Jump to content
Dogomania

ZAKOŃCZONY. ROZLICZONY Znowunowy bazarek dla bardzo potrzebujących psiaków. <PIMPETA po operacji> 24.01. - 9.02.2020 r. godz. 21:00

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, themagda napisał:

Imię Pimpety nie ma nic cudownego pochodzi od imienia męskiego psa Pimpka który był wypisz wymaluj jak Pimpeta brązowy ,do tego bardzo szczekliwym chihuahua który był koszmarem mojego dzieciństwa , bałam się wyjść na klatke schodową bo ten Pimpek wylatywał i strasznie ujadał raz sie zesikałam w gacie ze strachu jak do mnie podleciał a juz miałam z 5-6 lat jeszcze do szkoły nie chodziłam ale za duza zeby sikać po nogach, dlatego dałam jej to imię zeby odczarować złe rzeczy zwiazane z tym imieniem bo Pimpeta jest inna uczuciowa i kochana to juz mnie to imię nie bedzie strachów z dzieciństwa przypominać dzieki niej

:DDD

Posted
13 godzin temu, themagda napisał:

tylko 200 plus wizyty kontrolne ma być nowy baarek wiec mam dużo fantów nie ma problemu dam rade oddać po tym nowym bazarku .

Czy już robisz zdjęcia fantów?  Zrobić bazarek to nie tak szybko. 

Posted

No wiem że nie szybko fanty będę fotografować już teraz ale po operacji Pimpety bo to już pojutrze i wysle ci na maila , na razie skupiam się na niej w czwartek muszę wyjsć do lekarza bo miałam bardzo złe wyniki na nerki i muszę powtórzyc i przyjsc do lekarza bo jakieś tam leki i nie mam z kim jej zostawić będę błagać siostre ale ona niezbyt chętna do przyjechania tu do Warszawy nawet na pół dnia, może ją ubłagam . jeśli chodzi o pieniądze to on mi powiedział ze mogę płacic później dobry to wet wiec pomału damm rade.

Posted

No nie ubłagałam niestety , powiedziała ze to pół dnia wyrwane i ze bedzie zmęczona , ale będę miała kojec co piesek jest zamknięty na podłodze kojec jest miękki i nie ma mozliwości ze ktoś do niej wejdzie ani ze ona wyjdzie, to dobrze zabezpiecza a ja ze 3 godziny u lekarza spedzę nigdy nie było krócej, martwie sie tą kochaną sunią że dwie operacjei dwa cierpienia . No jak widać jestem zupełnie sama ze wszystkimi probleami, marna ta moja rodzina .

Posted

Trochę czasu nie zaglądałem, bo paczka dotarła wczoraj do kiosku, a ja dojechałem dopiero wieczorem. Przesyłam ciepłe myśli dla Pimpety.

Posted
1 minutę temu, Radek napisał:

Trochę czasu nie zaglądałem, bo paczka dotarła wczoraj do kiosku, a ja dojechałem dopiero wieczorem. Przesyłam ciepłe myśli dla Pimpety.

Czyli mogę odhaczyć, że fanciki dotarły?

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Czyli mogę odhaczyć, że fanciki dotarły?

Tak, ale i tak napiszę jak rozpakuję. Zdam relację, czy Lepsza Połowa zadowolona:)

Posted
Przed chwilą, Radek napisał:

Tak, ale i tak napiszę jak rozpakuję. Zdam relację, czy Lepsza Połowa zadowolona:)

Ok  :)  Wysłałam także tego szklanego słonika bez jednaj nogi, bo jak się go postawi i nie rusza, to stoi  :)   

Posted
3 godziny temu, dog193 napisał:

Troche nie rozumiem rozliczenia. Fanty do mnie jeszcze nie zostały wysłane? Dlaczego cena 7.76, skoro chciałam Paczkę w Ruchu? Skąd taka kwota? Ech..

Fanty wysłałam 14.02. za pośrednictwem AlleKurier, dlatego opłata 7,76 zł. W sumie AlleKurier korzysta z sieci kiosków RUCH-u i jakoś się rozlicza z RUCH-em. Dlaczego taka kwota? Nie wiem  :)   Zastanawiałabym się i echowała... gdyby była większa, ale jest mniejsza więc chyba nie masz pretensji.

