Moli@ Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 Szaguś ma trudności z poruszaniem się ale drepta i wszystko musi zobaczyć. Dzielny dziadunio :) 1 Quote
limonka80 Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 59 minut temu, Moli@ napisał: Szaguś ma trudności z poruszaniem się ale drepta i wszystko musi zobaczyć. Dzielny dziadunio 🙂 To tak jak nasz Dżekuś - siły już za wiele nie ma i gubi orientację, ale też we wszystkim chce uczestniczyć - wola życia :-)) Quote
mdk8 Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Dla dzielnego Szagusia wpłynęły kolejne deklaracje: 05.10 Anula 20,- 08.10 siostra elficzkowej 30,- Dziękuję 🙂 Quote
Moli@ Posted October 20, 2021 Posted October 20, 2021 Dreptuś 🙂 już dawno usłyszałam - uśpij, niech się nie męczy... 1 Quote
Tyśka) Posted October 21, 2021 Posted October 21, 2021 P Marzenka wysłała dzisiaj pieniążki na Szagusia i przeprasza, że tak późno 😉 Quote
mdk8 Posted October 22, 2021 Posted October 22, 2021 Dnia 21.10.2021 o 20:17, Tyśka) napisał: P Marzenka wysłała dzisiaj pieniążki na Szagusia i przeprasza, że tak późno 😉 Już są . Nic się stało . Szaguś jest na plusie 🙂 Dziękuję 🙂 Quote
Moli@ Posted November 6, 2021 Posted November 6, 2021 Dnia 6.11.2021 o 11:09, Tyśka) napisał: Zostawiam głaski dla Szagusia 💓 Szaguś był dziś wygłaskany..., psy miały gości z KOTKOWA Quote
Moli@ Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Rozmawiałam dziś z wetką o Szagusiu..., czy robić mu kontrolne badanie krwi. Chłopczyk czuje się dobrze, nabrał masy, apatyt bardzo dobry - to on pilnuje godzin posiłków, wybija godzina i już piłuje ziapę - daj jeść ,). Porusza się w miarę sprawnie (jak na niego), wstaje bez pomocy, spaceruje. Nie popłakuje..., w nocy śpi. Kontaktowy, nie ma problemów neurologicznych z główką. Pije w normie... Od dawna nie dostaje leków przeciwzapalnych - mam cały listek, ( nie ma potrzeby). Podaję ARTHROVET i HEPATIALE Forte - dostaje też Promyczek ( preparaty kupiła limonka80 ) , ASCOFER. Kupki ładne. Szagi wyniki miał dobre, jedynie anemia, więc zamiast wydawać kasę na badania można mu kupić preparat na stawy. Podawać żelazo i preparaty wspomagające wątrobę. Quote
elficzkowa Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Dnia 9.11.2021 o 18:40, Moli@ napisał: Rozmawiałam dziś z wetką o Szagusiu..., czy robić mu kontrolne badanie krwi. Chłopczyk czuje się dobrze, nabrał masy, apatyt bardzo dobry - to on pilnuje godzin posiłków, wybija godzina i już piłuje ziapę - daj jeść ,). Porusza się w miarę sprawnie (jak na niego), wstaje bez pomocy, spaceruje. Nie popłakuje..., w nocy śpi. Kontaktowy, nie ma problemów neurologicznych z główką. Pije w normie... Od dawna nie dostaje leków przeciwzapalnych - mam cały listek, ( nie ma potrzeby). Podaję ARTHROVET i HEPATIALE Forte - dostaje też Promyczek ( preparaty kupiła limonka80 ) , ASCOFER. Kupki ładne. Szagi wyniki miał dobre, jedynie anemia, więc zamiast wydawać kasę na badania można mu kupić preparat na stawy. Podawać żelazo i preparaty wspomagające wątrobę. Moli@, Ty najlepiej orientujesz się w sprawie stanu zdrowia Szagusia. Skoro Szagulec czuję się dobrze to z badaniami można się wstrzymać a pieniądze przeznaczyć na preparaty wspomagające jego zdrowie. Gdyby coś się działo badania zawsze można wykonać. Pozdrawiam Ciebie i Szagusia :) 1 Quote
