Bogusik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 Niedawno z apetytem pochłonęła miseczkę karmy i bez problemu poszła z córką Klaudią na wieczorny spacer :) Druga p.Marta przyjeżdża po Effi jutro i jest umówiona z Hanią na ok godz.!6 1 Quote
Bogusik Posted January 30, 2020 Posted January 30, 2020 I jeszcze świeżutka wiadomość od p.Marty: No to mam lokatora w łóżku :):):) A jak czekała aż pościelę łóżko....:):) Dobrej nocy! :) 4 2 Quote
Bogusik Posted January 31, 2020 Posted January 31, 2020 Kilka minut po 17 p.Marta od Effi napisała: Jedziemy do domu :) Mała jest na razie przestraszona ale z każdą minutą czyje się pewniej. Dostałam już pierwszego buziaka :):) 2 2 Quote
Bogusik Posted January 31, 2020 Posted January 31, 2020 Ufff....Otrzaymałam wiadomość od Pani Marty,że dotarli szczęśliwie do domu :) Umówiłam się już wcześniej,że nie będę dzisiaj dzwonić, aby mogli odpocząć po dniu pełnym wrażeń.Jutro zadzwonię i dowiem się trochę więcej odnośnie podróży itd. Mała bidusia,pewnie bardzo zdezorientowana i trzeba trochę czasu aby odnalazła się i zaufała.... 1 Quote
Gabi79 Posted January 31, 2020 Posted January 31, 2020 Effi jeszcze trochę wystraszona, ale cudna jest, mega słodka. 1 Quote
b-b Posted January 31, 2020 Posted January 31, 2020 Będzie dobrze. Muszą dostać trochę czasu aby zaufać :) 1 Quote
Bogusik Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Dzisiaj mi Hania podesłała zdjęcia,ponieważ wczoraj nie miała kiedy.Pani Marta przyjechała z bratem i śmiali się,że pół miasta czeka na Effi bo wszystkim się chwaliła,że będą po nią jechać :) Hania odebrała oboje bardzo pozytywnie :) 2 Quote
Bogusik Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 U Fanni wszystko w należytym porządku i pięknie odnajduje się w nowych warunkach :) Poranne wylegiwanie...:) Na spacerze...:) Bardzo dobrze została przyjęta przez grono znajomych psiaków.Ich wspólny spacer...:) Quote
Bogusik Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Tu widać,jaka Fanni jest szczęśliwa i jak pięknie bawi się...:) 1 1 Quote
Bogusik Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Po szalonym spacerku trzeba się wygrzać i odpocząć...:) 3 2 Quote
Nesiowata Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Fantastycznie! Tylko gdzie są moje lajki? 1 Quote
Havanka Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Fanni ekspresowo zaadoptowała się do nowych warunków i nowej rodziny. Czuje się już tak swobodnie, jakby to był jej dom od zawsze ! Mam nadzieję, ze Effi już wkrótce też zaakceptuje nowe, fajne życie i zacznie korzystać z niego na maxa ! 2 Quote
Bogusik Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Effi wczoraj była bardzo wystraszona.W aucie dosyć długo siedziała lub leżała w legowisku, obok p.Marty ale później nagle wskoczyła jej na kolana,rozdała buziaki i obserwowała co się dzieje za oknem.Po przyjeździe na miejsce czuła się niepewnie,choć napiła się wody i trochę zjadła.Noc przespała spokojniei nie nabrudziła.Dzisiaj już jest o niebo lepiej, swobodnie porusza się po całym mieszkaniu i zaczęła dreptać za p.Magdą.Pięknie dzisiaj zjadła swoje jedzonko na śniadanie i obiad.Jak dzwoniłam to Effi akurat leżała sobie wyciągnięta na kanapie obok niej i domagała się głasków :) Na spacerze jest ok. tylko jeszcze się spina,jak p.Marta szykuje ją do wyjścia i musi puki co wynosić Effi na rękach.Jest z godziny na godzinę co raz lepiej,więc będzie na pewno dobrze! :) Pani Marta mi powiedziała,że zdjęcia zdjęciami ale jak zobaczyła tą małą cudną kruszynkę w realu,to zakochała się w niej jeszcze bardziej :) I w tych przepięknych dużych oczętach...:) Już pomalutku zostawia Efi na 10-15 minut aby nauczyć ją zostawania w domu.W poniedziałek załatwiła sobie,że idzie tylko na 3 godz. do pracy więc powinno wszystko być ok. :) 1 3 Quote
