisku zarezerwować jeszcze sunię, którą wiele miesięcy temu wypatrzyła Jagna. Widziałam dzisiaj z daleka za siatką szorstka sunię, zakumplowała się chyba Greta od Jo37. Malutka seniorkę tez widziałam, jak zwykle stała z noskiem przyklejonym do siatki i wypatrywała człowieka. Jesteśmy umówieni z Arkiem, TZem anecik jutro o 8.00 w schronisku, prosimy o kciuki, żeby to wydawanie psiaków, zakładanie im obroży odbyło się sprawnie i bez problemów. Dziękujemy Martuniu za info. i będziemy mocno trzymać kciuki! Quote
Havanka Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Powodzenia jutro ! Wszyscy trzymamy mocno kciuki za jutrzejszy dzień !!! Quote
Anula Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 Otrzymałam wiadomość od Toli,że wszystkie psiaki sprawnie zostały zapakowane i wyruszyły w drogę o 8,23. Teraz trzymajmy kciuki i bądźmy myślami aby szczęśliwie dojechały do Anecik a później do hoteliku. 3 Quote
Bogusik Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Effi i Fanni opuszczają schronisko i teraz aby bezpiecznie i szczęśliwie dojechały do Szafirków! Tu Za Gretą widać Fanni: Quote
Nesiowata Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Zaczyna się nowe, dobre psie życie... Quote
Onaa Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Powodzenia psiaczki i szczęśliwej podróży :). Quote
Havanka Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Po raz ostatni widzimy je w tym stanie. Za kilka dni to będą już inne sunie ! Szczęśliwej drogi ! 1 Quote
szafirka Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Czekam na dziewczynki, w ciągu najbliższej godziny powinny przesiąść się na pokład szafirka, a około 20 będziemy się witać w domu. Na poniedziałek umówiona wizyta u weta. 2 Quote
Anula Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 Tu wszyscy czekamy z niecierpliwością aby zakończył się ten trudny dzień. Quote
Anula Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 Tola mi napisała,że psiaki przepakowane o 14,45 od p.Arka i ruszają w następną drogę z p.Piotrem. Quote
Jaaga Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Jakie wystraszone oczka, już chyba po raz ostatni. Dziewczyny wkrótce odetchną. Moja już najadła się i odpoczywa. Quote
Bogusik Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 4 godziny temu, szafirka napisał: Czekam na dziewczynki, w ciągu najbliższej godziny powinny przesiąść się na pokład szafirka, a około 20 będziemy się witać w domu. Na poniedziałek umówiona wizyta u weta. Dziękujemy Haniu za umówienie wizyty.Nie wiem co ze spa bo śmierdzą okropnie i nie wiadomo w jakim stanie jest sierść.... Quote
Anula Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 P.Piotr zajechał do mnie z psiakami.Wszystkie są cudne i nie są duże.Wyjechał ode mnie 19,20.Powinien dojechać do Nowej Soli o 20.Tam będą czekać adoptujący Jogusia aby zabrać go do domku swojego. P.Piotr pokazał mi kamerkę zamontowaną z tyłu w samochodzie aby mógł obserwować psiaczki.Super pomysł i zarazem profesjonalizm.Psiaki są transportowane bardzo bezpiecznie,są dokupione dwa spore kontenerki lotnicze jeszcze. 1 1 Quote
Olena84 Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Jestem u dziewczynek dzisiejszego transportu po nowe życie ;) Quote
Anula Posted January 11, 2020 Author Posted January 11, 2020 A Nesiowata nam zrobiła bardzo miłą niespodziankę.Dziewczynki dostały 30,00zł na dobry początek. Nesiowata jesteś Kochana nigdy nie zapominasz o naszych psiakach.DZIĘKUJĘ. 1 Quote
Bogusik Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 26 minut temu, Olena84 napisał: Jestem u dziewczynek dzisiejszego transportu po nowe życie ;) Witamy serdecznie Olenko :) Psiaczki właśnie dotarły szczęśliwie do Hoteliku :) 1 Quote
Gabi79 Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 1 minutę temu, Bogusik napisał: Witamy serdecznie Olenko :) Psiaczki właśnie dotarły szczęśliwie do Hoteliku :) To super, jak zawsze będę suniom mocno kibicować Quote
Bogusik Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Przed chwilą, Gabi79 napisał: To super, jak zawsze będę suniom mocno kibicować Będzie nam bardzo miło Gabrysiu :) Quote
Tola Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Effi, po wyprowadzeniu ze schroniskowego boksu, straciła całą odwagę i trzeba było ja wynosić na rękach. Potem w budynku, przy wypisie, dreptała na smyczy, ale widać było, ze boi się. Fanni została wyprowadzona jako druga, dzielnie szła na smyczy i tylko przy wejściu w budynku miała opory. Bez problemu weszła do klatki w aucie i od razu się w niej ułożyła. 1 Quote
Tola Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Effii i Fanni zaczęły dzisiaj nowe życie; bardzo dziękuje Anuli i Bogusi za te kolejne dwa psie życia 1 Quote
Anula Posted January 12, 2020 Author Posted January 12, 2020 Hotelik opłacony za I - 420,00zł. Mam bardzo dobrą wiadomość,elficzkowa podtrzymała stałą deklaracje i przeniosła z Nussi na nasze dwie sunie.DZIĘKUJEMY. 1 Quote
szafirka Posted January 12, 2020 Posted January 12, 2020 Effi to najbardziej wyluzowana sunia tego transportu, chodzi z główką do góry i patrzy kto by tu ją jeszcze mógł pogłaskać :) Gdyby miała krótki pyszczek, to mogłaby być pekińczykiem. Jest bardzo chuda, pewnie była odganiana od misek. Na smyczy chodzi ładnie i trzyma się blisko człowieka. Fanni troszkę przestraszona i niepewna, ale chce kontaktu z człowiekiem i nieśmiało podchodzi. Siedzi głównie i obserwuje co się dzieje wokoło. Obie sunie mają dłuższą sierść, ale wydaje mi się, że wystarczy je wykąpać i wyczesać, nie natrafiłam na jakąś dużą ilość kołtunów. Ewentualnie można Fanni obciąć na foxteriera, chociaż tak też ładnie wygląda. Quote
Recommended Posts