malagos Posted November 8, 2019 Author Posted November 8, 2019 Szarik zajada zakupiony Fitmin, tak że nie będę miała co zawieźć temu gospodarzowi za jakiś czas. Kupuję też mięsko, gotuję codziennie ciepły posiłek. Oj, przydałby się jakiś bazarek, na puszki :( 1 Quote
Nadziejka Posted November 9, 2019 Posted November 9, 2019 zapraszam z całego serca Swiatecznie prezentowo serduszkowo dla Szarika Nussi Bazylka. Zajrzyj proszę -to tylko chwilka..do 26.11 1 Quote
malagos Posted November 10, 2019 Author Posted November 10, 2019 Przyjechała dziś Ania, by mi trochę pomóc, bo nadal mam przykazane chodzenie o kuli. Od jutra będzie zaglądać do Szarika :) 1 Quote
Aldrumka Posted November 10, 2019 Posted November 10, 2019 2 godziny temu, malagos napisał: Przyjechała dziś Ania, by mi trochę pomóc, bo nadal mam przykazane chodzenie o kuli. Od jutra będzie zaglądać do Szarika :) jak dobrze mieć siostrę blisko 1 Quote
malagos Posted November 11, 2019 Author Posted November 11, 2019 13 godzin temu, Aldrumka napisał: jak dobrze mieć siostrę blisko W ogóle dobrze mieć siostrę! :) 1 Quote
malagos Posted November 12, 2019 Author Posted November 12, 2019 Wczoraj zgłoszono Tomkowi kolejnego owczarka, który się przybłąkał i zakotwiczył w gospodarstwie. Jak dobrze, ze Tomek poprosił o zdjęcie, a ja pokazałam na fb - pies już wrócił do właściciela. Dwa domy dalej.... A gdyby tak ludzie zgłosili do gminy, ta zawiozłaby do schroniska, to szukaj wiatru w polu... 1 Quote
Nadziejka Posted November 12, 2019 Posted November 12, 2019 Pozdrawiam calunim serduchem ciocie i lapenki 1 Quote
DONnka Posted November 12, 2019 Posted November 12, 2019 Dnia 29.10.2019 o 02:16, DONnka napisał: Zaglądam na wezwanie konfirm31 :) Skarpeta chwilowo (mam nadzieję ) jest pod kreską, ale trwa na FB expressowy bazarek, więc jest szansa, że uzbieramy nie tylko na rachunki za naszą jedenastkę, ale starczy także dla innych Damy znać ... Bazarek zakończony :) Po zapłaceniu rachunków za nasze skarpetowe psy zostało niewiele, ale na worek karmy starczy. Jest aktualnie potrzebna ? Quote
malagos Posted November 13, 2019 Author Posted November 13, 2019 8 godzin temu, DONnka napisał: Bazarek zakończony :) Po zapłaceniu rachunków za nasze skarpetowe psy zostało niewiele, ale na worek karmy starczy. Jest aktualnie potrzebna ? Worek Fitminu mamy w zapasie, ale kilka puszek mokrej karmy (coś niedrogiego, Rocco czy podobne...) to byłoby super!........ Quote
malagos Posted November 13, 2019 Author Posted November 13, 2019 Jak na zawołanie! Kurier przyniósł paczkę od Aga76: 12 puszek 400g oraz 9 łapek wędzonych :) https://zapodaj.net/c21f15250f69a.jpg.html Dziękuję Aga76! 1 Quote
DONnka Posted November 14, 2019 Posted November 14, 2019 Dnia 13.11.2019 o 08:52, malagos napisał: Worek Fitminu mamy w zapasie, ale kilka puszek mokrej karmy (coś niedrogiego, Rocco czy podobne...) to byłoby super!........ Proszę o adres do wysyłki na priva :) Czy ONek ma już jakieś imię ? Quote
konfirm31 Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 8 godzin temu, DONnka napisał: Proszę o adres do wysyłki na priva :) Czy ONek ma już jakieś imię ? Dziękujemy, DONnko :). ONek u właściciela miał na imię.... Szarik ;) i Szarikiem został, bo reaguje na imię :) 1 Quote
Nadziejka Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 Pozdrawiam goraco wszytkie lapenki 1 Quote
malagos Posted November 15, 2019 Author Posted November 15, 2019 Szarik jednak ma kłopoty ze wzrokiem, niedowidzi. Ania wypuszcza go z kojca, w tym czasie tak sprząta, zmienia wodę, potem sobie idą do sadu. Co jakiś czas woła Szarika, on podbiega i nie widzi chrupki na wyciągniętej dłoni :( Węszy, liże rękę, strąca smaczek na ziemię, szuka nosem, nie oczami. A może nie umie brać z ręki?... Quote
b-d Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 Malagos, a jak się pozostawi jakiś przedmiot na Jego drodze? Tylko taki, żeby się nie uderzył jakby faktycznie nie widział. Albo jakby gdzieś obok rzucić coś bardziej neutralnego zapachowo np. piłeczkę lub jakiś przedmiot? Będzie gonił lub przynajmniej podąży wzrokiem? Quote
konfirm31 Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 To wiejski pies i na piłeczkę może nie reagować, lub się jej bać, chociaż to by mogło znaczyć, że widzi. Moja Bliss się bała piłeczki. Tu są różne metody sprawdzenia wzroku u psa https://portalzdrowiapsaikota.pl/index.php/video/jak-zbadac-zwierzeciu-wzrok/ Quote
malagos Posted November 15, 2019 Author Posted November 15, 2019 9 godzin temu, b-d napisał: Malagos, a jak się pozostawi jakiś przedmiot na Jego drodze? Tylko taki, żeby się nie uderzył jakby faktycznie nie widział. Albo jakby gdzieś obok rzucić coś bardziej neutralnego zapachowo np. piłeczkę lub jakiś przedmiot? Będzie gonił lub przynajmniej podąży wzrokiem? Szarik biega po sadzie, nie wpada na przeszkody, na drzewa czy leżące gałęzie. I z radością bawi się rzuconą gałęzią - jak mówi Ania. To może źle odczytałam to jego zachowanie z rękę i smaczkiem. Jego nikt nie karmił z ręki... Ale sądząc po zachowaniu psa, nie był źle traktowany. Jest ufny i posłuszny, nie lękliwy. 1 Quote
malagos Posted November 18, 2019 Author Posted November 18, 2019 Najlepszą zabawką jest pusta butelka plastikowa po wodzie. Podrzuca ją, gryzie, czeka aż się ją rzuci. No i piłka - ale z niej pozostały strzępy...Pogodny, ufny pies :) 1 Quote
rozi Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 27 minut temu, malagos napisał: Najlepszą zabawką jest pusta butelka plastikowa po wodzie Moja Mins (jagdterrier mix) też kochała butelki. Znalazła jakąś na spacerze i tak nią hałasowała, że nie sposób było rozmawiać. Ileś wytrzymałam, w końcu zabrałam i ciach do takiego wysokiego kosza śmieciowego na nóżce. A Mins ciach za butelką :DDD tylko zad na wierzchu został :DDD 1 Quote
Jo37 Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Super piesio. Jemu świat zmienił się zdecydowanie na lepsze. 1 Quote
agat21 Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 On taką butelkę po prostu przystosowuje do lepszej biodegradacji! To ekolog jest :D 2 Quote
Recommended Posts