Rozliczenie jest zgodne z zapisem w pierwszym poście. Nie będę tu powtarzać,  wystarczy tam zaglądnąć.  Wydaje mi się, że dość czytelnie przedstawia to pierwsza tabela w trzecim poście. Kolejne tabele w tym poście pokazują fanty, które zostały wylicytowane i kwoty za te fanty, które przypadają dla poszczególnych psiaków.

Czy teraz jest to zrozumiałe?

Posted

Ani w tabelce w trzecim poście nie ma informacji o wysłaniu do mnie przesyłki (jako jedna z nielicznych nie mam "wysłane" przy mnie), ani nie było takiej tu w wątku. Inne nicki są wymienione, mój nie. Stąd pytanie, bo owszem, jest czytelne - że niewysłane.

Co do kosztu ok. Nie wiedziałam że Paczka w Ruchu ma taką stawkę.

Posted
Dnia 14.02.2020 o 20:08, elik napisał:

Dzisiaj (14.02.) wyruszyły w drogę kolejne fanty dla:

• ·            mdk8 + Nesiowata + Mazowszanka13 + Jo37 + iwna5702   -  opłata 9,99 zł
  • ·            AlfaLS + maga56  -  opłata 9,99 zł        

•     Anna G-R   -  opłata  15,60 zł
  •     zachary   -  opłata  15,60 zł
  •     Patrycja96   -  opłata  15,00 zł
  •     Smyku   -  opłata  15,00 zł

Gdy dotrą do celu, proszę o wiadomość na wątku.

Dziękuję

To jest post z 14.02. Jak widac mojego nicku tu nie ma. Pozdrawiam.

Posted

Dziewczyny kochane zaczynam wierzzyć ze napada mnie jakiś demon i niszczy moje pieski, jakis horror raczej nigdy o czymś takim nie słyszałam zeby ktos robił 5 operacji w pół roku a kroi mi się 6-ta i to nie planowany polip Lali > Lala ma guza na listwie mlecznej juz trzeci raz jej się odnowiło miała na to juz 2 operacje , nie do uwierzenia będę miała 6-tą operację . Możecie myśleć ze ja oszukuję , tak jak z tym srebrem bo się takie rzeczy jak u mnie nie zdarzają a jednak to prawda guz jest duzy bo ja jej sprawdzałam na brzuszku a on jest na wyższym cycusiu  to znaczy na miejscu co powinien byc cycek ,tak na wysokości pachy , Jestem załamana i czuje że jakaś zła demoniczna siła mi to robi bo to nie jest normalne cos takiego demon mnie napadł i moje piski ryczę jak bóbr bo teraz to całkowita załamka  . Idę z tym zaraz do weta, muszę wiedzieć na czym stoję bo przecież ona juz nie ma cucków bo powycinane a guz jest to też nienormalne20200217-132444.jpg

Posted

Aska 7 , chyba to demoniczne działanie coś niszczy mi pieski, Nawet z Pimpetką już nienormalne ze jeszcze jej się rozszedł ten szew i na to ta Lala , teraz przerazam się która następna . Moze musze wszystkie oddać czy co a tak bardzo je kocham. Jeśli Uxmal przyjdzie to sprawdzi ten guz czy ja nie mam zwidów bo weta nie ma dzwoniłam jest inna niznana lekrka pójdę jutro z Pimpetą to wezmę Lalę ze sobą. Cały czas rycze bo się załamałam. Nie za bardzo w demony wierzyłam ale jednak są to widać

Posted

Nie chrzań. Żadnych demonów nie ma. Po prostu wzięłaś schorowane, wyeksploatowane suki. Trzeba je wyleczyć i tyle. Niestety schorowane są wszystkie na raz. 

Posted
58 minut temu, themagda napisał:

Aska 7 , chyba to demoniczne działanie coś niszczy mi pieski, Nawet z Pimpetką już nienormalne ze jeszcze jej się rozszedł ten szew i na to ta Lala , teraz przerazam się która następna . Moze musze wszystkie oddać czy co a tak bardzo je kocham. Jeśli Uxmal przyjdzie to sprawdzi ten guz czy ja nie mam zwidów bo weta nie ma dzwoniłam jest inna niznana lekrka pójdę jutro z Pimpetą to wezmę Lalę ze sobą. Cały czas rycze bo się załamałam. Nie za bardzo w demony wierzyłam ale jednak są to widać

Przyjdę,  .. Kiedy Ci pasuje?. Wolałabym pod koniec tygodnia,  bo się przeziębiłam :(

Lale lepiej niech zobaczy wet,  ja się na dziewczynach nie znam. 

