Mazowszanka13 Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 Czy myślisz Gosiu o pozostałych psach u tego "szarikowego" gospodarza ? Quote
malagos Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 20 godzin temu, Mazowszanka13 napisał: Czy myślisz Gosiu o pozostałych psach u tego "szarikowego" gospodarza ? Niedługo szczepienie psów, Tomek do tego gospodarza zajrzy... Najwyzej znów pana zasilę workiem karmy, bo cóż innego można zrobić? Quote
malagos Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 Wpłynęło 43,50 zł z bazarku Nadziejki! Wielkie, wielkie dzięki, będzie na kolejnego (tfu, tfu) tymczasika. Quote
Tyśka) Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Pięknie się u Was dzieje :) Szarik błyskawicznie znalazł dom, gratuluję :) Quote
Nadziejka Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Najpiekniejszego Spokojnego Zycia Szarusiowi i Rodzince Quote
malagos Posted December 19, 2019 Author Posted December 19, 2019 Dziś rano pożegnaliśmy Zulkę [*] Quote
Nesiowata Posted December 19, 2019 Posted December 19, 2019 4 minuty temu, malagos napisał: Dziś rano pożegnaliśmy Zulkę [*] Smutne, ale takie jest życie. Quote
konfirm31 Posted December 19, 2019 Posted December 19, 2019 1 godzinę temu, malagos napisał: Dziś rano pożegnaliśmy Zulkę [*] Przytulam, Malagosku. Zulka była psem nietypowym, ale pomimo to, miała u Was długie i dobre życie i zostawiła ślad w Waszych sercach. Niech biega szczęśliwa za TM. 1 Quote
agat21 Posted December 19, 2019 Posted December 19, 2019 1 godzinę temu, malagos napisał: Dziś rano pożegnaliśmy Zulkę [*] A jednak :((( Bardzo mi przykro i smutno. Trzymajcie się, przytulam. 1 Quote
Tyśka) Posted December 19, 2019 Posted December 19, 2019 Miała u Was wspaniałe życie, mimo że inni by ją skreślili dawno. Przytulam mocno! 1 Quote
Jo37 Posted December 19, 2019 Posted December 19, 2019 3 godziny temu, malagos napisał: Dziś rano pożegnaliśmy Zulkę [*] Bardzo przykre. U nikogo innego nie miałaby tak dobrego życia. 1 Quote
malagos Posted December 21, 2019 Author Posted December 21, 2019 Kojec tylko niedługą chwilkę był wolny. Tego samego dnia, wczoraj, do naszego kojca przywieziono tę młodziutką sunię, a do gminnego drugą (ale jeszcze tamtej nie widziałam... ) Quote
agat21 Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 6 godzin temu, malagos napisał: Kojec tylko niedługą chwilkę był wolny. Tego samego dnia, wczoraj, do naszego kojca przywieziono tę młodziutką sunię, a do gminnego drugą (ale jeszcze tamtej nie widziałam... ) No tak, stara prawda, że przyroda nie znosi próżni, sprawdza się i w przypadku Waszego kojca. Czy jest szansa na dożycie czasów, że psy będą zaopiekowane przez swoich ludzi, że nie będą porzucane? Wiem, wiem - pytanie retoryczne, przynajmniej w naszym pięknym kraju. Tak sobie zamarudziłam. Mam nadzieję, że człowiek od tej psiny się znajdzie, że zgubiła się nie przez czyjąś głupotę, że nie trzeba będzie szukać nowego domu. Jak sunieczka się sprawowała w nocy? Nie wyła? 1 Quote
Sowa Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 15 minut temu, agat21 napisał: Czy jest szansa na dożycie czasów, że psy będą zaopiekowane przez swoich ludzi, że nie będą porzucane? Owszem, wtedy kiedy będzie egzekwowany nakaz chipów zawierających dane właściciela i zwolnienie od podatków, także na wsi, tylko wysterylizowanych/wykastrowanych psów. 2 1 Quote
malagos Posted December 21, 2019 Author Posted December 21, 2019 Sunię dokładnie obejrzeliśmy - jest młodziutka, nie ma roku. Pchły jak czołgi łażą po nie, a i 3 kleszcze wyciągnęłam. Widać, że obróżka przeciwpchelna dawno przestała działać. Waży ok. 15 kg. No i nie umie chodzić na smyczy!...I raczej nie była nigdy w domu, za to doskonale zna budę i kojec. Tej drugiej jeszcze nie widziałam, jutro dopiero będzie czas pojechać do kojca gminnego. Quote
agat21 Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 6 godzin temu, Sowa napisał: Owszem, wtedy kiedy będzie egzekwowany nakaz chipów zawierających dane właściciela i zwolnienie od podatków, także na wsi, tylko wysterylizowanych/wykastrowanych psów. Słusznie prawisz! Szkoda, że nie jesteś wpływowym politykiem. 1 1 Quote
agat21 Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 4 godziny temu, malagos napisał: Sunię dokładnie obejrzeliśmy - jest młodziutka, nie ma roku. Pchły jak czołgi łażą po nie, a i 3 kleszcze wyciągnęłam. Widać, że obróżka przeciwpchelna dawno przestała działać. Waży ok. 15 kg. No i nie umie chodzić na smyczy!...I raczej nie była nigdy w domu, za to doskonale zna budę i kojec. Tej drugiej jeszcze nie widziałam, jutro dopiero będzie czas pojechać do kojca gminnego. Czyli budkowa lub kojcowa bidula :( Oj to może lepiej żeby nie wracała do "domu" :( 1 Quote
Jo37 Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 Ładna sunieczka. Chyba lepiej, żeby właściciel się nie znalazł. 2 Quote
malagos Posted December 22, 2019 Author Posted December 22, 2019 Na olx jakaś kobieta ogłaszała znalezioną suczkę, chudą i zalęknioną. A że to teren Kurpi, nie tak daleko od nas, napisałam o wolnym kojcu u siebie (było to dzień wcześniej, niż pojawiła się Biała) i że mogę ją wziąć na dt. Tylko trzeba ją do mnie przywieźć. Pani odpisała (na olx), ze już jej znalazła dom, ale ma kłopot z maleńką, wielkości kota suczynką. Też znaleziona, dała ją sąsiadce na przechowanie. I że szuka jej domu. Poprosiłam o zdjęcia - pani przesłała je MMSem na moją komórkę. Małe to to, skulone, ratlerkowate..... Nawet to tego kojca bym ją zabrała, ale kojec zajęty :( Quote
malagos Posted December 22, 2019 Author Posted December 22, 2019 No i chyba uda się pomóc tej maleńkiej suni - skontaktowałam panią z Mikropsiakami - Magda obiecała pomóc, załatwiła już dt w Warszawie. 2 Quote
malagos Posted December 23, 2019 Author Posted December 23, 2019 To ta druga suczka, w gminnym kojcu metr na metr :( i chrupkami z Lidla :( bardzo się cieszy, ale spokojna, cudna, smutna....... Quote
UlaFeta Posted December 23, 2019 Posted December 23, 2019 Dnia 19.12.2019 o 12:05, malagos napisał: Dziś rano pożegnaliśmy Zulkę [*] Trzymajcie się (*) 1 Quote
elik Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Dnia 19.12.2019 o 12:05, malagos napisał: Dziś rano pożegnaliśmy Zulkę [*] Trudno się jest pogodzić z odejściem przyjaciela, ale tak już jest. Niestety żyją krócej od nas :( Serdecznie współczuję i mocno przytulam. 1 Quote
Recommended Posts