Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, 

Jak to jest z dziczyzną dla psa? Jeżeli chciałbym podać psu np. mięso sarny to czy jest jakieś zagrożenie? Wiem, że sarna może być nosicielem np. włośnicy, ale jak to wygląda po uprzednim ugotowaniu mięsa? Czy po obróbce termicznej jest się czego obawiać, czy problem dotyczy jedynie podawania mięsa surowego?

Pozdrawiam

Posted

Psu mięso podajemy z kategorii HG czyli takiej jaka jest w sklepie lub bazarku. Jeśli sarnina jest zbadana i jest przeznaczona dla ludzi to ok.

Jeśli to mięso od kłusownika nie radzę i nie polecam.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...