Nesiowata Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Ale cudowne wieści! Śliczna kruszynka wie, co dobre. 1 Quote
Havanka Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 No i są bardzo optymistyczne wieści ! Nie dziwię się P. Marcie, ze zakochała się w Effi. Ta kruszynka będzie łamać serca każdemu, kto ją zobaczy ! 1 Quote
Tola Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Kolejne wspaniałe adopcje i to w tak szybkim czasie, bardzo się cieszę:). Nie zagrzały dziewczynki miejsca w hoteliku, i tak powinno być;). Czy ja dobrze doczytałam, że i pańcia Efii i i pańcia Fanny mają na imię Marta;). Ale się porobiło;) 1 Quote
Bogusik Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 13 minut temu, Tola napisał: Kolejne wspaniałe adopcje i to w tak szybkim czasie, bardzo się cieszę:). Nie zagrzały dziewczynki miejsca w hoteliku, i tak powinno być;). Czy ja dobrze doczytałam, że i pańcia Efii i i pańcia Fanny mają na imię Marta;). Ale się porobiło;) Tak kochana! :) Ty Marta, wypatrzyłaś obie dziewczynki w schronisku i obie pojechały do Pań o tym samym imieniu :) Także tym razem mamy aż 3 cudowne Marty!:) 1 Quote
Tola Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 3 minuty temu, Bogusik napisał: Tak kochana! :) Ty, Marta wypatrzyłaś obie dziewczynki w schronisku i obie pojechały do Pań o tym samym imieniu :) Także tym razem mamy aż 3 cudowne Marty!:) Wypatrzyłam, a Wy dokonałyście tej ważniejszej reszty;) Tak widocznie miało być;) Ale ciesze się podwójnie;) 1 2 Quote
Anula Posted February 4, 2020 Author Posted February 4, 2020 Nadeszła wpłata 45,00zł z bazarku Onaa dla Effi i Fani.Bardzo dziękuję. https://www.dogomania.com/forum/topic/351177-bazarek-różności-od-a-do-z-do-16-stycznia-2020/page/3/ Quote
Poker Posted February 4, 2020 Posted February 4, 2020 Cudowne wieści i niech takie pozostaną na zawsze. Quote
Anula Posted February 5, 2020 Author Posted February 5, 2020 Dnia 1.02.2020 o 19:41, Tola napisał: Kolejne wspaniałe adopcje i to w tak szybkim czasie, bardzo się cieszę:). Nie zagrzały dziewczynki miejsca w hoteliku, i tak powinno być;). Czy ja dobrze doczytałam, że i pańcia Efii i i pańcia Fanny mają na imię Marta;). Ale się porobiło;) Tola,staramy się jak najszybciej pozyskiwać informacje o psiaku,załatwiać sprawy weterynaryjne i maksymalnie w krótkim czasie ogłaszać psiaka.Daje to dużą szansę na znalezienie domu,niezaleganie w hoteliku i zrobienie miejsca innemu psiakowi a także zwolnienie w krótkim czasie ludzi,którzy z dobrego serca łożą na jego utrzymanie.Taką mamy zasadę i trzymamy się jej,dlaczego bo chcemy pomóc jak największej ilości psiakom.Sporo jest psiaków,które zalegają w hotelach w DT,dlaczego,bo nie są intensywnie ogłaszane.Deklaracje są zebrane i co tam,niech sobie psiak siedzi w hotelu,przecież jest zabezpieczony,krzywda już mu się nie dzieje. Quote
Recommended Posts