Posted
3 godziny temu, dog193 napisał:

To jest post z 14.02. Jak widac mojego nicku tu nie ma. Pozdrawiam.

Nie wiem po co ten zadziorny ton. Nie ma nicku i nie musisz przytaczać mojego postu, bo ja nie zamierzam dopisać i kłamać, że byłaś zapisana. To nie w moim stylu. Fanty wysłane, a chyba to najważniejsze. Wystarczyło zwyczajnie zapytać. Zapisałam, że opłata wyniosła 7,76 zł, a umknęłaś mi przy wpisaniu do kogo poszły paczki.

przepraszam2.jpg

EDIT

Musze się wycofać z tego co napisałam. Twoja paczka dopiero dzisiaj zostanie nadana.
14.02. wypisałam list przewozowy i zapłaciłam, stąd napisałam, że wysyłka kosztuje 7,76, ale ten kiosk z którego miałam wysłać w soboty jest czynny tylko do godz. 13-tej i zwyczajnie nie zdążyłam. Gdy dzisiaj naskoczyłaś na mnie, popatrzyłam na I stronę i jak zobaczyłam kwotę nadania, sprawdziłam i byłaś w paczkach wysłanych. Z emocji zapomniałam, że 3 ostatnie pozycje, to zapłacone, ale nie wysłane. Wyślę je dzisiaj, bo są zapakowane i zapłacone, tylko zanieść do kiosku. Za godzinę będą wysłane.

Posted

Dzisiaj (17.02.) wyruszyły w drogę kolejne fanty dla:

•                Babcia Ania    -  opłata  36,00 zł
  •     Aska7              -  opłata  13,00 zł
  •     Bogusik         -  opłata  13,00 zł

Gdy dotrą do celu, proszę o wiadomość na wątku.

Dziękuję

Posted

prosba-czy jutro moze do mnie wyjsc paczka? bo jesli nie to prosze o nie wysylanie ,dopiero po moim powrocie za mc sie skontaktuje , a teraz wplace za fanty zeby bazarek sie zgadzal kwotowo.  do piatku moge tylko paczke odebrac potem wyjezdzam...nie naciskam,jak sie nie uda trudno...

Posted
1 minutę temu, beataczl napisał:

prosba-czy jutro moze do mnie wyjsc paczka? bo jesli nie to prosze o nie wysylanie ,dopiero po moim powrocie za mc sie skontaktuje , a teraz wplace za fanty zeby bazarek sie zgadzal kwotowo.  do piatku moge tylko paczke odebrac potem wyjezdzam...nie naciskam,jak sie nie uda trudno...

Da się :) Jest już spakowana i gdyby nie to, że miałam wielgachną, ciężką bardzo paczkę dla Babcia Ania i mogłam zabrać jeszcze tylko dwie małe paczuszki, to już byłaby w drodze.  Twoja paczka też jest spora i nie dałam rady zabrać wszystkich jednocześnie.

Koszt fantów to 58,00 zł + 18,00 zł przesłanie = 76 zł razem.

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Da się :) Jest już spakowana i gdyby nie to, że miałam wielgachną, ciężką bardzo paczkę dla Babcia Ania i mogłam zabrać jeszcze tylko dwie małe paczuszki, to już byłaby w drodze.  Twoja paczka też jest spora i nie dałam rady zabrać wszystkich jednocześnie.

Koszt fantów to 58,00 zł + 18,00 zł przesłanie = 76 zł razem.

dziekuje:) robie przelew ,tylko nie wiem czy wplata dojdzie do jutra do Ciebie- ja mam bank PKO BP i jest po 17tej...tak czy siak- przelewam w tej chwili...

Posted
1 minutę temu, beataczl napisał:

dziekuje:) robie przelew ,tylko nie wiem czy wplata dojdzie do jutra do Ciebie- ja mam bank PKO BP i jest po 17tej...tak czy siak- przelewam w tej chwili...

Ok dzięki  :)