Moli@ Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Dnia 9.11.2021 o 19:20, elficzkowa napisał: Moli@, Ty najlepiej orientujesz się w sprawie stanu zdrowia Szagusia. Skoro Szagulec czuję się dobrze to z badaniami można się wstrzymać a pieniądze przeznaczyć na preparaty wspomagające jego zdrowie. Gdyby coś się działo badania zawsze można wykonać. Pozdrawiam Ciebie i Szagusia 🙂 Życiu Szagusia zagrażają zmiany w odcinku szyjnym a niestety nic nie można zrobić. W każdej chwili może wystąpić paraliż 😞 z czym to się wiąże nie muszę tłumaczyć. Chcę być dobrze zrozumiana... to nie tak, że ja nie chcę mu robić badań bo coś tam... Wyniki nic tu nie zmienią, ale mogę zawieść dziadeczka do weta. Już dawno rozmawiałam z wetami..., dopóki mały sam wstaje, chodzi, ma chęć życia pomożemy mu żyć godnie, bez bólu..., dbając o komfort życia. 2 Quote
Moli@ Posted November 10, 2021 Posted November 10, 2021 Szaguś był dziś w lecznicy, pobrano krew do badań. Zapłaciłam 61zł / 10.11 (paragon) Wynik na maila Waga 9kg (prawidłowa waga 9-10kg), żeberka, kręgosłup trudno wyczuwalne 🙂 Zdaniem weta widoczna zmiana w wyglądzie i zachowaniu - rzuca się w oczy ładny zdrowy "lejący" włos, już nie "siano". 1 Quote
mdk8 Posted November 10, 2021 Posted November 10, 2021 Na koncie mam wpłatę od siostry elficzkowej 30,- Dziękuję 🙂 Quote
Moli@ Posted November 11, 2021 Posted November 11, 2021 Wyniki poprawiły się. Dzielny dziadunio 🙂 Skontaktuję się z wetem. Myślę, że nadal podajemy żelazo, preparaty na stawy i wątrobę Quote
Moli@ Posted November 12, 2021 Posted November 12, 2021 Na koncie 61zł / 12.11 od MDK8 - "badanie Szagiego" Dziękuję 🙂 Quote
Moli@ Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Byłam w lecznicy, tak jak myślałam, nic nie zmieniamy, Szagusiowi podawać : preparaty - z żelazem, na wątrobę i stawy. Kupiłam Ascofer 50tab - 8,50zł i Esseliv 50 kapsułek - 14,00zł. Podajemy po 1 tab x dziennie. Zapłaciłam 22,50zł / 15.11 (paragon zbiorczy) Essensal 12zł - dla Promyczka Trafiłam na pustki w aptece, dlatego z dwóch firm Quote
mdk8 Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Dzielny chłopak. Oby tak dalej Szagusiu 🙂 Na koncie mam wpłatę od cioci Marzenki 40,- Dziękuję 🙂 Quote
Moli@ Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Mogę prosić o jedzonko - puchy dla Szagusia... Rocco Senior, 6 x 800 g tanio w zooplus zgrzewkę z drobiem + zgrzewkę z jagnięciną dla urozmaicenia 🙂 1 Quote
kiyoshi Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Zapraszam na bazarek- na Szagusia 50 % 🙂 1 Quote
mdk8 Posted November 16, 2021 Posted November 16, 2021 Dnia 16.11.2021 o 16:49, kiyoshi napisał: Zapraszam na bazarek- na Szagusia 50 % 🙂 Dziękuję w imieniu Szagusia. Lecę 🙂 Quote
Recommended Posts